Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziunka

CILEST- i karmienie piersia

Polecane posty

Gość Axaa
A ulotki nie masz? Zdaje mi się, że nie wolno brać żadnych pigułek antykoncepcyjnych w czasie karmienia.

czesc jeszce ich nie wykupilam..ginekolog mi je przypisal wiec mysle ze wiedzial co robi..ale chcialam sie poradzic jeszcze kogos kto bral akurat takie

poza tym mozna brac tabl karmiac tyle ze takie ktore maja niewielka dawke hormonow

mozna brc tabletki o niskiej zawartosci hormonow,ale Cilest do nich nie nalezy!!!idz do innego lekarza...ja wim ,ze sa tabsy ,przy karmieniu mozna je brac ...ale nie Cilest!!!to stare tabletki z duza zawartoscia hormonow!!!

o ile mi wiadomo to nie nalezy w okresie karmienia piersią zazywac tabletek antykoncepcyjnych dwuskładnikowych, jedynie mozna te jednoskładnikowe zawierajace progestageny czyli np. Cerazette, Cilest mozesz brac ale jak nie zamierzasz karmic piersią, lekarz który twierdzi co innego jest jak dla mnie dziwny

Nie wolno brać Cilestu przy karmieniu piersią. Tylko Cerazette albo zastrzyki na trzy miesiące

hmm..z ulotki CILEST Stosowanie preparatu Cilest® po porodzie Kobiety, które postanowiły nie karmić piersią mogą rozpocząć stosowanie doustnego preparatu antykoncepcyjnego, w tym preparatu Cilest® nie wcześniej niż po 3 tygodniach od dnia porodu (patrz Zaburzenia zakrzepowo-zatorowe i inne zaburzenia naczyniowe oraz Ciąża i okres karmienia piersią). W przypadku podjęcia decyzji rozpoczęcia stosowania preparatu Cilest® później niż 21 dni od porodu lekarz prowadzący może zdecydować, czy przez pierwsze 7 dni konieczne jest zastosowanie razem z preparatem Cilest® dodatkowej, niehormonalnej metody antykoncepcji, czy też należy poczekać z podaniem preparatu Cilest® do wystąpienia pierwszego krwawienia miesięcznego. Zmień lekarza;)

Gość podpowiedzcie
wszystkie dziewczyny maja racje tylko cerazette albo zastrzyk depo provera cilest jak dwuskladnikowa pigulka!!! a wspomnialas ze karmisz??????

Gość podpowiedzcie
jestem pewna ze zadna kobieta nie napisze Ci ze brala cilest karmiac

Gość ja brałam jak karmiłam
zastrzyki depo provera nie mozna brac cilestu i karmic piersią mimo ze były to pigiłki które brałąm przed ciązą dopiero jak przestałąm karmić lekarz przepisał mi pigułki wiesz co zmień lekarza bo ten to konował chyba że nie powiedziałaś że karmisz