Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jola-ks

koniec z pampersem, jak wam się udało??????

Polecane posty

Witam. Od wczoraj moją kochana córeczka (2 latka) nie nosi pampersów tylko majteczki. Ale jeszcze z robieniem siusiu do toalety jest ciężko. Niewiem jak długo taka nauka trwa, ciągle piore majteczki i spodenki. Jak to wyglądało u was? Woła siusiu ale jak majteczki są już mokre, albo zrobi troszeczke, mówi że to koniiec i za 5 minutek znowuu majteczki mokre. Może ja mam jakąś złą metodę? sama nie wiem.

Gość tak to jest
jak sie pozwala dziecku chodzic w pampersie do wieku 2 lat.. trzeba było o tym myslec rok temu

oj to ciezki temat ;) moj maly juz probuje od kilku miesiecy ;) dlugo nie mogl zrozumiec ze trzeba wolac siku i siadac samemu na nocnik - oczywiscie wszystko bylo ok jak mu przypomnialam, ale jak nie zapytalam go czy mu sie chce siku to majteczki mokre.... teraz juz od dwoch tygodni mowi i siada sam na nocnik, ale czasem jeszcze sobie zapomni.... jednak tu tez potrzeba wytrwalosci w dzialaniu :)

Ale przecież nawet lekarze mówia, żeby wcześniej nie zmuszać dziecka, bo nie rozumie i nie ma umiejetności fizjologicznych.

Gość tak to jest
jakos dziwne ze ja rozumiałam swoje potrzeby jak miałam rok i mój brat tez. I dzieci przyjaciółek też. trzeba od dziecka przyzwyczajac a nie isc na łatwizne, a później krzyk i płacz

Gość dojrzewanie do siusiania
a moim zdaniem dziecko musi dojrzeć. Próbowałam oduczyć córeczkę pampersów nim ukończyła 2 lata. Bardzo się starałam, zmieniałam Jej majtki , wysadzałam, tłumaczyłam wytrwale - nic. Odpusciłam. W rok później, czyli miała już ponad 2 lata, latem pojechałysmy na działkę, nauczyła sie w piorunującym tempie. Wystarczyło, że 2 razy obsiusiała sobie nóżki, już później starała się sama siadać na nocniczek. Uważam, że dzieci muszą dojrzeć do tego, wówczas to kwestia pół dnia nauki.

ja nie zmuszalam - ale zaczelismy cwiczyc jak skonczyl rok, w sieprniu bedzie mial dwa latka i mysle ze do tego czasu juz bedzie doskonale sobie radzil z potrzebami :)

Ja próbuje już z 2 miesiące mój synek ma 13 miesięcy i jeszcze nie kojarzy o co chodzi ale będe usilnie go wysadzać aż do skutku. Najlepiej tuz po przebudzeniu sadzać na nocnik.

no to od jakiego wieku uczyc dziecko na nocnik? moj synek ma 1.4m i niewydaje mi sie ze jest jeszcze gotowy na nocnik,pczywiscie kupilismy mu nocnik sam siada na niego ale niesika bo zaraz z niego schodzi,mysle ze jeszcze nierozumie .Zaczne najpierw od sadzania go na ten nocnik a puzniej bedzie zgurki:)

Gość dojrzewanie do
moim zdaniem to jest związane z pampersami. Może jak były kiedyś tetrowe pieluchy tylko, to jakoś łatwiej się dzieci uczyły siadać na nocnik? bo z tetrą mokrą w majtkach to musi być obrzydliwie, a z pampersem - w miarę. Moim zdaniem można próbować wcześniej, ale bez wielkiego wysiłku iwiekszości udaje się w okolicach 2 lta.

Nie wiem kto wciska takie bzdury,że dziecko które ma rok -uczyc siadać na nocnik!!! To może zaczniemy uczyc dzieci,jak tylko zaczną samodzielnie siedziec??? Opanujmy się.Przeciez to sie robi wyścig szczórów w wersji mini.:O:O:O Uważam,że 2lata to odpowiedni wiek na nauke. Moja córka pojeła to jak miała 19m-cy,ale dlatego,że akurat wtedy zaczynał sie sezon letni.Gdyby nie lato-też bym jej nie uczyła. Zdjęłam jej pampersa i koniec.Nie chodziła w nim wcale.Zakładałam jej sukienki i jak się zsikała,to zmieniałam tylko majteczki. Załapała w ciągu miesiąca.A po wakacjach już zapomniałysmy o pampersach. Do tego potrzeba wytrwałosci i cierpliwosci. I tego zycze wszystkim.

Gość Karmazina
Mój syn jak mial 14 miesięcy sam siadał naa nocnik i chodzil bez pampersów więc jakie bzdury?? Dziewczyno córka w 2 lata niecałe sama sikała, niema reguły im wcześniej tym lepiej-tak było u mnie

Gość a ja zamierzam
uczyć jak moja niunia będzie dobrze siedzieć. Na początku oczywiście kupkę. Pozdrawiam

Córka ma 2 lata 3miesiące próbowałam oduczać jak miała 1.5 roku potem co jakiś czas też z marnym skutkiem .Tydzień temu stwierdziłam ze dosyć i zdjęłam pieluchę dwa dni lała po majtkach trzeciego zrobiła raz na nocnik następnego dnia zaczęła robić na nocnik i wołać od razu ,ak śpi to nie ma pieluchy cud jakiś się stał :) a tak naprawdę to chyba musiała sama \" dorosnąć : do tych spraw i w ciągu trzech dni nam się udało ,a tyle razy próbowałam jak była młodsza.