Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzidka24

polki z Norwegii odezwijcie sie.......

Polecane posty

Gość ...Alicja...
kunga hamar witaj:) zgadzam sie z Toba owszem siedzeniem w domu nic czlowiek nie zdziala,ale ja bardzo nie narzekam na prace tylko ze jak wczesniej napislaam chcialabym miec stala,a nie dorywcza.Jak to sie mowi lepszy rydz jak nic... pozdrawiam

cześć laseczki :) :) :) ale się tu głośno i tłoczno zrobiło ,że aż się połapać nie mogę kinga ma rację z tą pracą ja tez uważam,że pracy jest full w norge zarówno dla mężczyzn jak i nas kobitek. no chybże niektórzy mają bardzo wygórowane ambicje i sprzątania się nie podejmą.(znam i takie)ja mam to gdzieś ważne,że pracuję i mam kasę. no a teraz z innej beczki ,miałam jechać dopiero w lipcu do polski a tak się zdarzyło,że jadę w piątek(mamy problemy z autem i musimy pilnie jechać.) tylko tydzień ale i tak się cieszę(kurde cieszę to mało powiedziane Ja JESTEM PO PROSTU NA MAXA SZCZĘŚLIWA. Dobra dziewczyny spadam się powoli pakować . bo podróż tuż tuż :) :) :) :) :) :):)

Gość kaska 26xx
nie mowie ze sprzatanie hanbi ale nie przesadzajcie z ta euforia nie kazdemu taka praca musi wystarczac

Gość kropeczka01
i tam ..... drogie panie , kazdy wybiera to co mu zycie dyktuje i tylko kwestia nastawienia czy mu to wystarczy czy bedzie szukal czegos lepszego :) dobrze sprzatac dobrze i siedziec na czterech literkach grunt jednak by za to placili ;)))) drogie panie .... a moze by tak ustalic co kombinujemy na wiosne? :) ...odswierzamy sie? :))) moze by tak jakis melanz na czuprynce albo radykalne ciecia ? ;)))) .... byle te ostatnie nie po budzecie ;)))))))))))))....mezow ;))))))))))))))))

bede upierdliwa heheheale dziewczyny nowe opowiadac o sobie o wygladzie bo jak czytalyscie wczesniej to zlot ma być w norge i trzeba sie rozpoznac, dziewczyny opowiadaly o zainteresowaniach- mamy tu maniaczki dzieci(heheheh ja), maniaczki zakupow, fotografa, sledcza berenke ktora sie troche zaniedbala z obowiazkami i czarna ktora znika jak zjawa i pojawia sie z nikad, szefowa ktora tu podupie daje,a o was prawie nic tylko mowicie o pracy i pracy. a co do fryzjera to ja zostaje przy rihanie i braziku...poszaleje jak bede miala dluzsze wlosy a szaleć może ida bo ma z czym...włosy długie bląd

a kto mówi o jakieś euforii bez przesady sprzątanie nie jest szczytem moich marzeń no ale różne rzeczy w życiu człowieka się zdarzają i nie zawsze wszystko wychodzi tak jak sobie zaplanowaliśmy. A tak poza tym nie kierowałam swojej wypowiedzi do ciebie więc nikt nie karze ci tak osobiście tego przyjmować no i wypadałoby się moja droga przedstawić a nie od razu wparowałaś tutaj i ni z gruszki ni z pietruszki wyjeżdżasz z takimi tekstami. trochę pokory bt się przydało

Gość ...Alicja...
powiem wam szczeze ze ja podiela bym sie owszem nawet i sprzatania,ale jak bym miala jeszcze jakis namiar na tego typu prace to byloby bardzo dobrze...ale jak norweskiego nie znam a angileki w bardzo malutkim stopniu to nie wiem co mi pozostaje... mam prosbe jakby ktos mial jakies namiarki na jakies sprzatanko to dajcie miznac jak mzecie bede bardzo wdzieczna...!!!!!!! pozdrawiam

Cześć Alicja. Cześć Wam wszystkim. Czy Ty Alicjo jesteś w Bergen? Jeśli tak , to mogłabym Ci pomóc w związku z pracą. Moje gg 5318191.

Gość dzika24
Wróciłam dziś zmęczona z pracy,weszłam na chwilę na forum,i tak sie wkurwiłam,że szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tyna Ty dziewucho jesteś niesamowita,weż sie zastanów zanim coś napiszesz,ok?

Powiem szczerze, że czuję się zażenowana pewnymi osobami z tego forum. Nie upubliczne rozmów moich z gg. Dziewczyny, Kobiety , kim Wy jesteście ? Ja was za chusteczkę nie rozumiem. O co biega ? Być szczerym trudna sprawa, nie ? Po cholere sie bawić w fora tego typu , skoro nie można nikogo poznać ?Są inne fora przecież do zabawy ? Bez obrazy dla innych Kobiet. Z jedną się ustawiłam , pożyjemy, zobaczymy. Ale jedna Pani to mnie zadziwiła :(

Powiem szczerze, że czuję się zażenowana pewnymi osobami z tego forum. Nie upubliczne rozmów moich z gg. Dziewczyny, Kobiety , kim Wy jesteście ? Ja was za chusteczkę nie rozumiem. O co biega ? Być szczerym trudna sprawa, nie ? Po cholere sie bawić w fora tego typu , skoro nie można nikogo poznać ?Są inne fora przecież do zabawy ? Bez obrazy dla innych Kobiet. Z jedną się ustawiłam , pożyjemy, zobaczymy. Ale jedna Pani to mnie zadziwiła :(

szczerze tonie wiem o czym piszesz bo ja tu nic dziwnego ani bez zastanowienia nie napisałam to raz a dwa tak smetno tu sie zrobiło ze wogole co pisać. tylko jakaś wymiana zdan czy to hanba pracować sprzatajac- a co to kogo obchodzi gdzie ktos pracuje-ważne że pieniadze są. kiedyś mówiono że ci co na budowie robią to nieuki i wogole a teraz to jedna z lepszych prac a wy sie licytujecie co do sprzatania. adzidka ja pisze co mysle i jestem jaka jestem i nie mam zamiaru pisać pod nikogo bo nie lubie sztuczności i lizania... a jak ci nie pasuje to poprostu olej... i idź dalej jak wcześniej....

ty też do mnie masz jakies pretensje? jeśli tak to ja kompletnie nie mam pojęcia co wam się porobiły babki! Forum jak tu weszłam pierwszy raz było miła troche smętną wymianą zdań o pogodzie, rozkręciło sie i żartow i wszystkiego było potem święta kazdy odszedł i teraz to już wogóle tylko licytacje co do rodzaju pracy i nic nie można rozgonić atmoswere na lepsza bo zaraz zastanow sie co piszesz, a prawda jest taka ze troche zycia trzeba bo moze poza praca sa inne sprawy i wlasnie poza nia można się relaksować...

czesc dziewczyny chyba jestem nie w temacie co sie porobilo dzidka czemu tyna cie zszokowala bo ja nic w jej tekscie nie widze zlego wogole dobrze ze sie odzywa bo tu rzeczywiscie coraz smetniej mamakaliny ktorz cie tak zadziwil ? nie pytam doslownie bo napisalas ze nie bedziesz upubliczniac i chwla ci za to bo trzeba wiedziec o jakich sprawach mozan pisac na forum a o jakich na gg , ale jestes tu w miare nowa a juz jestes zaskakiwana wogole nie odbierzcie nowe tego zle ale cos chaos wprowadzilyscie z waszym przyjsciem . no ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo dzieki wam troche sie ten topik ozywil bo juz nikt nie wchodzil na niego papapapa

Gość ...Alicja...
oj kobietki kobietki:) troche dajcie na looz po co sie klocic poprzez wymiane zdan i tutej na forum?? zlosc pieknosci szkodzi...a kazdy niech pisze to co chce i BASTA:):):):) zlosc na bok... i powieccie lepiej mi co u was slychac ciekawego i nie ciekawego hehe:)? bo u mnie jakos powolutku leci,ale tutej jestem jakas nie do zycia hm nie wiem czy to juz naprawde za sorawa pogody,czy za sprawa tego,ze tak dlugo spie:P :) KOBIETKI Z BERGEN KIEDYS 3BA ZROBIC BYLOBY ZLOT,,czarownic,,HEHE NA ZYWO co o tym sadzicie????? pozdrawiam....:)

cześć kurde coś się tu narobiło.aż wróciłam 2 strony ,żeby przeczytać posty tyny i sprawdzić co dzidkę mogło wkurwić.Ale nic nie znalazłam. A może to jakiś podszywacz napisał a nie nasza dzidka?? sama nie wiem.

mamakaliny nie wiem co cię tak zaszokowało i czym jesteś tak zniesmaczona. "kim wy jesteście" do kogo ta gadka o to samo mozemy zapytać ciebie.Skoro coś masz do kogoś to mu to porostu powiedz i sama bądź szczera a dopiero później zarzucaj nieszczerość innym. To TY odgadujesz na gg inne osoby z forum więc to może my powinniśmy być tobą zażenowane.??

no tak to te wszystkie ktore ucza sie jezyka norweskiego nich sie najpierw po polsku naucza czytac / oczywiscie wlacznie ze mna / tam jest dzkia nie dzidka dzidka w imieniu wszystkich zwracam honor niezle sie zdziwisz jak to przeczytasz a teraz tym bardziej do dzikiej o co ci chodzi ? napewno jest to ktoras z nas stalych bo tak by do obcej nie napisala wiec nich ma na tyle odwagi zeby teraz odpowiedziec na zadane pytanie co masz do tyny?

kobi ja zauwazyłam wcześniej,że to nie koniecznie nasza dzidka musiała pisać.śprawdz mój wcześniejszy post.więc jak widzisz kochana z polskim u mnie narazie w porządku z norweskim zresztą też. :) :) :) :) :)

Proszę mnie nie oskarżać,bo to nie ja pisałam,było już wcześniej kilku podszywaczy:P A zresztą każdy pisze co mu się podoba i z jakiej niby racji miałabym kogoś opierdalać,he?Mamokaliny-a o co tobie teraz chodzi?

aha i z językiem jak na razie jest u mnie ok. i z polskim,i z angielskim,i nawet z norweskim daję radę:P może by tak zacząc pisać na tym forum po norwesku,co?

No widać że wiosna idzie.Ożywiły się dziewczyny,kłócą się i sprzeczają...Tylko na co to komu?:(:( Co do pracy to przynajmiej w moich okolicach nie ma jej za dużo dla kobiet,wymagania coraz wyższe i w stosunku do mężczyn są.Teraz najczęściej chcą do pracy z podstawami norweskiego i dobrym angielskim,nawet do sprzątania.Może to dla tego że przybyło rodaków i to bardzo wielu więc pracodawcy mają w czym wybierać a że mieszkam w niedużym mieście.....No właśnie wyjścia nie miałam i zakuwam norweski aż trzaska mi mózg.Mój mąż też zapisał się na kurs chociaż jeszcze pół roku temu twierdził że nie nauczy się tego języka za żadne skarby,a teraz zaczyna łapiać pierwsze słówka. Ja też sprzątam i wiecie co euforii z tego powodu we mnie jest dużo bo jak dostane wypłatę to żyć się chce.W Polsce siedziałam za biurkiem,nie chwaląc się byłam szefową działu,ale wyć mi się chciało jak wypłata była.Pewnie że sprzątanie nie jest moim szczytem marzeń ale kasa jaką za to dostaję jest wypłatą o której w Polsce mogłam tylko pomażyć.Też mam więcej na godzine od męża.Jak się nauczę dobrze norweskiego to może awansuje z mopa na jakieś bardzie ambitne zajęcie ale narazie cięszę się z tego co mam. Tyna wiesz że ja tez ostanio myślałam sobie jakby się tu \"odświeżyć\".Tak sobie myślałam o ścięciu włosów lub zminie koloru,ale znając siebie na myśleniu się zakończy:):):).Zmiany mi się chce ale chyba się nie odwże zrobić coś z włosmi bo mąż by mnie z domu wygonił:):):),więc pewnie kupię sobie jakieś nowe szałowe fatałaszki. Jak zlot robimy to świetnie :):):),ja przylecę na swojej służbowej miotle oczywiście cała w euforii. Do nowych dziewczyn-do tej pory to forum chociaż chwilami bardzo ospałe było też spokojne.Bez wylewania na siebie żółci,kłótni i waśni(nawet jeżeli któraś z nas coś tam nie tak drugiej napisała to małe wyjasnienie i po sprawie,o.k).Nie wprowadzajcie tu zamętu.Podszywaczą też już podziękujemy takim jak dzika lub kunga.... Dziewczyny nie dajmy się sprowokować,już wiemy że idiotyczni podszywacze tu grasują bo im się nie podobało że nie ma jazdy takiej jak na innych topikach.Nowych(nie wszystkih zaznaczam) którzy nie za bardzo wiedzą o co w forum chodzi i na czym wogóle forum polega poprostu ignorujmy i tyle. Pozdrawiam serdecznie👄

no tak zwykla rzeczywiscie czegos nie doczytalam dzidka swietny pomysl z tym forumu dla piszacych tylko po norwesku wyeliminuj jeszcze tylko te ktore beda robic bledy w pisowni .

Gość kropeczka01
o kurcze ... i to na tyle tematu ktory jest teraz number one ... drgie panie pisalam wczesniej ze w ramach wiosennych zmian trza by i z soba mala inwentaryzacje machnac :) i mialam co do tego dzikie intencje ! :) tyle ze u mnie to poszlo z rozpedem ;) zmienilam kolorystyke swojego pokoju ... o rany co wyszlo ;) zmienilam kolorek na glowie ... nic nie wyszlo ;) i mam zamiar jeszcze cosik zmienic tylko czekam teraz az mi wpadnie co to ma byc ;)))) podpowiem wam cosik .... dzis w made in poland zapowiadaja wietrzna pogode cos na ksztalt huraganow nam przepowiadaja.... jak sie skonczy opowiem jak bylo ;) oby ... tylko straszyli ;) dziewczyny .... dobrego nastroju wsjem ;))

hej dziewczyny a ja do 20 poza domem. siedze na zajęciach ale mam dostep do netu wiec pisze do was. wiecie już mnie pomarańczki zaczynają bawić i szczerze to sie ośmiałam ...tyna ty dziewucho... hehehehe w jednym pomarńczki pomogły, ożywiło sie troszke i jest jakiś kontakt dziewczyny nowe narobiły troche zamętu ale mi sie troche wydaje że to przez wymiane gg. tu sie pisze a na gg za plecami ja nie jestem przeciw ale wydaje mi sie ze dawanie nam niewtajemniczonym błędnych informacji jest troche nie tak bo kazdy sie zastanawia o co chodzi? piszcie sobie na tym gg ale nie na temat dziewczyn bo tylko zamet sie robi a ogolnie mysle ze moze zakonczmy ten temat i pozwolmy sie wiośnie wkraść i nowym pomysłom

Czytam to o czym piszecie i płacze Mój mąż jest w bergen a ja w polsce wszystko się przeciąga oddalamy się od siebie tz on stał się zimny i obojętny mówi że to moja wina bo ja się czepiam a on chce odpocząć.Mieliśmy być tam razem teraz on twierdzi że jeśli nie naucze się języka to nie mam po co jechać (on jes tam trzy lata) nie chcem żyć mam już dość Będę w bergen w połowie kwietnia i sama się porozglądam ale jeśli możecie mi podpowiedzieć jak znaleźć pracę tam na miejscu będę wdzięczna .

ja pisałam wczesniej co wiem na ten temat i szczerze nie bylam tam wiec moja wiedza konczy sie na teorii a jak w praktyce to pewnie poradza dziewczyny z bergen. a wogole zapomnialam,cześć dziewczyny!!! a co do reszty to wiesz ja sie nie wypowiadam bo strony uczuciowe to nie moja profesja, nie zrozum mnie źle ja tylko poprostu wiem ze nie nalezy sie wtracac do cudzegożycia, a jedyne co moge powiedzieć to przykro mi bardzo i glowa do gory bo moze jak bedziecie tam razem to bedzie lepiej. No i dziewczyny z bergen słyszałam wczoraj że w waszej okolicy miało być epicentrum huraganu i nie ciekawie wogole- a jak tam wyszło z tym? Może pogoda sie jednak zlitowała nad wami naszymi kafeteryjnymi paniami?? Mam nadzieje ze uwas wszystko ok. A wogóle zapomniałam chyba podziekowac za wsparcie kobi i zwykłej a jesli juz gdzieś pisałam to jeszcze raz dzieki za wiare we mnie.A dzidka dobry opierdziel nie jest zły-szefowo!! ida a ciebie to już dawno widziałam i ciesze sie ze sie odezwałaś!Berenka-wróciłaś? Miałaś sie odezwać co i jak.Nowe dziewczyny ja dalej proponuje przeprowadzenie wywiadu bo jakby nie było to każda z nas opisała sie na wcześniejszych stronach, mowiła co lubi a ja już trzeci raz proponuje a tu nic. Rozkręcmy troche ten topik i może zacznijmy wszystkie relacje od nowa.Kto jest za?

Gość kropeczka01
hej :) tyna..... czyli topic mozna zamienic w quizowy portalik ;)))) 100 pytan do .... :) nooooo to moze byc sposob na rozruszanie ;))) ale ale ... tu ruch jest :) widze ze udzielacie sie i utrzymujecie kontakt miedzy soba a o to tu chodzi ;) dzidka !!!! dzieki za wczesniejsze przepisy :) juz trzeci raz z nich kozystam... na zyczenie raczacych sie nimi ;) no i jak tam z wiosenna inowacja wlasnej osoby ?!?!?!?!?!?!??!!?!?!?!?!?! planujecie cos ????? :)))))))))))))