Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Flavia

Wiecie, jak moja koleżanka planuje nazwać dziecko?

Polecane posty

Gość ja mama świetny pomysł
Na drugie bym dała Chętna :P

Gość to brzmi
jak krowa:)

No właśnie:O Mówię jej,że może nzwać małą inaczej, a w domu zdrobniale tak do niej mówić, ale ona nic...:O Nie rozumie chyba,że robi dzieciakowi krzywdę na całe życie...:(

Gość a co sadzicie o imieniu
Loretta ? kojarzy sie z lornetka ale i tak jest sliczne ...

Gość może Mariola
można wołac Lola:) Loretta....bez komentarza:)

Gość ło mamo ....co prawda
jest to przywilej rodziców-wybranie dziecku imienia .... -jak dla mnie -faktycznie burdelowe!

Gość po prostu kolezanko
namow zeby przeczytala tutaj komentarze

Gość Alexxxa
Moja ciocia nazywa się Laurencja właśnie w skrócie Lola, więc dla mnie to zupełnie normalne imię. Kwestia przyzwyczajenia. Teraz spotyka się wiele dużo gorszych.

Gość Nacc
We Francji to bardzo popularne imię. Lolita, zdrobniale Lola. Albo samo Lola.

Gość Moja babcia miała
na imię Karolina i wszyscy mówili babcia Lola :-)

Gość migiooo
Nie powinno sie krytykować imion bo jest ich tak wiele i mnóstwo dziwacznych,że to ograniczenie sie nabijać i wielki nietakt . ciekawe co na to koleżanką że ją za plecami obgadujesz...a z resztą jak twoje sie nazywa???

Gość migiooo
Ah Gabunia cóż za orginał, Gabrysia- Rysia WOW co 3 dziecko tak sie nazywa!! Szał Gabryś, Kubusiów i Julek HAHAHA nie modny już niestety

Gość nie prawda
Nabijanie się z nazwisk to jest wielki nietakt!!! Ale imie wybiera Ci matka i ojciec i to ich głupota i nietakt-a nie społeczeństwa które później ma ubaw z biednego dziecka. Lepiej by było się smiać z głupich rodziców,a nie tych biednych dzieci. Ludzie-nazwiska się nie wybiera! Ale imie-i owszem!

To takie imię w ogóle istnieje? Wybór imienia dla dziecka, to indywidualna sprawa. Jej dziecko- jej sprawa. Ty możesz to, co najwyżej zaakceptować.

Przynajmniej moje dziecko nie będzie miało w przyszłości do mnie pretensji,że wszyscy się wyśmiewają z jego imienia:P Nadając córce imię Gabriela, nie kierowałam się moda, po prostu zarówno mi, jak i ojcu małej to imię się podoba.Poza tym pasuje zarówno do małej dziewczynki, jak i do kobiety, ma wiele ładnych zdrobnień, wystepuje w wielu językach.A Lola...Cóż, poczytaj sobie poprzednie komentarze, to zobaczysz, z czym wiekszości kojarzy się to imię. Oczywiscie można do dziecka pieszczotliwie tak mówić, ale żeby takie imię nadawać oficjalnie...A we Francji nie mieszkamy, więc nie rozumiem tego komentarza.We Francji tak popularne u nas imię Nikola to imię męskie:P

Gość nie prawda
Pewnie,że nadawanie dziwacznych imion jest krzywdzeniem dziecka. Ja tez jestem zwolenniczka normalności. nie wyobrażam sobie dac dzicku na imię Nela.Wyobraxmy sobie....Nela Kowalska:O Albo Lola Woźniak.:O Brayan Nowak. Britney Wisniewska:O No ludzie!Opamiętajcie sie! Zyjemy w Polsce! Po co az tak z butami pchac się na zachód???

Nowoczesność i moda za wszelką cenę:ONawet kosztem krzywdzenia dziecka:O

Gość Eeeeeeee
Lepiej Lola niż Lodzia... :p

Flavia---> Nikola to nie jest męskie imię. Męskim imieniem, jest imię Mikołaj, a Nikola jest jego żeńskim odpowiednikiem, tak jak odpowiednikiem męskiego imienia Kamil jest Kamila, Dominik- Dominika, Antoni- Antonina itp.

Ależ owszem, we Francji Nikola to imię męskie. U nas odpowiednikiem żeńskim Mikołaja jest Mikołajka.

Flavia---> Nikola – imię żeńskie, współcześnie sprowadzony do języka polskiego żeński odpowiednik imienia Mikołaj. Pochodzi od słowa nikolaos – zwycięstwo. Inne formy to Nicole i Nicola, które są jednak rzadziej używane i posiadają negatywną opinię Rady Języka Polskiego. Od Nikoli powstało żeńskie imię Nikoleta, skracane z kolei jako Koleta. Jest też jeszcze inna forma pochodna tego imienia, Nikolina.

Gość Eeeeeeee
O,ale chyba Lodzia nie jest zdrobnieniem od Lola ? Czy ja śpie jeszcze? ;)