Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaczyli ja

język niemiecki - problem

Polecane posty

Gość onaczyli ja

witam, przetłumaczyłam kilka zdań po niemiecku. Czy moglibyście sprawdzić poprawność? Będę wdzięczna straszliwie :) oto one: 1. W polsce w lato jest pogodnie i bardzo ciepło 2. w wakacje świeci słońce i jest bardzo ciepło 3. niebo jest bezchmurne dzisiaj 4. wiatr wieje lekko 5. ranno powinno być mgliście i słonecznie 6. Pogoda jest piękna 7. temperatura wynosi 20 st C 8. przed poludniem nadchodzi burza z piorunami 9. po południu będzie pogodnie, chłodno i sucho 10. temperatura przekracza 25 st C 11. się ściemnei po 20 1. In Polen ist im Sommer heiter und sehr warm. 2. im Sommerferien scheint die Sonne und es ist warm. 3. Das Himmel ist heute wolkenlos. 4. Das Wind weht leicht/sachte 5. Am Morgen soll es neblig und sonnig sein. 6. Das Wetter ist schoen. 7. Die Temperatur liegt bei 20 Grad. 8. Am Vormittag kommt das Gewitter. 9. am Nachmittag wird heiter, kuhl und trocken. 10. Die Temperatur liegt ueber 25 Grad. 11. Nach dem 20 Uhr wird es dunkel.

Gość onaczyli ja
podnoszę :)

Gość onaczyli ja
naprawdę bardzo mi na tym zalezy...

Gość onaczyli ja
uppp

Gość radze tak
do 2 Wahrend den Sommerferien......

Gość onaczyli ja
dzieki :) moze jeszcze ktos z Was mógłby pomoc?

Gość onaczyli ja
dzięki przeogromne, jesteście wielcy :)

Gość radze tak
3 heute ist der Himmel wolkenlos 4 Der Wind... 5 Morgen soll... (...das Gewitter mit Blitz und Donern(sprawdz lepiej) 11 Nach o Uhr wird es dunkler.