Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie powiem nicka

Chce isc umyc samochod.

Polecane posty

Gość nie powiem nicka

Czy wystarczy woda z plynem do mycia naczyn i scierka? i maly odkurzaczyk?

Gość wystarczy na podstawowe
mycie.... trochę się naszorujesz, bo takim płynam do naczyń cięzko zmyć niektóre zabtudzenia z auta.... ale tak trochę go ochlepiesz :D

Gość nie powiem nicka
hmm... to czym go umyc? nie jest zablocony, tylko ukurzony.

mó mąż ma taką specjalną 'pianę aktywną'..... ona wszystkie owady zmywa i takie tam.... chyba coś takiego : http://moto.allegro.pl/item186243401_aktywna_piana_z_woskiem_1l_od_carvalet_hit_.html wystarczy auto tym spryskać, a po chwili spłukac i lsni jak nowe.... całe mycie trwa nie dłuej niż 5 min.... odkąd to kupił.... wreszcie ja tez moge bezproblemowo umyć auto :D

a ja myję zawsze przed domem..... kiedyś nawet policja przejezdżała i straż miejska i nigdy o mandacie nie wspominali..... to chyba jakiś martwy przepis....

eee ja kiedyś widziała taki reportaz w TV, ze jat taki przpis niby narzucony przez UE.... ale niby gdzie mam sobie auto umyć.... ja duzo jeżdże, więc myjnia wychodzi za drogo- poza tym nie dokładnie domywa....

taaaa, raz mylismy z mężem na stacji.... to zeby dokładnie umyć to wytraciliśmy chyba z 20 zł :D

Poza tym jak wydajesz 20zł na mycie ręczne, to już lepiej zapłać te 13 czy 15 i jedź na normalną myjnię. Oszczędnosć czasu, wody, siły, środowiska. Weź pod uwagę, ze jak zniszczysz trawę płynem do mycia naczyń, to z Twojego podatku potem będą ją musieli dosiać. A jak zanieczyścisz ścieki, to będą je musiali oczyszczać. Pieniędze w przyrodzie nie giną. Jeżeli na jednym sie je zaoszczędzi, to na drugie się wyda.

no bez przesady ja myją auto na podjeździe do garażu, tam jest kratka kanalizacyjna.... nic się nie zanieczyszcza.... przeciez płyn do naczyń w domu też idzie do scieków i tak czy tak oczyszczalnia musi to oczyścić.... w domu mamy tez kerchera, to super sprawan nie tylko do auta,ale i elewacje domu swietnie czyści, chodnik, meble ogrodowe itp.... jeden płyn do mycia auta starcza mi na pół roku.... czyli jedno mycie wychodzi grosze, na pewno mniej niż 3 zł, a nie 20 zł.... nie wiem komu to może przeszkadzać.... najwyżej zagrodze podjazd i bede myła auto za zamknietymi drzwiami, jak ktoś się będzie czepiać :P

Gość nie powiem nicka
Juz umylam :) Woda z plynem do mycia naczyn i z plynem do mycia podlog wystarczyla. Nic nie wiedzialam o takim przepisie, na dodatek jestem w Anglii, ciekawe czy tu tez nie mozna myc auta na ulicy... :P Ale nie polewalam go obficie woda, a poniewaz jest goraco to i tak zaraz wszystko wyparowalo, wiec szkody srodowiku duzej nie wyrzadzilam ;) Tym bardziej, ze na mojej ulicy nie ma zadnej przyrody :P

Gość gość
ja też powierzam to fachowcom, bardzo lubię ich usługi bo zawsze mogę im zaufać http://autospaszczypczyk.pl/ takie po prostu auto spa. no i cenowo jest narawdę okej

Gość kapsul

ja myje sama samochod i ozywam do tego fajnej pianki od K2 które również fajnie pachnie bit.ly/7896_K2BelaBB