Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamaaaaaa

jak ubierac niemowlaka w tak piekną pogode???

Polecane posty

Gość mloda mamaaaaaa

jesli w wozku jest jeszcze kolderka no i oslonka na wozek

Gość dziecko ubiera
sie tak samo jak my sie ubieramy bo ono odczuwa tak samo temperature , a w wózku tym bardziej duszno bo zasłonięte , trzeba jedynie pamietac ze szybciej sie wychładza i w razie ochłodzenia nagle trzeba miec w zapasie dodatkowy kocyk lub sweterek....przegrzanie jest gorsze od wychłodzenia niewielkiego!!! naprawde ręce opadaja mi w takie ciepłe słoneczne dni jak teraz kiedy widze mamusie w rękawkach krótkich szukające cienia a dziecko ubrane jak na niewie jakie zimno :( a jak płacze to dziwicie sie dlaczego? bo ma dosć upału!

Gość mloda mamaaaaaa

Mnie się słabo robi jak widzę w takie ciepłe dni dzieci pod osłonkami na wózek czy pod polarowymi kocami czy kołdrami:( Ubieraj niemowlaka tak jak siebie... pamiętaj tylko o cienkiej czapeczce lub chusteczce. Trzeba chronić przed słońcem. Moja Zuzia najczęściej ma na sobie krótki rękawek, cienkie, bawełniane spodenki 3/4, skarpetki i sandałki. Jeżeli nie wychodzi z wózeczka, to ściągam jej buciki i czasami skarpetki. przed słońcem chroni ją chusteczka bawełniana w stokrotki:) Pozdrawiam:) Paulka!!! Gratuluję córeczki❤️ Przegapiłam Twój poród:(

Racja - niewielkie przechłodzenie Maluszka jest na pewno lesze niż przegrzanie. Ja swoje Pysie ubieram następująco: Body cienkie z długim rękawkiem, rajstopki, dresiki i cieniutkie bawełniane czapeczki, jak wieje wiaterek, albo słoneczko zachodzi przykrywam kocykami. U mnie dziś np. było 16-17 st. I Maluchom było tak w sam raz. Jeśli mogę Ci coś doradzić - to możesz (jeśli masz wątpliwości) Dziecko ubrać grubiej, najlepiej na tzw. cebulkę (np. body, śpiochy, bluzeczka jakaś, spodenki, i bluza od dresiku ewentualnie kombinezonik cieńszy) i co jakiś czas sprawdzać kark Maluszka. Jeśli jest chłodny lub zimny - znaczy Dziecku za zimo, jeśli jest nawet lekko wilgotny lub tylko gorący trzeba Dziecko rozebrać bo mu za gorąco. To dobra metoda - u mnie się sprawdziła. Moje Dzieci niby mają kalendarzowe 5 m-cy skończone, ale są wcześniakami - gdyby urodziły się w terminie powinny mieć skończone 2 m-ce, a tak w praktyce to są takie jak 3 miesięczne Maluchy (pod względem \"trzymania\" ciepłoty ciałka). Pozdrawiam.

Gość ja wczoraj widzialam
dziecko ubrane w dlugi rekaw- polar, na to sukienka dwuwarstwowy dzins pod spodem bawelna do tego rajstopy grube!!! zimowe z frotka to tego dziecko przykryte kolderka.. gdybym byla tym dziecko wyszlabym z tego wozka i tak dlugo wystawilabym te matke na slonce az by sie roztopila!!! dodam, ze wczoraj bylo 29 stopni , a to dzeicko bylo na sloncu..

Gość pamiętajcie jeszcze
że mama jest w słońcu, a dziecko w cieniu, więc dziecko trochę inaczej to odczuwa

Ja moją córcię ubieram tak : 1. Body z długim rękawem, grubsze śpioszki, czapeczkę bawełnianą i przykrywam ją nie za grubym kocykiem polarowym i zakładam ochraniach na wózek 2. Body z krótkim rękawem, grubszy pajacyk, czapeczka i dalej tak samo jak w punkcie 1 Też nie wiem czy dobrze robię ale jak ubierałam ją cieplej to za jakiś czas miała szyję i twarz wysypaną potówkami :(

jezu paula po co jej zakladasz ten kombinezonik???wystarczy jak ja przykryjesz kocykiem albo zamiast kombinezonika ubierz jakis dresik z polaru.