Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

swirek_82

Koncepcja na antykoncepcje

Polecane posty

Pół roku temu żona urodziła mi synka. Kochałem sie z nią zawsze w gumce, ale kilkukrotnie niestety zawiodła - raz skutecznie. Teraz podczas stosunku, co jakiś czas sprawdzam czy jest jeszcze cała. Normalnie paranoja :-/ Postanowiliśmy wybrać jakiś inny środek antykoncepcji i tu problem. Podczas ciąży u żony stwierdzono dodatno HBS. Jej ginekolog powiedział, że nie może jej przepisać ani pigułek, ani plastrów, ze względu na dużą dawkę hormonów w nich zawartą. No dobra, więc zdecydowaliśmy się na spiralę. Kolejna wizyta u gina i znowu rozczarowanie. Po badaniu lekarz stwierdził, że żona ma \"poskręcaną\" szyjke macicy i osobiście nie podjął by się założenia spirali. Totalna załamka. O co tu chodzi? Czy to znaczy że jesteśmy skazani tylko na gumki. U nas nie zdają one egzaminu - często pękają. Nie chcemy na razie kolejnego dziecko i przez to coraz żadziej się kochamy. Czy ta poskręcana szyjka macicy to duży problem? Jakie środki antykoncepcji możemy jeszcze stosować? POMÓŻCIE!!!

Gość Marta1983
TY możesz brać hormony które blokują produkcję plemników jedyne wyjście..

Gość 1111asia1111
A tabletki z najmniejsza dawka hormonow tez odpadaja?? hm..jak tak to moze te aparaty ktore pokazuja dni plodne i nieplodne,poszukaj w internecie..chociaz osobiscie nie ufam metodom naturalnym

Jej ginekolog powiedział ogólnie że o plastrach i pigułkach nie ma mowy. Zastanawia mnie tylko co z tą poskręcaną szyjką macicy. O co tu chodzi? Czy może to być efekt po porodzie? Czy to wróci do normy? Uważam że spirala byłaby najlepszym rozwiązaniem dla nas. Hormony dla mężczyzn chyba jeszcze nie są tak rozpowszechnione w polsce. Kiedyś o tym czytałem z żoną i było tam więcej przeciw niż za :(

Gość pod różnymi nikami
A kobieta to może się truć tabsami i spiralą? Kurwa

Tbaletki dla niej też nam się nie spodobały, dlatego chcieliśmy spiralę. Chyba najmniejsze zło.

Gość Mała 00
Dziewięc lat używalismy z mężem prezerwatyw ,nigdy nam nie pękła . Trzeba umiec odpowiednio nałożyc .

Gość ad888888
dodatni hbs, wspolczuje, tez mam dodatni:( no jeszcze facet moze sie poddac zabiegowi podciecia nasieniowodow czy jakos tak, ale cos ostatnio czytalam ze to nielegalne? jesli mi sie popieprzylo to mnie poprawcie;]

proponuję: -prezerwatywę ze srodkiem plemnikobójczym [gdyby doszło do niewidzialnego urazu mechanicznego gumki] + mieć w zanadrzu "pigułkę po" [Postinor, Escapelle, na receptę] gdyby gumka pękła lub zsunęła się. Pozdrawiam! :)