Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaraia

przetlumaczcie mi angielskie slowka!!!mam problem

Polecane posty

Gość klaraia

w wakacje wyjezdzam Do USa, na camp. dzisiaj mailem dostalam kontrakt ktory musze uzupelnic i odeslac poczta do USA. mam pytanie, gdyz sa pewne slowka ktorych nie umiem przetlumaczyc,prosze o pomoc!!! musze przeslac kopie: health insurence card --- co to jest?? medical insurence card (rozumiem ze to to samo co wyzej??) paychex form --??

Gość dobrze gada
karta ubezpieczenia zdrowotnego

Gość klaraia
a co to jest karta ubezpieczenia zdrowotnego??jak to wyglada?? a paychex form??

Gość klaraia
czy to jest ta nasz karta chipowa (granatowa)????

w USA nie bylam ale podejrzewam ze tak jak wszedzia zagranica bedziesz potrzebowala karte z tego kraju w jakim pracujesz a nie pochodzisz. Podejrzewam ze jak zaczniesz prace to bedziesz mogla ja wyrobic na miejscu - tak przynajmniej jest w UK. a to paychex form to przyznam sie ze nie wiem co to takiegiego.

Gość paychex
a jesli chodzi o insurance card...to tak jak mowia poprzednicy jest to karta, ktora zakladasz w danym panstwie.Wiec, jesli nie masz musisz to zrobic po przyjezdzie

Gość aroitta
jak mam to rozumiec: if you live at another address (other then the above- podalam wyzej MOJ ADRES) or if you have a former permanent address (then please state years at this address _________) Please check: _________school __________current ______former. CHECK IN THE SAME AS ABOVE:_________ JAK MAM TO ROZUMEIC I JAK TO WYPELNIC???

O kartę ubezpieczenia najlepiej zapytać w placówce NFZ. Wiem, że istnieje Europejska Karta Ubezpieczenia, ale obejmuje ona tylko kraje Unii i obszaru gospodarczego. Co do USA- nie wiem. Możesz przed wyjazdem zaopatrzyć się w kartę EURO26. Zakupując ją wykupujesz równocześnie roczne ubezpieczenie, masz również wiele zniżek np na bilety do muzeum itp. Polecam ten artykuł: http://www.usa-stypendia.pl/ubezpieczenia.aspx pzdr :)

Jeżeli mieszkasz pod innym (w sensie kolejnym) adresem (innym niż wymieniony powyżej) lub jeśli masz wcześniejszy stały adres (wówczas proszę określić lata w których to było). Proszę sprawdzić____ szkoła____aktualny___poprzedni. Chyba o ten adres chodzi? Spawdź tak samo jak powyżej. Chyba chodzi o Twój poprzedni adres jeśli był i aktualny i to samo ze szkołą ?