Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikaa2007

Pytanie - początek brania tabletek anty

Polecane posty

Gość Nikaa2007

Słuchajcie ja mam taki dziwny problem. Dostałam opakowanie tabletek i oczywiście jak to jest w intrukcji, wzięłam pierwszą tabletkę pierwszego dnia okresu. Tylko że teraz nie jestem pewna czy to był okres bo na drugi dzień już nie było krwawienia i nie ma do tej pory (4-ty dzień). Z tego co pamiętam to był śluz o sporym czerwonym zabarwieniu i wystąpiło to w takim mniej więcej terminie jak normalnie dostaję okres, dlatego intuicyjnie wzięłam od razu tabletkę. Jak myślicie, czy jeśli to nie był okres, to jestem mniej zabezpieczona ?

Gość Nikaa2007
Aha i czy jest możliwe, żeby okres zanikł po pierwszym dniu brania tabletek ?

Gość tak mysleeeeee
Mysle,ze to okres,ale radze Ci ,przejdź sie do ginekologa dla pewnosci i jemu to opisz i on Ci powie jak i co.Nie opieraj sie na wypowiedziach forumowiczek i kolezanek,tylko lekarz moze Ci wyjasnic.

Gość Nikaa2007
No właśnie problem w tym, że mój lekarz mnie nie przyjmie już przed świętami :(

Gość tak mysleeeeee
Moze przejdź sie do przychodni i np.zapytaj połoznej,ona jest chyba obeznana w tym temacie.A jak ona nie bedzie wiedziała,to popros lekarza aby Cie przyjał bo chcesz tylko uzyskac porade .

Gość tak mysleeeeee
Ja biore juz pare lat tabl.anty.ale nie chce Ci nieczego doradzac bo kazdy organizm jest inny.

Gość agniechaaaaaa
ja też mam pytanie...wczoraj ok 19 00 dostałam niewielkich plamień brązowawych, minęły w nocy(było tego niewiele),dopiero o 8 00 trano znowu [ojawiło sie też niewiele.Cz to już można zaliczać do okresu?

Nie, plamienie ZAWSZE zaliczasz do poprzedniecyklu. nowy cykl rozpoczyn sie wraz z 1 dniem krwawienia. ODróżnisz to łatwo - do plamień wystarczy wkładka, przy krwawieniach konieczna jest już podpaska/tampon.