Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilihiki

ile zarabia matka polka?

Polecane posty

Gość lilihiki

Ile trzeba minimalnie zarbiac netto zeby moc pozwolic sobie na dziecko?Prosze o opinie, bo zastanawiam sie jak w naszym kraju gdzie wszyscy narzekaja na niskie zarobki wokolo widac tyle kobiet w ciazy?:)

Gość ja powiem moze tak
ja mam na reke 1100 maz tyle samo. 2 dzieci i mozna zyc

Gość to zależy...
...od tego czy masz jakieś kredyty: na mieszkanie, samochód i inne. Ja zarabiam 2000 zł netto, mąż 2200 zł, mamy jedno dziecko i ciężko jest "do pierwszego". No ale jesteśmy na tzw dorobku.

Gość dorabiajacaaaaa
to wszystko zalezy gdzie mieszkasz, i jakie masz wymagania od zycia. Ja zarabiam 3000 netto moj maz 4700. Mamy jednak kredyt na dom i konczymy splacac auto. Czyli na dorobku jestesmy. Nie jest ciezko ale i tak trudno cos odlozyc. Takze splacanie kredytow uwazamy za odkladanie :) Wydaje mi sie, ze ile by sie nie zarabialo to zawsze decyzja o dziecku bedzie trudna. Bo im wiecej zarabiasz tym wiecej chcesz zarabiac. Im standard zycia wyzszy tym chce sie wiecej. I to jest normalne...

Gość to zależy...
przepraszam a gdzie tak dobrze płacą? Tzn chodzi mi o zawód.

Gość to zależy...
super!

Gość to zależy...
chciałabym wykonywać ciekawą pracę w domu (nie składanie długopisów) i zostać z moim maluszkiem dłużej - macierzyński tak szybko się kończy!

Niestety trzeba kombinować na własną rękę. Najtrudniejszy pierwszy krok, pozniej idzie coraz bardziej gladko. A sa rzeczy, ktore mozna robic bez zadnego ryzyka, bez zadnych inwestycji, wlasnie przez net.

Gość agik
czyli jakie rzeczy przez net?moze podpowiesz?prosze...:)

Gość to zależy...
wkurza mnie to, że muszę wrócić tak szybko do pracy, chociaż ją lubię. Nie chciałabym żebyśmy zarabili nie wiadomo jakie pieniądze - żeby wystarczyło na życie no i żebym mogła opiekować się małym przynajmniej do roku.

Też chciałam robić podobne strony, ale pogubiłam się we flashu. A efekty filmowych stron są teraz porażające. Rewelacja. PS Widziałam Labirynt Fauna, jak dla mnie: super. Strona też pierwsza klasa.

Gość agik
No fucking way ...dla mnie za trudne...Labirynt Fauna...swietne...sama to zrobilas?

Gość do lilihiki
no cóż troszke aluzji czuć w twojej wypowiedzi autorko topiku, w sensie ze kobiety mało zarabiaja a decyduja się na dzieci, w wiekszości przypadków kobieta sama nie decyduje się na dziecko tylko zazwyczaj ma partnera(czytaj męża) z którym wspólnie zasila kase domowego budzetu, nawet jeżeli kobieta zarabia te 800zł to przewaznie jej facet zarabia conajmniej 3-4 razy tyle, albo siedzi w Irlandii czy Anglii i zarabia 10 razy tyle co mógłby zarobic w Polsce, podejrzewam ze nikt swiadomie w tym kraju nie decyduje się na dziecko majac powiedzmy do dyspozycji tylko zasiłek dla bezrobotnych albo dwie pensje najniższej krajowej(czyli około 2 razy po 600 parę zł netto)

A tak naprawdę, to w Polsce nie jest tak źle... jest o wiele lepiej niż kiedyś. Młodzi mają o wiele więcej perspektyw... potrzebne są tylko chęci i trochę oleju w głowie. Polacy to niestety naród, który uwielbia narzekać... nic im się nie podoba, wszystko jest źle i bleee:o Ja nie wiem... że ludziom nie szkoda życia na to wieczne biadolenie:o