Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MPK czestochowa

problem z mpk czestochowa. jak rozwiazac?

Polecane posty

Gość MPK czestochowa

witam wczoraj przytrafila sie mi taka przygoda w mpk w cz-owie...a mianowicie, po wejsciu do autobusu, podeszlam do kasownika skasowac bilet, ale jako ze bylo troche ludzi, to musiala okolo 1 minuty stac w kolejce. jak skasowalam bilet podszedl kanar i zazadał biletu, legitymacji. Podałam, a on spisał mnie i wypisal mandat na 70 zł. Bo skasowalam bilet zamiast o 7:49 to o 7:50. I ze niby zrobilam, bo byla kontrola. Odmowilam podpisania mowiac ze to czysta kpina. Byłam tam u nich w MPK ale to jak grochem o sciane. Co mozna zrobic? sa jakies sciezki prawne?

Gość MPK czestochowa
czy moj bilet byl wazny? mimo, ze skasowany pozniej od kanara?

Gość MPK czestochowa
ktos pomoze?

Gość MPK czestochowa
?

Gość MPK czestochowa
??

Gość MPK czestochowa
no dziewczyny

Gość MPK czestochowa
nikt?

tego sie pewnie nie da zalatwic chyba ze znajdziesz swiadka... na przyszlosc radze nie pokazywac legitymacji do reki....legitymowac ma ciebie prawo tylko policja, kanar nie ma takiego prawa...

Gość MPK czestochowa
no to kicha :(

Gość MPK czestochowa
:/

Gość cciiocia
a ja mysle,,ze mozesz to zalatwic. Napisz oficjalne odwolanie do mpk.Przy oddawaniu, mozezs powiedziec,ze zainteresujesz tym lokalna gazete...

Gość jakajakaja
tez jestem z cz-wy, wrocilam po latach z abrdziej cywilizowanego miasta i dla mnie cyrk ktory widze z biletami to paranoja. Nie dsc ze wpuszczaja tylko przednimi drzwiami to jeszcze firmy kontrolujace wyciagaja od kazdego kase bo chca zarobic (sami od osoby maja ok 20zl a tak w lape dostana moze wiecej, ot - cala filozofia), posluguja sie swoja wersja prawa. Pisz odwolanie, strasz gazeta, jak bedzie trzeba napisz do Gazety Wyborczej! Nie moze jakis palant interpretowac sobie prawa na swoja modle!

Gość MPK czestochowa
byłam na policji, ale tam ich to nie zainteresowało, powiedzieli, ze to nie ich działka

Gość yyyyYYyyy
mieszkam w czestochowie 3 lata i stwierdzam ze tylko tutaj podroz mpk to jest nielada przygoda :D tylko dla odwaznych

Gość MPK czestochowa
no tak- teraz to i ja wiem, ze to jest jakas paranoja. u mnie w krk jest normalnie blokada kasownikow, i wszystko jasne

Gość mata22
kanary to sprawa firmy która na łapaniu gapowiczów i psełdo gapowiczów zarabia -tojeden problem.Są problemy dotyczące samego mpk i pasażerów to niepunktualnośc autobusów.Albo taki przyjedzie opóżniony albo przed czasem i mimo że widzi dobiegającego pasażera ,ani myśli poczekac .To samo dotyczy tramwajów.Potrafią kierujący takim pojazdem zamkęc drzwi przed nosem lub zamknąc na powolnie wchodzacy niejednokrotnie niepełnosprawnym człowieku.(widziałam efekty na ciele takiejdelikwentki) następna sprawa to trójkowy system rozkładu jazdy.Przykład kierunek Grabówka-w ciągu 20 minut jadą 26,19,29 i do radomskiej 31.potem 30 min (rozkładowo )przerwa .To dotyczy wszystkich dośc popularnych kierunków.Ale moi drodzy internauci musimy to znosic BO PRZECIEZ NIE MPK JEST DLA NAS ALE MY DLA MPK I MUSIMY WSZYSTKO ROBIC NAWET DOPŁACAC ABY TEJ INSTYTUCJI ZYŁO SIE KONFORTOWO A JAK SIE NIE PODOBA TO SE KUPCIE AUTO LKUB JEDZCIE TAKSOWKA(sic!!!!!)