Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weizen

Kto w lubi drozdzowo-przenne piwo?

Polecane posty

Gość Weizen

Czy w Polsce w ogole jest tego rodzaju piwo? W Niemczech jest tego od zatrzesienia, jak dla mnie r e w e l a c j a. Super smak, oryginalny zapach...najlepiej smakuje latem, bardzo mocno schlodzone. Hmmmmm......

Gość Weizen
Paulaner:)? To jedno z nich. A ja wlasnie popijam sobie Paulanerka:).....pychota!

Gość piwoszka
a ja parę lat temu podczas pobytu z siostrą w Berlinie dostałyśmy od wujka po takim piwie i wylałyśmy bo wydawało nam się że dał nam jakieś popsute ;)

Gość Weizen
nie mieszkam w Polsce od kilkunastu lat, wiec mam prawo robic bledy:P...Jakiej firmy sa te PSZENNE piwa w Polsce?

w Polsce też one są w hipermarketach np :) fajnie ci że sobie popijasz takie dobre piwko :)

Gość Weizen
bo ono ma troche taki posmak....trzeba sie z tym osowic...jak dla mnie super

skończyły się czasy kiedy nic nie było, więc i pszeniczne piwa bez problemu można dostać, nie tylko w supermarketach gdzie jest większy wybór bo i półek jest więcej, ale w knajpach spokojnie można znaleźc te piwska, nie tylko w butelkach ale i z beczki:P a najpopularniejsze to chyba właśnie paulaner i franziskaner

Gość Weizen
i co, maja w Polsce "wziecie"? Wydaje mi sie jednak, ze picie pszennego piwa, to domena Niemcow......

Gość aha aha aha
Słuchaj no Weizen, Teraz w Polsce jest mniej więcej to samo, co w Niemczech. Pamiętam z dzieciństwa czasy, kiedy przekroczenie granicy oznaczało przejście do innego wymiaru. Niezrozumiały język, odmienne tramwaje i autobusy, obce zapachy, niespotykane towary w sklepach... Dzisiaj, aby przeżyć coś podobnego, trzeba wyjechać znacznie dalej, niż do Niemiec czy na Słowację. Muszę jednak przyznać, że nie próbowałem piwka pszennego, chociaż nieraz je widziałem w sklepach. W najbliższym czasie spróbuję i odpiszę, jak smakowało, o ile topik nie wygaśnie i nie zaniknie w kafeteryjnej prehistorii. Bis dann!