Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szaloniutka

co zrobić by skóra nie schodziła??

Polecane posty

mam problem:( byłam w solarium na głupie 15 min i niestety troszke mnie \"przysmarzyło\" mam czerwoną skore ale mysle ze jutro bedzie lepiej bo znowu nie jest tak zle:) nie chce zeby mi skora schodziła! pomozcie błagam:):):)

Gość jogurt albo maślanka
poza tym natłuszczać

Gość Eeeeeeee
Idz do dermatologa! I zrezygnuj z solarium,to dobre dla idiotek. Nie niszcz sobie skóry...

Gość ja mam świetny pomysł
chyba nie da się uniknąć schodzenia skóry :O

Gość pocieszycielka
uprzedzic ją i zedrzeć siłą!

jestem na siebie wsciekła!! mowiłam babce obsługującej solarke ze byłam dopiero raz a ona na to ze bez problemu moze na 15 min isc:( spotykam sie w piatek z chłopakiem i nie moge tak wygladac:( on nic nie wie ze byłam :(:(:( szlag mnie zaraz trafi, a do solarki juz mi sie tak nie spieszy, ale coz człowiek uczy sie na błedach...:(:(

Gość o matko boska
dziwne ...mi po solarium skóra nie schodzi? chyba solar działa na ta głębsza warstwe skóry - no nie??

Gość wswswswswsw
a ja bylam 2 razy na rowerku w weekend na caly dzien i schodzi mi skora z rak i nog...znajomi pytaja czy nie bylam czasem gdzies w Grecji na urlopie:)

Gość sprobuj............
acha mialam tez mdlosci....wtedy mialam kryzys, ale nie wymitowalam i mialam calą twarz czerwoną, ale to nie od spalenia sloncem

Gość sprobuj............
a ta osolona woda to na te drezszcze serio pomaga....tylko pamietaj nie duzo tej soli...

do sprobuj............ własnie wziełam zimny prysznic i czuje sie troche lepiej:) jak myslisz kiedy nie bede juz taka czerwona?? i po ilu dniach mi skora zacznie schodzic?? najgorzej jest na plecach:(:(:(

Gość sprobuj............
do jogurt albo maślanka zwariowalas!!!! nie natluszczac, bo to zatrzymuje cieplo, nie pozwala sie wydostac i organizm bardziej sie nagrzewa jedynie panthenol/pantenol

Gość sprobuj............
stosuj jakies preparaty z Panthenolem...te linki co podawalam wczesniej pod nickiem tyuirty , albo zapytaj farmaceuty on cos da panthenol jest de best i do piątku moze zejść :)

Gość sprobuj............
tak zminy prysznic tez jest ok....ale trzeba tez uwazac zeby sie czasem nie zaziebic od tego, dlatego lepsze zimne oklady z lodu...mozna obklakac sobie cialo zapomnij o kąpieli dzisiaj na pewno ... i jutro tez

Gość sprobuj............
tzn. z lodu....mialam na mysli zeby sobie zrobic lod w misce z zimna wodą i obkladac sie sciereczką

dzieki wielkie:) ja to cierpienie to przetrzymam, ale moj chłopak nie moze sie dowiedziec ze byłam na solarium bo mnie chyba zabije:( jest wielkim przeciwnikiem \"sztucznego słonca\" (ja juz z reszta tez) ale powiedziałam mu przez telefon ze troszke sie na balkonie opaliłam:P:P masz racje z tymi balsamami po nich jest gorzej:(:( a gdzie ten Panthenol moge kupic?? w aptece??

Gość sprobuj............
jak bedziesz smarowac intensywnie PAnthenolem to jest szansa ze nei zejdzie nawet.....

Gość sprobuj............
tak idź do apteki....najlepiej powiedz ze spieklas sie od slonca /jezeli nie chcesz mowic ze od solarki/ farmaceuta doradzi jakis preparat

Gość solsol
tak.. po panthenolu szybko zejdzie.. jeszcze dobra jest wit. A w maści też na oparzenia.. ja jak się przypaliłam używałam też z powodzeniem balsamu Nivea do skóry bardzo suchej..i zeszło ale dopiero po dwóch dniach i jeszcze trochę czerwona byłam..tam gdzie mnie najbardziej przypiekło..

Gość sprobuj............
zrob sobie tą wodę.....pomoze na dreszcze....potem pij duzo wody mineralnej.....lepiej juz nic nie jedz to moze podeslij kogos do apteki /jak masz kogo/...na pewno jakas ma dyzur

Gość salwadorka dali
pij powolutku malymi lyczkami na razie pol szklanki....a po 20 minutach drugie pół ja posolilam troszeczke solniczką....zeby bylo czuc tą sol troszke....

Gość sprobuj............
no i idź sie poloz nie siedz na kompie :)