Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona zmartwiona

6 dzień cyklu!!!

Polecane posty

Gość ona zmartwiona

Witam pewnie będzie małe zainteresowanie kolejnym takim samym topikiem, ale chciałam zapytać o waszą opinię mam cykle 28 dniowe zdażylo mi się współżyć z narzeczonym bez zabezpieczenia w 6 dniu cyklu czy prawdopodobieństwo ciąży może być duże???

Gość ona zmartwiona
może jednak ktoś coś napisze

Gość ona zmartwiona
hello

raczej niewielkie na moje oko dni płodne powinnaś mieć tak w okolicach 14 d.c ale moge sie mylic :P

Gość No to nie jesteś sama
witaj autorko topicu:) no a ja mam cykle 27 dniowe i sie kochałam w 7 dniu ale co najwyżej plemniki przeżywają 72 h czyli 3 dni więc 10 dnia na 100% dni płodnych nie będę miała więc raczej szanse są bardzo mała w u CIebie jeszcze mniejsze :)

Gość ona zmartwiona
dzięki za odpowiedź ja też mam nadzieję że nie jestem boję się dlatego że od dwóch dni bolą mnie bardzo piersi

Gość ona zmartwiona
no to witaj w klubie miejmy nadzieję że wpadki nie będzie. ja okresu spodziewam się 4 maja a TY??

Ja powinnam dostać 11 maja ( bedzie to wtedy 27 d.c) no ale zawsze liczę 28 dni choć najczęściej mam co 27 więc juz od 10 maja szykuję na mega ból :) No peirsi Cię bolą a to na 100% nie to ze jesteś w ciązy tylko objawy zbliżajacego się okresu:)))

Gość ona zmartwiona
ślicznie Ci dziękuję za odpowiedź bardzo mnie pocieszylaś kamien z serca mi spadł ;)

Wiesz to tak chyba działa,ze się boisz to czujesz nawet coś czego nie ma albo jest, ale małe a to wyolbrzymiasz:) ja mam od 2 dni jakieś kłócia w brzuchu n,o ale przeciez myśląc logicznie nie czuje się zapłodnienia, więc to napewno kłócie w żołądku tylko ze człowiek sobie zawsze wymyśli jakies objawy ;)

Ależnie ma za co :) przeciez na dobrą sprawę nawet jakbyś się kochała 10 d.c to i tak nie zajdziesz w ciążę (choć radze juz w 10 dniu cyklu ostrożność :) ) bo pewnie masz dni płodne 14 dnia cyklu więc biorąc tolerancję uważaj od 11 do 16 dnia cyklu ;)

Gość ona zmartwiona
zawsze uważam ale teraz coś nas ponioslo i wyszło jak wyszlo mi też wydaje się że boli mnie brzuch ale to bez sensu zreszta już niedługo się wszystko okaże

1. Nigdy nie wiesz ile będzie trwał cykl, aż się nie skończy. możesz mieć 5 lat jak w zegarku a ten jeden może się skrócić (bo to owulacja się przesuwa a przesunięcie krwawienia miesięcznego - jest tego następstwem).2. To nieprawda, że plemnik żyje tylko 72 godziny. Silny plemnik od zdrowego mężczyzny jest w stanie w wysoce płodnym śluzie szyjkowym przeżyć aż 7 dób i należy ZAWSZE brać minimum taki (a nie krótszy) margines bezpieczeństwa. Ciąże ze współżycia 4-5 dni przed owulacją nie są wcale rzadkością3. W jednym cyklu jest tylko ok 40%szans/ryzyka na to, że się uda, składa się na to cały szereg różnych czynnikó - więc tak czy siak - masz większe szansę na brak ciąży, niż na jej zaistnienie.4. Najważniejszy punkt - dni płodnych się nie wylicza, z kaendarzyka jest najwięcej wpadek, dni płodne się określa na podstawie obserwacji.