Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polecam plastry sera

brak pomysłów

Polecane posty

Gość polecam plastry sera

pomocy co na obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość strasznie
plastry sera panierować jak kotlety;) Pyyycha, z ziemniakami opiekanymi, albo ryzem i jakąś surówką...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Soli
a ja polecam 3 wątróbki drobiowe cebula pieczarka cebula i pieczrka przyrumienić na oliwie dodać posypaną mąką wątróbkę sól i pieprz jeść ze wszystkim na co mamy ochotę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wczoraj mialam kotlety z jajek, pieczone ziemniaki i tzatziki.... idealne polaczenie, pyszne, pyszne, pyszne...(nie wspominajac o tym, ze malo czasochlonne, tanie i w ogole och ach!) :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotlety z jaj
jak to robisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oo, to bardzo proste... gotuje jajka na twardo (zwykle okolo 7-8), studze, scieram na tarce o grubych oczkach, dodaje namoczona w mleku i odcisnieta bulke, 1 surowe jajko i zeszklona duza cebule (albo 2 mniejsze)...sol, pieprz..wszystko dokladnie mieszam, jesli jest zbyt wodniste dodaje suchej bulki tartej. pozniej formuje kotleciki, obtaczam w bulce tartej i smaze na patelni. z takimi kotlecikami rozne cuda mozna robic, mozna dodac podsmazone pieczarki, albo zolty ser, albo szczypiorek, koperek... co chcesz. wczoraj sie przekonalam, ze z tzatzikami smakuja swietnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyrzutek porzucony
to może być dobre dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sprezynka
a ja do kotletow z jaj dodaje ugotowane ziemniaki.jaja i te ziemniaki przepuszczam przez maszynke jesli jest sezon na koper to go dodaje.przyprawiam.wbijam surowe jajo.obtaczam w bulce.smaze. do tego robie surowke z ogorka kicszonego,starkowanej marchwi i drobniutko posiekanej cebulki.przyprawiwm na slodko kwasno.smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lillianna
Ja polecam smażony bakłażan pokrojony w takie medaliki, optaczam je w bulce tartej jak kotelety i smaze na oliwie z oliwek, a jesli niemam tej, to na zwyklej. Ale z oliwek jest lepsza. :) Następny pomysł to kotelety z Kaszy gryczanej. Gotuje kasze w woreczkach i gdy troche ostygnie mieszam ja z surowym jajkiem, po czym formuje i smażę na patelni. Juz niepamiętam czy dodawalam tam garstke skorojonego zoltego sera. Ale chyba tak. Zreszta jest to cos pysznego. A jesli mamy chęc na zwykle kotelety to dodajemy do kazdego formowanego kiszonego ogorka, plaster sera i cebule.mmm Pychota wszystkie te propozycje są pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lillianna
A teraz gdy pojawiają się nowalijki można robić zupę szczawiową badź barszcz z botwiny i do tego na osobnym talerzyku ziemniaki okroszone i obsypane szczypiorkiem badz koprem. Ja do okroszenia biore skorjone w plasterki parowki i podsmazam z cebulą. A ziemniakie robię na puree z smietanką. mmm :) Pomyslów jest wiele!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×