Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekit

Uzaleznienie od Xanaxu

Polecane posty

Gość rekit

Jestem uzależnionyod XANAXU i podjalem y tzm walke jakies 4 tzgodnie temu. Jak to sie zaczelo??? W styczniu 2006 dopadla mnie choroba o nazwie: Zespol Jelita Drazliwego (jesli ktos to zna, to wie co to za tragedia), poza tym od kilku lat mialem problemy z cisnieniem, ale to leczylem. Gastrolog (z tytulem dr hab.) do ktorego sie wybralem dobiero w marcu przepisal mi tam cos na ten Zespol Jelita i dolozyl Afoban o mocy 0,25. Do tego musialem schudnac 20 kg, by wszystko wrocilo do normy. I cud (tak sie przynajmniej wydawalo). Afoban wprowadzil spokoj, obnizenie cisnienia i pokoj w sercu. Ale... po ok 7 miesiacach zachelo sie dziwnie robic. Przy stresowych sytuacjach w glowie sie krecic i cisnienie skakac (to ponoc objawy uzaleznienia). Dotrwalem do grudnia i poszedlem do innego gastrologa. Ten zrobil kontrole i zamienil Afoban na XANAX 0,5 SR mowiac ze ten nie uzaleznia i bedzie ok. Bralem ten XANAX prawie 4 miesiace. Niby bylo dobrze, lepiej, ale to nie to. Czasem zawroty, czasem nie bylo najlepiej. Wydaje mi sie, ze przestal dzialac. Miesiac temu bylem u lekarza (w Niemczech, bo tu teraz mieszkam) po recepty na leki na cisnienie i ten caly XANAX. Poradzil mi (madry chlop) bym postaral sie odstawic XANAX. Przepisal PRAMOLAN na zejscie. Czyli: 1 dzien XANAX na drugi PRAMOLAN (2 tabletki wieczorem i jedna w poludnie) i tak na zmiane przez tydzien a potem do kontroli. Pierwszy dzien to byl koszmar. Nie spodziewalem sie, ze to az tak. Kolejne bez Xanaxu byly juz lepsze. Juz 4 tygodnie tak biore co drugi dzien. Powiedzial ze tak dotrwamy do 6 tygodni, ale te dni bez Xanaxu sa takie dziwne. Niby ok, ale i w glowie sie zakteci, tak jakos dziwnie. ALe to ponoc przy zejsciu tak jest. Jakie sa Wasze opinie i doswiadczenia??? Piszcie...

Gość ja na zespol jelita wrazliwego
brałam DUSPATALIN,

Gość rekit
Ja tez bralem Enterol i Debridat. Ale mimo to jakis czas biegalem po 15 razy dziennie, wiec mi przepisala, by mnie uspokoilo. Co prawda, to nawet ni e powiedziala co to za lek i ze uzaleznia.