Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kornelka-

Dieta jabłkowa-oczyszczanie.

Polecane posty

Gość Kornelka-

czesc, chce zastosowac dietę jabłkową. czytalam, ze takiej monotonnej diety nie mozna stosowac wiecej niz 3 dni, bo to jest niebezpieczne dla naszego organizmu. chcialabym zeby ktos wypowiedzial sie na ten temat, od wczoraj jestem na samych jablkach i chce tak byc jeszcze trzy dni, czy to w miare zdrowe??? a moze ktos sie przylaczy??? :-)

Gość Kornelka-
wiec plan jest taki, przedtawiłam to okresami, oczywiscie nie moge przez tydzien jesc samych jabłek, to by byla przesada, ale ja juz mam plan, oto on: 25-29 kwiecień- dieta jabłkowa 30 kwiecień-1 maj-głodówka 2-6maj- dieta jabłkowa 7-8 maj- głodówka 9-13-dieta jogurtowa 14-15 maj -głodówka 16-20 maj- dieta jogurtowa 21-22 maj- głodówka chce zeby ten plan wypalil i w niego wierze :-)

Gość dfbfbfbb
a co pozniej? wrocisz do jedzenia i jojo!!!!!! bo organizm sie odzwyczai od normalnego jedzenia, poza tym bedziesz miala wysoki poziom cukru bo jabłka duzo go maja :(

Gość Kornelka-
potem powolne powracanie do normalnego zywienia, oczywiscie powolutku, moze chcesz sie przylaczyc ? :-)

Gość dfbfbfbb
ja jestem na south beach,dzieki :)

Gość dfbfbfbb
jak 90% rzeczy które robimy,wdychamy,jemy itd, wiesz ze twoje mieszkanie jest rakotwórcze? nie przesadzajmy, co ma byc to bedzie,a zeby SPRÓBOWAC nie dostac zadnej choroby cywilizacyjnej to bym musiala sie zamknac w bunkrze w namiocie tlenowym i sama sobie hodowac kury,warzywka i owoce :)

Kornelka- czesc :)ja byłam na diecie jabłkowej 3 dniowej i schudłam na niej 3kg ,po zakonczeniu tej diety przeszłamna zdrowy stylżywienia i waga spałda jeszcze 2kg,razem 5kg.Od tamtego czasu mineło 4 miesiace i waga nadal sie trzyma i jest OK.Musze przyznac,ze spodobało mi sie te zdrowe żywienie i nie mam zamiaru wracac do dawnych nawyków:P. Tylko nie przesadzaj z tymi dietami wszystko z rozumem i zdrowym rozsądkiem a DOJDZIESZ DO TRWAŁEGO CELU:) jA TĄ DIETKE jabłkową zastosowałam tylko po to by oczyscic organizm a po jej zakonczeniu miałam zamiar zdrowo sie odzywiac no i wszystko poszło po mojej myśli:Pno prawie wszystko bo nie myślałam ,ze az takie beda widoczne zmiany,oczywiscie to ze nie poszło po mojej myśli to wszystko na PLUS;);) POZDRAWIAM

Gość Kornelka-
czyli rezultaty sa i sie z tego bardzo ciesze. mam jeszcze jedno pytanko, czy jadlas ile mialas ochoty te jablka czy okreslona liczbe?? np. 5??? cwiczylas przy tym??

jadłam ile chciała,ale byłoto w granicach 6-8 ,nie nie ćwiczyłam... Najgorszy był pierwsz dzien ,a pozniej juz ok:)

Gość Kornelka-
jeszcze przedstawie soje cele cel I- 80 kg/ osiagnac w polowie maja cel II - 75kg/ osiagnac do czerwca cel III - 65 kg / osiagnac do wakacji Cel IV 60/ osiagnac do polowy wakacji

Gość Kornelka-
mam do Ciebie Izulka jeszcze jedno pytanko, czy moj plan odchudzania tak na serio moze wypalic??? jestem w pełni gotowosci ale nie wiem czy waga bedzie zlatywała czy tez stanie w miejscu i nie bedzie chciala sie ruszyc, plan przedstawiłam wyzej w wypowiedziach :-)

Kornelka-... rozwalisz sobie jelita tymi jabłkami :( jedz mniej- tak na pewno schudniesz

Kornelka- wiesz z tą dietą jabłkowąto lepiej nieprzesadzac i nie robicjej za czesto,na Twoim miejscu zrobiłabym ta jabłkową3 dni ,ale zamiast tych głodówek przejsc na zdrowe żywienie mówie Ci jest supertylko załuje ,ze niee ćwiczebo napewno były by lepszeefekty:(

Gość mirsa
Kornelka a ile wazysz i ile masz wzrostu i ile lat?

Gość Kornelka-
ale mi jednak bardzo zalezy, na normalne chce przejsc po miesiacu.jak narazie to sie dobrze czuje, z tym ze troszke mi burczy poniewaz jem te jabluszka tylko do 13 godziny, a dzisiaj zdazylam zjesc tylko 2 :-(

Gość Kornelka-
mam 19 lat, waze 85kg, mam 174cm i rozmiar ubran 42 nieraz 44

Gość gwiazdeczka1807
ile jablek dziennie jadlyscie????

Gość gwiazdeczka1807
izulka a ile wazylas przed ta dieta?????

Gość Kornelka-
Gwiazdeczko, moze sie do mnie przylaczysz??? szukam kompana na dobre i na złe... :-) wiec??

moja waga przed dietka jabłkową 51-52 a teraz waze 45 i wiecej nie chce schudnąc,najwazniejsze zeby teraz utrzymac tą wage w której sie dobrze czuje:) Wam siemoze wydawac,ze bardzo mało waze ,ale jestem malutka wiec jest ok bo mam 156:P

Gość Kornelka-
to ktos sie do mnie przyłączy??? juz widze efekty, brzuch mi sie zmniejsza, huuuurrrrraaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość JuLeNkA96
Haha :) To Niezłe z Was GRUBASY...Ja Warze 32 Kg,A Mam 12 Lat ;p ;p ;d ;d

Gość JuLeNkA96
Haha :) To Niezłe z Was GRUBASY...Ja Warze 32 Kg,A Mam 12 Lat ;p ;p ;d ;d

Ja np. mam 20 lat, 160cm wzrostu, ważę 55kg... w sumie moja waga to taka strasznie niestabilna jest... bya ze w jednym tygodniu moge dobic 58 a niekiedy jak trochę zmniejsze jedzenie..albo zrezygnuje z kolacji to wraca do 55 albo nawet do 53... W sumie ost. mam stresa po zerwaniu to mi waga zleciala do 52 kg... ale pozniej od innego strasa po prostu zaczynam wiecej jesc.. :/ I dlateog czasami stosuje diete jabłkową ale tylko przez 1 dzien, max 2 dni.. i widac efekty bo czuje sie lzej... i troche brzuch sie splaszcza...no ale poznie znow wracam do odzywiania nie zawsze dobrego...choc powiem ze lece na samych jogurtach, kanapkach... no i slodycze czasmai sie pojawiają i to glownie od nich tyję :/ Polecam zrezygnowac z kolacji..wlaczyc do diety jabłka... i dlugo nie stosowac takiej monotonnej diety bo pozniej efekt jojo sie pojawia.. Kornelka -> jak przeczytalam Twoj plan na dietę to az za glowe sie zlapalam.. Nie targaj sie tka na swoje zdrowie... :/ trudno jest jesc same jablka calymi tygodniami (ja sama po 2 dniach to po prostu mialam je dosc)... a do tego jak zobaczylam co raz na zmiane z głodówka to kompletnie nieodpowiedzialne... nawet nie bedziesz miala sily na nic.. bedziez przemeczona..glodna... wszystko bedzie Cie denerwowalo^^... ehh.. musisz cos jesc.. ale jedz mniej a nie wogole... bo efekt jojo masz murowany bo po tych wszystkich glodowkach kiedys na pewno \"rzucisz\" sie na jedzenie.. wiec lepiej jesc mniej ale kilak azy by oszukac zolądek ze ciagle dostarczasz jedzenie i wteyd nie bedzie gromadzil zapasow...

hej dziewczynki :) hmmm... po przeczytaniu niektorych wypowiedzi musze przyznac ze sie napalilam na ta diete - ( tym bardziej ze strasznie lubie jablka ;d ). postanowilam ze od jutra sprobuje - wkoncu co mi zalezy :) ktos sie przylacza ? ;> jak cos to mozemy we dwie sprobowac i porownywac wyniki :) . powodzenia lasencje :) ;*

Gość be_me
No cóż,wszystko jest możliwe. Przy takiej głodówce np. traci się mniej więcej 1kg dziennie.Piszę bo wiem a nie bo słyszałam.Przetestowałam. ;) Istnieją takie diety na których można tego dokonać ale potrzebne jest duże samozaparcie i odpowiednie wyjście czyt. powolutku zwiększanie ilości spożywanych kalorii dzięki czemu jojo nas nie dopadnie.

Armena77 ma rację 14 kilogramów w miesiąc to bardzo dużo i bardzo szybko. Trzeba uważać z oczyszczaniem, aby nie doprowadziło to nas do jakieś choroby- nie chodzi mi tylko o anoreksje. Na stronie: http://oczyszczanieorganizmu.biz.pl/oczyszczanie-organizmu-i-jelit-najlepsze-suplementy/ możecie znaleźć opisy kilku suplementów, które są wręcz wskazane podczas oczyszczania organizmu i jelit.

Gość dostalam sraczki po jablkach
ale czuje sie oczyszczona