Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rudra

Plamy po praniu. Ubrania zniszczone???

Polecane posty

Gość Rudra

Wyprałam nowe ubrania, śliczną bluzę welurową beżową i sukienkę szarą, ale omyłkowo wrzuciłam czerwoną bieliznę. Efekt? Koszmarne czerwone plamy na bluzie. Znacie jakiś sposób na odbarwienie, rozjaśnienie tych wielkich, nieszczęsnych plam? Strasznie mi zależy. :( Wyprałam jeszcze raz ale nie zeszły :(((

nie chcę Cie martwić, ale chyba Ci się nie uda:( Mi się nie udało- kiedyś całą białą bieliznę uprałam razem z czymś czerwonym- i po bieli:( Ale może ktoś zna na to sposób...

Gość Rudra
UpUpUp Boję się uzyć wybielacza, a i tak nie wiem czy poskutkuje :(

Gość chyba jestes amatorka
wybiekacz Ci odbarwi Twojw ubrania - nie tylko powstale rzeczy

Gość chyba jestes amatorka
sprobuj namoczyc w cieplej wodzie z mydlem i proszkiem albo uzyj tego genianlego rozowego srodka ktory niby wszytko wyczysci

Gość das is gut
ja zawsze w takich wypadkach uzywam vanisha a zdarza sie to nagminnie gdyz moja mama rzadko oddziela pranie białe od kolorowego

Gość Rudra
Ok, dzięki bardzo, lece do sklepu po vanisz, ale jaki? w proszku, płynie, nie bardzo znam się na tym...

Gość AlinA.
ja tez miałam taka przygodę :P pomógł vanish (czy jak to sie pisze), ten w proszku, z tlenem czy czyms w tym rodzaju :P a było naprawdę kiepsko (ciuchy w czerwone smugi :O) wrzuciłam ciuchy do pralki, wsypałam sporo tego odplamiacza i podziałało :) polecam