Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOMATKOOO

CZEMU SIEMIE LNIANE JAK GOTOWAŁAM to jest takie ciemne a nie jasne zólte?

Polecane posty

Gość LOMATKOOO

od czego to takie ciemne ?:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
siemie lniane - nasiona lnu - ma ciemną skórkę (łupinkę) i jasny środek (tzw. bielmo) to normalne, że jest ciemne, jak jest w całości, bo widzisz łupinkę a nie środek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no dzieki za odpowiedz
dzieki kochanaa ale zawsze gfotuje tak samo w garnku i tyle samo zawsze wsdypuje i jest jakies takie jasne a tez zawsze gotuje w łupinkach cale..więc czemu tym razem takie ciemne .czy to zalezy od firmy w której kupilam bo teraz kupilam takie w opakowaniu a nie w woreczku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wiem... wiesz, ja len znam od podszewki, pamiętam jeszcze jego ręczne wyrywanie z pola u dziadka i dla mnie len zawsze był ciemny, jak sie go z główki wysypało :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czyli pić wg ciebie
zaryzykuje i wypije a co mi tam:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×