Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

juffie

skok ze spadochronem

Polecane posty

witam, mam pytanie. Ile moze kosztowac takie skok? (zakladajac, ze skacze z instruktorem, bo nigdy nie skakalam sama). Czy ktos z was skakal? Jak jest? Czy mozecie mi podac jakies sprawdzone adresy, linki do stron itp. z gory bardzo dziekuje:)

\"Tandem, to dwuosobowy spadochron, używany przez doświadczonego instruktora do wykonywania skoków z początkującymi skoczkami. Skoczek ubrany jest w uprząż, która podłączana jest przez instruktora do wspólnego dwuosobowego spadochronu, znajdującego się na jego plecach. W ten sposób nad całym przebiegiem skoku czuwa instruktor, co znacznie redukuje poziom stresu związanego z pierwszym opuszczeniem samolotu. Skok wykonuje się z 4 000 metrów. Lot z zamkniętym spadochronem trwa około 1 minuty, a lot na otwartym spadochronie 10 minut. Do wykonania skoku w tandemie nie potrzeba badań lekarskich. Skok następuje po 15 minutowym szkoleniu. Podczas szkolenia i skoku jest możliwość filmowania i robienia zdjęć, co niewątpliwie będzie wspaniałą pamiątką. Skaczemy w Piotrkowie Trybunalskim, Nowym Targu, Krakowie i Slavnivy na Słowacji. Skok w każdym z tych miejsc może być wspaniałą przygodą. Cennik Skok w tandemie z instruktorem 550zł. Filmowanie skoku 200zł.\" ;)

Gość ciekawska_
ja tez chcialabym sprobowac, potrzebuje wiecej informacji, widzialam ostatnio telexpres, uslyszlalam, ze taki skok kosztuje 450 ale nie zdazylam zanotowac co to za firma

Gość wie viel kostet es
no wlasnie, ile to kosztuje?

Chodzi o tzw. sky-diving? Ile kosztuje to nie wiem, bo skakałam zagranicą, niemniej POLECAM!!! GORĄCO!!! Jest to niesamowite przeżycie, niepowtarzalne, mnie osobiście wyrwało z letargu i stanu \"nic mi się nie chce\", w którym tkwiłam od dłuższego czasu. Dobra rada - gdy spadacie w dół, jeszcze przed otworzeniem spadochronu zamykajcie buźkę przed zimnym powietrzem. Niestety mi nikt tego nie powiedział, próbowałam drzeć się w niebogłosy a skutek był taki, że straciłam głos na jakiś tydzień. Niemniej naprawdę warto. Powodzenia.

Gość drogo jak hooy
cholernie drogi jest taki skok :( zreszta nie wyobrazam sobie pierwszego skoku z instruktorem, to ma byc moje przezycie, dreszczyk emocji i chce to zrobic sam a nie z uczuciem sapiacego oddechu instruktora na karku. facet obejmujacy mnie udami odbierze mi cala radosc ze skoku, dla mnie tylko skok samemu.

Gość o matko boska ...........
a jakie to uczucie, jak się spada??? wywraca się żołądek? nie mogę sobie tego wyobrazić, boję się, że zejdę na zawał po drodze :D

Uczucie jest świetne, żadnych tam zawrotów głowy ani nudności żołądka. Po prostu bardzo, ale to bardzo szybko spadasz ( u mnie prędkościomierz wskazywał coś koło 120 mil na godzinę-185 km na godzine). Wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale mimo że leciałam tak szybko, czasem miałam wrażenie że stoję w miejscu. Sama nie wiem jak to opisać.

Gość zakłopotana bardzo ........
a jak spadasz? jakoś prosto, czy koziołkujesz? :D

A skad jestes to moze cos doradze? http://www.tandemy.pl/ kontakty http://www.tandemy.pl/index.php?kat_id=2 http://aff.com.pl/ masz do wyboru generalnie 2 metody szkolenia BASIC to skok desantowy taki gdzie spadochron otwiera lina desantowa AFF skaczesz od razu z 4000 m z 2 instruktorami poczytaj o nich i o kosztach bo AFF jest dosc drogi ale za to efektywny lub skok w tandemie bez badan dzwonisz przychodisz na lotnisko i skaczesz

Gość droga www
wlasnie szukam informacji na ten temat, weszlam na polecone przez was strony, fajnie ale troszke drogo, moze ktos polecic jakies tansze skoki?

mej_b a za ile skakalas i gdzie? x-man, dzieki za stronki, na pewno sie odezwe, jestem ze slaska

ja jestem z Zielonej Gory a skakalem we Wloclawku :) pogadaj z kims ze swojego aerokllubu napewno ci pomoze http://www.aeroklub.katowice.pl/ jesli chodzi o skoki spadochronowe to polecam Ostrow Wielkopolski lub Piotrkow trybunalski tam strefy zrzutu dzaialaja bardzo preznie :classic_cool:

wielki dzieki, juz do nich napisalam :) odezwe sie jak bede wiedziec cos wiecej, jak ci sie przypomna jeszcze jakies namiary to bede wdzieczna pozdrawiam

a tak na marginesie to czy chcesz przejsc szkolenie spadochronowe i zostac samodzielnym skoczkiem czy chcesz wykonac 1 rekreacyjny zapoznawczy skok w tandemie (bez badan lekarskich) ?

interesuje mnie tylko jeden skok w tandemie, w zasadzie to nie dla mnie, to ma byc prezent :P

Gość kryzstynka
mnie tez ten temat interesuje, marze o tym od dawna, ale to jest olbrzymia kasa, 550 + 200 za film? matko.. nie zna ktos czegos tanszego?

Gość zulu guula
powiedzcie mi za ile najtaniej moge skoczyc, ponad 500 to jest kupa kasy, mozna ta stawke negocjowac jakos? nie da sie taniej nic znalezc? a jak skaczecie to wykupujecie tez to filomowie? pozdrawiam

Kiedy moj maz skakal w wojsku, niektorych chlopakow oficer sila musial wypedzac z samolotu:) A Wy chcecie za to taka gruba kase placic:D

Gość fulgan
bo to nie byli prawidziwy faceci, prosze cie, toz to czysta przyjemnosc, a ci pseudo wojacy to jakies cioty skoro czego takiego sie boja do tego stopnia, ze trzeba ich sila wyrzucac, wiadomo, ze strach jest, bo nie boi sie tylko glupi, ale bez przesady

No to mamy pecha, bo to broniacy naszej ojczyzny komandosi:D:D:D

Gość fulgan
o matko, miejmy nadzieje, ze nic nam nie zagraza :)

Gość hynko łuk
a ile to kosztuje, bo jeszcze sie z tego topiku nie dowiedzialem?