Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szaloniutka

co zrobić by skóra nie schodziła??

Polecane posty

dziekuje salwadorka dali ja tez tak zrobiłam, ale nic nie pomaga:( kiedy mam sie spodziwac oczekiwanych efektów?? a jesli ta woda nie pomoze?? :(

Gość sprobuj............
spokojnie pomoze a jak nie to trzeba isc na pogotowie....ale pomoze :) odczekaj godzinke....i poloz sie do lozeczka i obkladaj tą zimną wodą....

Gość a ile ty masz lat
nie chcę być złośliwa czy coś, ciekawi mnie - ile masz lat? i jak to jest że nie wiesz jak się ewentualne oparzenia leczy? maluchy wiedzą ze pod zimna wodę trzeba;)

Gość sprobuj............
wiem ze czujesz niepokoj i dreszcze i ogolne pobudzenie ale ja tez to mialam....wiem ze to nie jest przyjemne...ale przeszlo po paru godz. mykaj juz do lozka z tymi okladami zimnymi i wodą......zamelduj sie po pol godzince najwczesniej

Gość sprobuj............
no a oparzenia mogę bolec nawet z 2/3 dni ale z dnia na dzien mniej

Gość sprobuj............
aaa pieczec to bedzie....no nie ma bata :D....dzisiaj w nocy spij pod czyms lekkim....bo nie bedzie latwo.... jutro kup preparat z tym pantenolem i sie smaruj dobrze, ze dreszcze zmalaly pij duzo wody dobrej nocki

Gość sprobuj............
jakbys mialam pod ręką balsam po opalaniu to mozesz sie nim posmarowac albo jakis nawilzajacy....wazne zeby nie byl tlusty...

Gość sprobuj............
ja 2 dni na dupie siedziec nie moglam :P ale skora cale szczescie nie zeszla...no ale z opalenizny tez niewiele pozostało....

Gość Carolayn
Hej :) Byłam w solarium 3 razy na 10 min... Planowałam pójść dzisiaj na 15 min... Ale zaczęła schodzić mi skóra :( :( Na przed ramieniu prawej ręki... [wygląda to okropnie, a w sobotę wybieram się na imprezę i muszę iść dziś na 15 min... :( boję się że będzie jeszcze gorzej :(] POMÓŻCIE !!!

Gość PinkPerline
Dreszcze są normalne , tak samo mam po solarium. Po prostu organizm nie jest przyzwyczajony (od razu) na taką dawkę promieni. Nawilżaj do porządku skórę i przemywaj zimną wodą ,żeby się ochłodzić.Ja na podrażnienia i oparzenia słoneczne używam Api Panten, w którym znajduje się olejek z canola i witamina E.Polecam , intensywnie nawilża i regeneruje.

Gość miśka123
Koniecznie natłuszczaj skórę! Ja, jak przesadzę na słońcu, to od razu sięgam po kosmetyki: Łagodzący spray po opalaniu EVA SUN. Jest bardzo delkatny, dobrze nawilża skórę i łagodzi pieczenie. Jak używasz regularnie, zaraz po poparzeniu, to skóra tak nie schodzi...

Gość jagodajag
ja żeby skóra nie schodziła szczególnie latem używam odzywki silnie nawilżającej i regenerującej Nanobase. dostaniesz w aptece za mniej wiecej 30 zł. efekt naprawdę idealny i nie trzeba uzywac codziennie:)

Gość JustinJustin
Moja siostra ma inaczej bo chodzi na ok 40minut tygodniowo na solarium z faktu,iż ma 2 małych dzieci i nie może pozwolić sobie na pójście na plaże =) ale ona jest lekko naprawdę lekko opalona =) ma już taką skórę Ja natomiast wczoraj opalałem się przez 1godzinę na lekki słoneczku i dziś jestem czerwony tzn wczoraj już byłem ale dziś taż =) ale jedyne co pomoże po spaleniu na solarium lub słońcu to nawilżacze ..Polecam PANTHENOL najlepiej w sprayu ..

Gość IPHONKA
mi pomogla bardzo po smazalni w solarce MASC Z WITAMINA A !!

Gość bernelausie
link nie wchodzi to taki niebieski balsam po opalaniu ambre solaire firmy garnier.

Gość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SŁUCHAJ! NIE MOŻNA CHODZIĆ NA SOLARKĘ PIERWSZY RAZ NA 10 MIN.! PIERWSZY RAZ IDZIESZ NA 3 MIN. POTEM ZA PARE DNI NA 5 POTEM TAK SAMO NA 7 DOPIERO POTEM 10!

Po każdej wizycie w solarium smaruj ciało pianką panthenolu- możesz częściej oczywiście, gdy masz suchą skórę. Panthenol odżywi i zregeneruje uszkodzone opalaniem komórki naskórka...