Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nika33

choroba bardzo czystych kobiet

Polecane posty

Gość a mi gin poradzil
uzywanie mydla glicerynowego zamiast plynow do hig. int. i pomaga. skonczyly sie grzybice itp.

Gość ja sie tak wlasnie zastanwiam
bo dotychczas uzywalam mydelka dla dzieci, ale przeciez te plyny sa z kwasem mlekowym i zdecydowala sie go kupic.Nie wiem czy dobvrze zrobilam czy zle - z serii AA, Poza tym zawsze kupuje papier toaletowy bezzapachowy, z zadnym tam pieprzonym rumiankiem, wkladki bezzapachowe, ale sporadycznie zkaldam (przed miesiaczka i po),myje sie raz-dwa razy dziennie. Poki co nie mam problemow z pochwa, poza szyjka macicy.Ale to chyba juz inny problem. Jak widze reklamy podpasek zapachowych i jakichs tam wkladek to sie dziwie ,ze kobiety to kupuja, przeciez to chemia.

Gość Nika33
czy nadżerka daje u was jakieś objawy, np. pieczenie, podrażnienie sromu, bo słyszę różne opinie. Jedni ginekolodzy twierdzą, że nadżerka nie daje takich objawów, inni twierdzą, że to mozliwe. Nie wiem już kogo słuchać, bo męczę sie już pół roku z tym pieczeniem. Może powinnam to jednak wypalić i będzie poprawa. Tylko czy nie zaostrze sobie tego stanu, bo po wypaleniu przez kilka tygodni są upławy. Co myślicie?

ale chyba nie macie na mysli zwyklych wkladek nie perfumowanych, ja nie moge sobie wyobrazic,ze ich nie nosze.. mam bardzo czeto wydzieline i co mam zmieniac majtki co godzine ? musialabym brac do szkoly cala torbe majtek :o a te plyny specjalistyczne z kwasem mlekowym tez sa zle... bez przesady... nie mozna dac sie zwariowac :)

Nika--> moja nadzerka nie dawala zadnych objawow poza tym, ze mialam duzo wydzieliny pochwowej (ale nie uplawow) bo nadzerka to nablonek gruczolowy, ktory produkuje sluz, za duzo sluzu sprzyja powstawaniu jakis stanow zapalnych i mnie wlasnie swedzialo ale innych objawow nie mialam :-O zdecydowalam sie wypalic po roku czasu walki z dziadostwem za pomoca globulek, opatrunkow i kwasu i bylam przygotowana na kilka tygodni wodnistych uplawow itd bo naczytalam sie na roznych topikach na kafe, a tak naprawde to cieklo troszke zoltawej wody rano po nocy, przez kilka dni nosilam wkladki ale nie podpaski, ginekolog powiedzial, ze moge wspolzyc po tygodniu od zabiegu i tak zrobilam, wszystko jest OK, niec nie boli, nie swedzi, nie piecze, jestem b. zadowolona :-)

Gość wywalilam tampony
Zosia-samosia, ja przestalam uzywac wkladek nawet zwyklych - ginekolog mi zakazal, szczegolnie w lecie bo one maja od spodu ta foliowa cerate i powoduja podraznienia, odparzenia itd, ja kiedys mialam wilgotno tylko w dni plodne i wtedy po prostu zmienialam majtki w ciagu dnia, teraz biore tabletki anty i nie mam juz zadnych problemow z wydzielina - nie nosze wkladek bo sa niezdrowe i ich nie potrzebuje wiec nie dam sie zwariowac reklamom :-)

Gość cordegarda
a jakie dokladnie mydelko glicerynowe kupujesz?

Gość wywalilam tampony
Zosia, tez mialam uplawy i lekarz nie potrafil powiedziec czemu, problem zniknal jak zaczelam sie myc raz dziennie mydlem dla dzieci Bambino a nie slynnym aptecznym Lactofemina,przestalam uzywac tamponow i wkladek, nosic stringi...

Gość cordegarda
zobaczcie sklad lactyd, kwas mlekowy jest gdzies na koncu a sls na poczatku:/

Gość Nika33
dziewczyny, jak wygląda naturalna wydzielina z pochwy na początku cyklu, zaraz po miesiączce? Czy jest gęsta, białomleczna, czy powinna być przeźroczysta?

Gość nhhhkphjphj
no własnie zgodzę się z moją przedmówczynia to paskudne swiństwo te płyny a lactacyd ma tylko skuteczną reklamę nic poza tym... tym którzy jeszcze nie widzę co to są szkodliwe składniki w kosmetykach moge po raz n-ty podac stronke Różańskiego do poczytania i poównania ze składem tych "świetnych" płynów... gwarantuję zmałanie i przjrzenie na oczy zarazem

Gość nhhhkphjphj
wydzielina powinna być zawsze biała ale czy gęsta w tym momencie cyklu to nie jestem pewna, wydaje mi się że to sluz neipłodny więc może być gęstsza, ale pewna nie jestem. Może się jednak utlenić na bieliznie i wtedy jest żółta. jeśli masz watpliowści co do koloru wydzieliny weź chusteczkę higieniczną lub biały papier i podetrzyj się tym. Wydzielina powinna być biała.

Gość nhhhkphjphj
wydzielina powinna być zawsze biała ale czy gęsta w tym momencie cyklu to nie jestem pewna, wydaje mi się że to sluz neipłodny więc może być gęstsza, ale pewna nie jestem. Może się jednak utlenić na bieliznie i wtedy jest żółta. jeśli masz watpliowści co do koloru wydzieliny weź chusteczkę higieniczną lub biały papier i podetrzyj się tym. Wydzielina powinna być biała.

Gość wywalilam tampony
nie zgodze sie, ze powinna byc zawsze biala - moim zdaniem fizjologicznie powinna byc biala (metna),gesta, nieciagliwa przed i po misiaczce, a w srodku cyklu (okres plodny) powinna byc przezroczysta i ciagnaca jak bialko jaja

Gość wywalilam tampony
nhhhkphjphj, prosze jesli mozesz, podaj te stronke Rozanskieo, o ktorej wspominalas, ja chyba nie widzialam a chetnie poczytam - mimo, ze instynkt w kosmetykach mam raczej dobry, dzieki :-)

Gość stookrotna
kupialm ostatnio lactacys femine afekt klika uzyc i pieczenie oraz pordaznienie teraz kupuje taki zel w rossmanie babydream 500zml do mycia dzieci i myje sie tym jest o wiele lepiej a czasem to zwykla woda hlusne i tak jest dobrze bez tych wsyztskich bajerow kwasow mlekowych i innych gowien:O 🌼