Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula_aaa

Microgynon 21 - czy ktos z was bral????

Polecane posty

Czesc. czy ktos z was bral microgynon 21? jesli tak to jak sie czulyscie zazywajac je, czy byly jakies skutki ubczne? ja niedlugo zaczne zazywac i chcialam bym sie co nie co dowiedziec:)

Gość kulklalulka
Hej Ja bralam przez kilka lat i nie mialam absolutnie zadnych skutkow ubocznych:-)

Gość jestem w trakcie 3 opakowania
przez pierwszych kilka dni czułam mdłości, zawroty i bóle głowy ale minęło i teraz czuję sie wyśmienicie.

ja wlasnie czekam na okres i zaczne brac, tylko mam jeden problem, a mianowicie nie wiem czy zaczac brac w 1 dniu krwawienia(tak jak mi lekarz powiedzal) czy w 5(czytalam tak na innych stronach, ze zaczyna sie w 5 dniu) jak wy bralyscie?

Gość jestem w trakcie 3 opakowania
najplepiej w 1 dniu. Będziesz od razu zabezpieczona :) Mój ginekolog kazał w tym 1 dniu wziąć i tak też zrobiłam.

Moim skutkiem ubocznym był brak chęci do seksu, a co zaletą było to przez pierwszy moiesiąc brania nie chciało mi sie jeść i większy biust:)

no mam nadzieje z emi tez w piersiach przybedzie:P to bede moje pierwsze tabletki, ciekawe jak moj organizm na nie zadziala.. ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle..

Wiesz, jak ja miałam 17lat zaczęłam je brac i wtedy biust mi o ok. dwa rozmiary się powiększył cera się polepszyła ale nie do końca. Przestałam brać. Teraz mam 21 lat i biore je od grudnia i biust już mi tak nie urósł jak wcześniej, miałam nawet przez jakiś czas bardzo kiepski nastrój i myśle że przez nie, straszne wahania nastrojów... Ale cera jest lepsza i dzieci nie ma...:) Różnice w biuście zobaczysz już w sumie po miesiącu...Daj znać!

ja mam wlasnie 17 lat:) mam troche problemy z cera i chcialabym zeby mi sie poprawila ale boje sie ze jak potem odstawie to mi sie nasili

dziewczynki - ja brałam Microgynon21 przez 5 lat - prawie zadnych skutkow ubocznych - oprocz tego ze libido troche spadło ... zadnego powiększenia biustu - chociaz bym sie z tego cieszyła ... tolerowalam dobrze te piguły ... nie przytyłam , problemów z cera nie mialam - tylko ze jak je odstawiłam to tak mi się wszystko rozregulowało ze pomimo ze juz ich nie biore od 3 lat to moja równowaga hormonalna jest w rozsypce ... nie polecam - może działały tak na mnie - wiem ze są tanie ale to nie wszystko - od 2 lat chce miec dziecko - niestety moje starania sa bezskuteczne :( najpierw miały mnie chronic przed niechciana ciazą - a teraz sprawiły ze mam 30 lat i nie moge miec dziecka - ponadto mój gin powiedział ze to bardzo stara pigułka - tzw, kobyła hormonalna starej generacji - nikomu juz jej nie przepisuje ze względu na późnejsze problemy z powróceniem do rownowagi hormonów ... pisze po to by Was ostrzec - ale zrobicie jak bedziecie chciały - zreszta kazdy organizm jest inny i moze wasze zdrowie po odstawieniu wróci szybko do normy - czego Wam zyczę!

ojj to teraz mnie zmartwilas:( i bardzo ci wspolczuje, ale dokladnie na kazdego dziala inaczej..nie wiem moze od razu bede sie po nich strasznie czula i je odstawie.. wiem na pewno ze nie moge brac diane poniewaz dermatolog mi tego nie zalecal. a przez ile bralas microgynon21?

Ja w ogóle chce odstawić tabletki... Tego się boję, że mogę nie zajść, zresztą chciałabym już teraz... Zresztą słysząłam o wielu przypadkach kiedy to dziewczyny biorą tabletki i palą a potem mają zakrzepice, a zakrzepica nawet prowadzi do śmierci..

w ogole czasem pobolewaja mnie jajniki, bylam ostatnio u lekarza i cos tam wyczuwal i powiedzial ze trzeba zrobic usg no ale to gdzies za miesiac dopiero do niego pojde, a czy tabletki maja jakis wplyw potem na jakies gorsze komplikacje z jajnikami, jesli juz teraz mnie troche pobolewaja

Paula ja się nie znam, ale powiem Ci że to hormony i to wszytsko jak dla mnie ma wpływ. Ja w ogóle mam wrażenie że jestem w ciąży i nie wiem co robić, bo nie chciałabym zatruwac gdyby maleństwo we mnie było... A tak w ogóle chyba nie ma tak dobrej antykoncepcji, która by zabezpieczała i zarazem dawała bezpieczeństwo ciału... a szkoda;/

no to jest bardzo mozliwe:) a masz powodu do tego by byc w ciazy? jestli tak to zrob test j ak najszybciej, nie bedziesz dluzej w niepwnosci

Szczerze to ja chyba sobie tą ciąże uroiłam już;) Ale zapomniałam kilku tabletek, zresztą dziwnie się czuje i jestem taka senna właśnie w tych godzinnach od kilku dni i jem tylko mięso a na warzywa nie mogę patrzeć,ale pewnie już mi się wszystko wydaje i biust troche mi urósł, w nocy miałam ochote na kwaśne cukierki i nawet s5twierdziłam że mój katar jest objawem ciąży:P A test działa dopiero po spodziewanej miesiączce...Podobno!

takie typowe objawy to wystepuja dopiero po 6 tygodniach od zaplodnienia. ale gdy mi sie kiedys wydawalo ze jestem w ciazy chociaz tak naprawde nie mialam jakis konkrenych powodw do tego, to od razu wymyslalam sobie ze a to tu mnie boli a to tu:P wiec pewnie tez masz tak jak ja:)

Podobno każda kobieta ma o różnym czasie, przynajmniej tak jak czytam na forum.e-mama.pl Zreszta mialam przerwe miedzy opakowaniami i moje krwawienie nie bylo obfite i trwalo jeden dzien.. ale pewnie jak piszesz mam urojenia, a zwszlaszca dlatego ze pragne dzidziusia:)