Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

jestem mega wlk spiochem a moze chora?

Polecane posty

ciagle chce mi sie spac.nawet jak poloze sie wczesnioe i spie 7 godz to w ciagu dnia zasypiam,nie mam sil doslownie na nic.spie ogladajac tv, czytajac ksiazke, jadac autobusem.zasypiam na wykladach.od kilku tyg tak mam.pije kawe ,coca cole -nie pomaga.znacie jakies sposoby aby nie czuc takiego zmeczenia ?

Gość Pencja
Też tak mam a nawet śpiac 13 godzin jestem zmeczona.To ze stresu i braku sensu zycia.

zróbcie sobie badania bo to sa niestety objawy anemii:(

Na 100% nie mam anemii i też jestem śpiochem strasznym. Tyle że ja jak sie położę dość wcześnie to i tak nie usnę szybciej - zasypiam późno bardzo i potem rano nie mogę się dobudzić. ktoś mnie już też straszył cukrzycą, ale badałam się i wszystko jest ok.

Gość powinnaś
iść do lekarza i sie przepadać. nadmierna sennośc może być wynikiem przemęczenia, ale nie musi, zwł że masz to od dłuzszego czasum moze swiadczyc o jakiejs chorobie

Gość na przykład o cukrzycy

Gość Cherlaczyna
a ja całe życie byłam śpiochem.W wieku 29-ciu lat wyjechałam do Holandii i przestalam byc śpiochem.Potrafię wstać o siódmej rano ot tak, chociaż mogę spać ile wlezie.Jakiś ewenement czy cio a może klimat mi odpowiada.Tak jak wspomniałam całe życie byłam śpiochem.Nie można mnie było dobudzić.Wstawałam tylko wtedy kiedy musiałam ale nietomna chodziłam do poludnia

Gość śpioch
Ja spałam nawet po 15 godzin, spałam do 13-14 . Pewnie to efekt braku pracy, depresji. W końcu powiedziałam sobie stop. Zdałam sobie sprawę z tego, że tracę tyle czasu na sen a mimo to jestem zmęczona, byłam u lekarza, zrobiłam badania, wyszły ok. Zaczęłam codziennie rano pić magnez, zrezygnowałam z kawy i przede wszystkim postanowiłam sobie, ze codziennie będę wstawała o 8 rano, nawet jak będę niewyspana. I właśnie to podziałało. Przestawiłam organizm na normalny tryb, kładę się około 12 wstaje najpóźniej o 9:30. Wcześniej miałam problemy z zasypianiem w nocy, ze wstawaniem rano, teraz panuję nad tym i jest mi dobrze. Poświęcam przynajmniej pół godziny dziennie na spacer, to też ma duże znaczenie.