Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skóreczkaa

skórzana sofa

Polecane posty

Gość skóreczkaa

Jestem w trakcie zakupu sofy z naturalnej skóry. Z tym ze rozbierznosci cenowe sa straszne. czy ktos moze wie jaka jest róznica miedzy skorą Włoską a Polską?? bo włoska tańsza

Gość bździongwa
Bo z włoskich świń :P

ja tak na marginesie: przymiotniki - polski, włoski - piszemy małą literą a rozbieżności przez \"ż\" na drugim marginesie - dla mnie skórzane meble są obrzydliwe ale to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje

Gość skóreczkaa
no tak Ewcia sie odezwała mogłam sie tego domyslic

Gość hiltonkaa
a Ty Ewa nie rozumiesz, że ona nie pyta o to, czy się komuś podoba, czy jak co sie pisze, tylko z czego wynikają rozbierzności cenowe?

Gość majua
obie do dupy. W zimie na takiej sofie zimno , w lecie się parzy. Zawsze trzeba mieć na tym jakiś koc. Beznadzieja. Jedyny plus to taki,że łatwo ją umyć. Ale minusów za dużo.

A Twoja wypowiedź, Hiltonka, jest o tym, o co pyta założycielka topiku?

Gość bździongwa
A Ty jesteś gupia.

Różnicę powinnaś dostrzec gołym okiem. Jeżeli jej nie widzisz, to nie wiem, w czym problem;) I osobiście uważam, ze skórzane meble nie są obrzydliwe, byle to nie była jakaś siermięga, czy też niebieska skóra z metalem itd. Są dużo łątwiejsze w utrzymaniu, długo wyglądają dobrze, nie niszczą się, nie brudzą, łatwo się je czyści. Mam kanapy i skórzane i z jakiegoś właśnie wypasionego, włoskiego materiału. Te drugie ciągle muszę czyścić, bo są zółte, ale też dlatetgo, że widac na nich każde wysiedziane miejsce, każde zagniecienie i oczywiście kurz itp. A skórzane wystarczy odkurzyć, wytrzeć i są cały czas takie same od jakichś 10 lat. Materiał też staje się wyblakły od słońca. Moja czerwona kanapa w pokoju nadaje się już tylko pod narzutę. Kolor zupełnie wypłowaił, i to nierówno:o

Poza tym jeżeli się mieszka w domu, który jest dobrze izolowany, to nie ma takiej możliwości, zeby skóra parzyła;) Są to kompletne bzdury. Kanapa skórzana, zeby parzyć w lecie, musiałaby stać w pełnym słońcu i bardzo wysokiej temperaturze:) W samochodzi owszem- skórzane siedzenia mogą parzyć. Ale nigdy nie kanapa! Ja w domu mam ok. 22 stopni latem, tak samo zimą i te kanapy są cały czas takie same- chłodne. Zimą też są takie jak latem. To nie ma znaczenia.

Gość hiltonkaa
majua obie do d**y. W zimie na takiej sofie zimno , w lecie się parzy. Zawsze trzeba mieć na tym jakiś koc. Beznadzieja. Jedyny plus to taki,że łatwo ją umyć. Ale minusów za dużo. Wiesz o tym z własnego doświadczenia?? bo my kupiliśmy skórzaną z przymusu ( małe dziecko = plamy ), ale właśnie naczytałam się takich opinii m.in. w necie i miałam obawy. A jednak się nie potwierdziły.. nigdy koca nie kładę, a siedzi siena niej czy w lecie, czy w zimie komfortowo..

Gość skóreczkaa
Pytam bo nie chce popełnic błędu kupie wloska za 4000tys i rozleci mi sie za dwa lata tak jak z eko skóry to wole dopłacic i miec ja na wiecej lat

Gość do Ewa33
marzę codziennie by na skórzanej sofie Kler odbyć z Tobą ogień rozkosznych chwil. Czy jest takowa szansa? Pragnę bys na widok mego nagiego narzędzia rzekła: Tak, to jest penis

Gość skóra
Polecam skórzane.Sprawdza sie na 100%,bardzo łatwo czyscic,nie brudzi sie tak jak "tekstylna". Przy dzieciach super sprawa,stoi juz kilka miesiecy i żadnej plamy:)

nie, mój drogi, takowej szansy nie dostaniesz spróbuj może zmienić swoje marzenia...

Gość do Ewa33
to może chociaż zjednoczymy swe ciała oparci o szafę gdańską z 1943 skoro na sofie nie dasz rady?

takiej szansy też nie dostaniesz w ogóle nie przewiduję żadnych kontaktów cielesnych z Twoją osobą pomijając inne sprzęty w pomieszczeniu

Gość do Ewa33
to może chociaż dębowy stół z góralskiej karczmy???

nie ma mowy, chociaż powoli trafiasz w mój gust, lubię okolice górzyste

Gość skóreczkaa
o kurcze ja tez mam młodego niegrzecznego kota no pieknie ....

Gość bziczek
nie mam pojecia dlaczego jest taka róznica cenowa pomiędzy włoską a polską skóra. Wydawało mi sie, ze włoska powinna być droższa. 4 lata temu kupilśmy sofe i fotele firmy Nieri - były dużo droższe od polskiego klera (a dodatkowo wiekszy wybór w rozkładanych) A co do komfortu siedzenia - dla mnie bomba, mamy jasniutką, jak sie ubrudzi to mozesz wszystko zetrzeć, natłuscic i jest jak nowa. Skóra na siedziskach zagina sie i troszke rozciąga - ale to chyba norma, nawet buty tak reagują. Ale myślę, ze skórzana kanapa i tak bedzie lepiej wyglądala po kilku latach niż jaśniutka sofa ze zwykłego materiału. Tak jak ktos wspomniał: w lecienic sie nie nagrzewa, musiałaby stać w pelnym słońcu chyba:D Koc jeśli kładę to tylko po to, by siedziska nie farbowały od jeansów, bo częściej muszę czyscić.