Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noginogi

yasminelle i obrzeg nogi

Polecane posty

Gość noginogi

W ulotce tych tabletek pisze"Przyjmowanie leku Yasminelle należy przerwać i natychmiast skontaktować się ze swoim lekarzem, jeżeli zauważy się potencjalne objawy zakrzepicy, takie jak: silny ból i (lub) obrzęk jednej nogi; nagły silny ból w klatce piersiowej, mogący promieniować do lewego ramienia; nagła duszność; nagły kaszel bez widocznej przyczyny; wszelkie nietypowe, silne lub długotrwałe bóle głowy lub pogorszenie migreny; częściowa lub całkowita utrata wzroku lub widzenie podwójne; trudności w mówieniu lub niemożność mówienia; zawroty głowy lub omdlenia; osłabienie, dziwne odczucia lub drętwienie którejkolwiek części ciała." No własnie zaczęła mi puchnac prawa noga i bardzo mnie boli w kostce i kolanie. Czy któras tez tak miała? Do ginekologa skończyły sie limity i chyba bede musiała zmienic lekarza:/

Gość noginogi
sory z błąd w temacie:) obrzęg= obrzęk

przestan brac tabletki i idz do rodzinnego bo moze masz chorobe zakrzepowa czy cos w tym stylu. z tym nie ma zartow wiec nie czekaj na wizyte u ginekologa tylko idz do jakiegokolwiek i powiedz co i jak.

Gość chumka
Mnie też bolała noga pod kolanem ale po Yasmin, lekarz zamienił mi go wiec na Yasminelle i juz tylko czasami czuje jakies takie szczypanie-raz pod kolanem, raz na łydce.Poza tym zrobiły mi sie bardziej widoczne żyły na nogach, rekach, dekolcie:(I to nie jest zakrzepica bo mnie lekarz badał i powiedział, że gdyby te zyły były widoczne tylko na nogach a szczególnie w jednym miejscu+opuchlizna to wtedy sie trzeba martwic.Takze NOGINOGI idź sie zbadać, moze to tylko pierwsza reakcja na tabsy a moze bedziesz musiała odstawic.

moja koleżanka miala taki problem,.Lekarz zabronił jej stosowania tabletek anty.w dodatku ma teraz bardzo duze problemy z zyłami....jakos to leczy ale dokladnie nie wiem.Lepiej predko do lekarza- bo moga zrobic sie zakrzepy albo żylaki,

Gość tttttuuuttttt
mnie nogi cierpną z lekka. lekarka powedziała, żeby brać opakowanie do końca i zacząć drugie. jak nie przejdzie, to trzeba odstawić. hmm. ale ja obrzęków nie miałam. aha. żyły powychodziły na całym ciele trochę.