Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nika33

pieczenie sromu

Polecane posty

Gość Nika33

Może przeczyta to ktoś kto ma podobne dolegliwości do moich i zabierze głos w sprawie. Moje problemy zaczęły się od infekcji pecherza i cewki moczowej. Strasznie mnie piekło więc często się myłam. Potem, po kuracji antybiotykiem dotkliwe pieczenie ustało, ale nie ustąpiło do końca. Zaczęło się pieczenie sromu. Właściwie to już nie wiem co mnie piekło, czy cewka moczowa, czy przedsionek pochwy, czasem paliły mnie nawet pośladki. Zostałam przeleczona czałą masą leków przeciwgrzybiczych i przeciwbakteryjnych, kilkoma antybiotykami, a dolegliwości został. Robiłam posiewy moczu, wymaz z pochwy, z cewki z warg sromowych i nic. Z pochwy wyszło e coli więc brałam globulki z amoksiklavem, a potem antybiotyk doustnie. Byłam już u kilku ginekologów i urologów. Nikt nie wie co mi jest. Poszłam do jeszcze jednego ginekologa i pierwszym pytaniem jakie mi zadał, po przedstawieniu mu mojej historii, było: jak często się pani myje? Odpowiedziałam, że od czasu tej choroby kilka razy dziennie. Pokiwał głową i stwierdził, że cierpię na chorobę czystych kobiet. Zbyt częste mycie nie służy sprzyjającej nam florze bakteryjnej. Powiedział, że takich kobiet jak ja przchodzi dużo więcej, i mimo braku bakterii odczuwają takie dolegliwości. Nie wiem czy postawił trafną diagnozę. Ciekawa jestem czy jest faktycznie więcej osób z takimi problemami. Jeśli tak to proszę o odpowiedź.

Gość wspolczuje
moze naprawde powinnam sprobowac myc te miejsca gora 2 razy dziennie...

Gość Nika33
ginekolog radził mi żeby nie myć się częściej niż raz dziennie. Ale w trakcie miesiączki trzeba oczywiście częściej.

Gość keira..
Sprobuj irygacji jogurtem naturalnym.

Gość Nika33
dostałam dzisiaj Floragyn to preparat na bazie pałeczek kwasu mlekowego, może któraś z was to brała?

Gość ema100
hej mam podobnie. odwiedzilam mnustwo lekarzy wzielam tone lekow wykonalam szereg badan i to swinstwo nadal wraca mialam tam jak ty myłam sie 3 razy dziennie przestalam ale to nie pomaga

myj się raz dziennie no chyba, że się spocisz czy coś :) polecam emulsję Lactacyd, w czasie miesiączki częściej. może to też być kwestia wkładek bądź podpasek. i źle wypłukanej bielizny

Gość Dwa razy dziennie wystarczy
Ja się myję 2 razy dziennie, płynem z kwasem mlekowym (specjalistycznym AA), do tego łykam Lacicios femina (brak naturalnej flory bakteryjnej to podobno w dzisiejszych czasach plaga kobiet), często zmieniam wkładki higieniczne i noszę bawełniana bieliznę i nieuciskające spodnie. Może lepiej byłoby w ogóle wkładek nie nosić i więcej w spódnicach chodzić, ale się jakoś przemóc nie mogę ;) A co do Twojego przypadku, to może w czasie antybiotykoterapii właśnie nie brałaś oslonowo probiotyków, może za często się podmywasz, może jesteś na coś uczulona (środek do mycia, prania). Pomyśl, wyklucz ewentualne przyczyny, kup probiotyk, podmywaj się max 2 razy dziennie delikatnym płynem do higieny lub nawet samą wodą lub szarym mydłem i noś przewiewną bieliznę. Pamiętaj też, żeby podcierać i podmywać się w kierunku od przodu do tylu, bo e. coli to bakteria kałowa i zazwyczaj przenosi się od tylca ;)

Gość kalimaczki
Podmywaj minimum 2 x dziennie swoje dziury.

Gość agula8
dziewczyny mają rację, nie nazbyt częsta higiena, bawełniana bielizna(hipoalergiczny proszek i płyn), szare mydło, napewno probiotyki-najlepiej doustne bo one przechodzą przez cały układ pokarmowy, a więc kolonizują też odbyt.Zresztą zerkinj sobie na stronke http://www.provag.pl/abc_zakazen no i oczywiście jeśli antybiotyk to tylko i wyłącznie w duecie z probiotykiem.

Gość Prii
czesc dziewczyny mam takie pytanie od jakis kilku dnia najpierw zaczela mnie swedziec/ piec w symie ciezko to troche okreslic pochwa.. potem przenmioslo sie to tak jak by na cefke moczowa bo zaczela mnie szczypac przy oddawaniu moczu, teraz mam juz spuchnięte wszystko tam na dole nawet lechtaczke do lekarza mam dopiero w srode a strasznie mnie to juz boli nawet mycie sprawia mi bol i mam pelno wydzieliny takiej z lekko żółtawym odcieniem czy ktoras z was wie co to może być??

Gość Rotiparanth
Albo jakaś zaawansowana infekcja bakteryjna albo nie chcę Cię martwić ale to może być również chlamydia. ZASUWAJ czym prędzej do lekarza!!! Jak się nie dostaniesz, to wciśnij się poza kolejką :P Wiem, ze to okropne, ale przy takich objawach bym nie ryzykowałą przechodzenia infekcji i nawet zaatakowania jajowodów! W aptece kup Tantum Rose, Prouro, krem Clotrimazol, może L. Femina? Pij dużo wody, oddawaj często mocz...