Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwiastka

Domowe sposoby na wywołanie porodu

Polecane posty

Gość pierwiastka

Zaproponujcie coś, bo moja pani gin. chce mi na siłę wywołac poród, jestem w 38 tyg. i żadnych objawów zbliżającego się porodu - szyjka ciasna, nic się nie skraca, brzuch wysoko itp. Lekarka chce mnie zatrzymać w szpitalu i pewnie wpakuje mi kroplówę z oksytocyną.....aaaaaaaaa Pomocy - co robić?

Ja jestem 5 dni po terminie i na wywolanie ide dopiero 26 kwietnia a tobie kazalprzyjsc w 38tc??? :O ...a moze masz jakies komplikacje i dlatego tak wczesnie zadecydowala o rozwiazaniu?

Gość Ja jestem w 34tygodniu

dlaczego tak chce zrobić przeciez masz czas ja pierwsze dziecko urodziłam po skończonym 41 tygodniu ciąży była przenoszona aż 8 dni od terminu porodu. Przeciez mozesz sie nie zgodzić!!!! Chyba że coś nie tak z dzieckiem?

Gość ja mam świetny pomysł
Idź do innego lekarza, pierwsze ciąże są często przenoszone

Gość pierwiastka
Nie ma żadnych komplikacji, dziecko jest duże ok. 3500, ale moja lekarka chce wyjechać na jakiś czas dlatego jej się spieszy, poza tym jak twierdzi - jeśli zaczekam, dziecko jeszcze nabierze wagi to moge się później męczyć i wydłużać poród albo może to być wogóle niemożliwe i wtedy cesarka.

Gość a juz nie jestes
ależ to jakies bzdury,czy ty na pewno masz do czynienia z lekarzem? cos mi się wydaje,że ten idiotyczny pomysł jest twoj ,nie lekarza

Warto się trochę więcej ruszać. Nie oznacza to oczywiście mycia okien czy szorowania podłóg, raczej trochę ćwiczeń, szybszy spacer. Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy. Przyjemnym i skutecznym sposobem na spóźnialskie dziecko jest uprawianie seksu. Drażnienie brodawek powoduje wydzielanie oksytocyny, podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy, a zawarte w nasieniu prostaglandyny powodują jej otwieranie.

...a co do domowych sposobow to daruj sobie! Mi nic nie pomoglo. A sprzatalam, chodze na dlugie spacery, sex, herbata z lisci malin! I nic!!! Dziecko wie kiedy jest jego pora ;) Cierpliwosci!

Wysłało mi sie za szybko :-P A więc to jest moja druga ciąży i z pierwszą było tak ze ginek tez mnie straszył wywoływanym bo mały juz był po terminie. No i powiedział ze jak nie urodze do chyba 12 marca (2000) to cesarka abo wywoływany mam sobie wybrac. A ja zeby nie musiec wybierac i sie strachac umyłam okna :-) i na drugi dzien koło 18-tej odeszły mi wody. Moja znajoma piła taki mix Sok pomaranczowy,szampan i olejek rycynowy i wywołała skurcze. Wez sie za porządne sprzątanie. Nie wiem tylko czemu Twoja ginka juz w 38 tygodniu chce zebys rodziła. Moze idzie na urlop i cie tak goni??

Gość Farbjka
Durny konował.. dla swojej wygody chce ci poród przyśpieszyć! To mozę miałaś urodizć np . w 30 tc, bo tak jej było wygodniej? Nie zgódź się, każdy inny lekarz ci poród odbierze przecież

zawsze jest tolarancja błędu - moja mówiła że dziecko duże ponad 4kg i nic nie wspaminała o CC, córcia urodziła sie 3600g było ciezko ale dałam radę i Ty też dasz. Pani Doktor się spieszy to niech jedzie urodzisz i tak przy położnej. Nie zgodziłąbym się na prowokację jak wszystko jest dobrze.

Gość pierwiastka
To nie jest mój pomysł, ja bym w sumie mogła zaczekać, nawet jesli dziecko ma być większe! Dziękuję za rady, spacerki sobie urządzam, reszty nie próbowałam. Co do sexu to niestety mój małżonek się boi... :)

Gość danuskaka
faktycznie dziecko duze ale bez przesady, ja trafiajac na poczatku 38 tyg ciazy do szpitala to ciaze mi jeszcze podtrzymywali, do 40 tygodnia wiec nie rozumiem tego udawanego pospiechu moja sasiadka ma 18 lat, mala drobna a dizecko urodzila 4 kg silami natury! i nikt nie proponowal jej wczesniejszego rozwiazania....

Gość Wiesz chyba
z Twoją lekarką coś jest nie tak. Moja gin mówiła, że jeżeli nie ma powodu to NIE WOLNO przyspieszać porodu. Takie postępowanie szkodzi dziecku, bo jeszcze w mózgu w tym czasie zachodzą różne procesy. Wywołanie porodu zatrzymuje je. Widocznie dziecko jest jeszcze nie gotowe do przyjścia na świat, jeszcze nie jego czas. Wskazaniem do przyspieszenia jest zagrożenie dla dziecka lub mamy, a nie urlop lekarza.

Dokładnie dziecko "wyjdzie" jak będzie gotowe. A panike mozna siac w 42-tygodniu. Niech twoja ginka jedzie sobie na urlop a ty patrz tego zeby dziecko samo zdecydowało o przyjsciu na swiat.Tak jest dla niego nalepiej

Gość Wiesz chyba
A jeszcze jedno. Dzicko w 34 tygodniu miała już 3.500, a urodziło się w 39 tyg. z wagą 3.700. Poród bez problemu. Szybki i łatwy, a ja jestem drobniutką osóbką o wadze 48 kg. :D

Gość pierwiastka
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, jutro idę na ktg - zobaczę się z ginką i porozmawiam z nią. Faktycznie - nie ona jedna pracuje w szpitalu, są jeszcze inni lekarze. Dziękuję i pozdrawiam.

Gość placek ze sliwkami

poprzedniczki maja rację nic na siłę to jakas paranoja ja trafiłam do szpitala to przez 3 dni zcekali a było po terminie i tez nie było mojego lekarza. Spokojnie czekaj i nie daj sie namówic na szybszy poród. Najlepiej niech zrobi Ci cc to bedzie miała z głowy? Co za dziwna lekarka. Trzymaj się dzielnie - dzidzius ma czas!!!:)

wiecie co ja w te lekarskie pomiary dziecka nie wierze. Mój gin przy pierwszym dziecku narobił mi strachu bo powiedział ze jak dziecko będzie miało 3600 to będzie dobrze. Ja juz prawie w depresje wpadłam bo sie bałam ze nie dam rady urodzic a tu bęc wyskoczył "kurczaczek" 3100 Teraz gin mnie informuje te na dzien dzisiajeszy mały ma ponad 2kg i 47cm ale ja w to wierze z przymróżeniem oka. Bo jak moze na 100% powiedziec ile wazy dziecko nie waząc go wagą tylko na podstawie pomiaru główki i klatki piersiowej. Dziewczyny nie dajmy sie zwariowac :-D Czasem wiadomo ze dziecko moze byc duze,ale duze to mam na mysli 4,5kg i więcej a nie takie do 4kg. Pierwiastko nie tylko ten lekarz pracuje w szpitalu,nie daj sie zwariowac

oh wspolczuje.moja emi przenosilam tylko 5 dni ale wydawalo mi sie ze 5 lat:) i zadne domowe sposoby neidzialaly..tzn po seksie odszedl czop sluzowy ale moze to byl przypadek :P pozdrawiam cieplutko i zycze rychlego i szybkeigo porodu

Może Twoja gin namawia Cię na wywołanie, bo za doeranie porodu ma np. dodatkową kasę. To jakaś porażka ryzykować zdrowiem dziecka dla paru złotych :/ Zresztą pomysł z wywoływaniem ciązy, kiedy nie ma ku temu medycznych wskazań to jakiś chory pomysł. Pamietaj też, że po oksytocynie ból jest poteżny,b o to, co natura robi łagodnie i z upływem wielu godzin, kroplówk a z oksytocyną ma wywołać w parę godzin :/ Po co sobie fundować taki koszmar?

Wiecie co ja z pierwszym dzieckiem dostałam 2 flachy oxytocyny ,jakis czopek,zastrzyk i z porodu pamiętam niewiele bo tak mnie gin nacpał zebym tylko sie uwinęła na jego dyzurze.Naprawde zamiast przec i rodzic to sie smiałam bo było mi wesoło jak mój mąż cisnął moją głowę do klatki piersiowej,położna nogi do brzucha a gin siedział prawie na brzuchu zeby wycisnąc dziecko. I jak ja miałam przec ?? Pozycje nie normalne. SKUR**** zeby tytko zedrzec kase z pacjenta Nie daj sie

Gość gość
hej, ja ogladalam ostatnio filmik o tym co zrobic aby porod byl latwiejszy. wkleje tu link moze akurat komus sie przyda bo dziewwczyna opowiada o malo znanych sposobach np. annibal https://www.youtube.com/watch?v=BUoND5oE2Ms ja bede tego probowala

Gość gość
hej, ja ogladalam ostatnio filmik o tym co zrobic aby porod byl latwiejszy. wkleje tu link moze akurat komus sie przyda bo dziewwczyna opowiada o malo znanych sposobach np. annibal https://www.youtube.com/watch?v=BUoND5oE2Ms ja bede tego probowala