Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadmiernie pocąca się

Czy któraś z Was wyleczyła nadmierną potliwość całego ciała u lekarza?

Polecane posty

Wystarczy, że jest choć troche cieplej, a ja już się pocę. Niewielki wyciłek fizyczny i już to samo :o Albo jak wyjdę na słońce to od razu zaczynam się pocić :( Czy można to jakoś wyleczyć, czy trzeba z tym żyć do końca życia????

Hej nie ma nikogo takiego?

sprobuj leczniczych kapieli w soli morskiej. codziennie przez jakis czas lez min. 20 min w wannie w cieplej wodzie z sola (500g soli na wanne wody). polecam sol z morza martwego ale ponoc inne solanki tez sa fajne. pozdrawiam

No tak, tylko, że mi najbardziej dokucza pocenie się twarzy, a twarzy raczej w soli moczyć nie będę :(

Gość ryszarda_P
Moja mama gdzieś wynalazła taką radę, że trzeba regularnie pić miętę. Efektów nie znam bo dopiero zeczęla.

Gość vegaa
a co z szalwia?

Gość salamandra mała
Podobno szałwia też jest dobra

No ale mi szałwia nie pomaga :o Ale moża za krótko piłam i w dodatku w tabletkach

Gość madzia_s
z tego co ja czytalam to kapiele w goracje wodzie nie sa wskazane. O szalwi slyszalam ze jest skuteczna, ale wymaga dlugiej i regularnej kuracji. Byc moze masz jakies problmey hormonalne, moze powinnas udac sie do endokrynologa. Ja mam to samo co Ty, strasznie to uscizliwe. Bo praktycznie nic sie nie robi, a czlowiek mokry jak nie wiem... Tyle ze ja mam problemy hormonalne i biore pigulki antykoncepcyjne, oczywiscie nie z powodow nadmiernego pocenia. Szczerze mowiac nie mowilam to tym lekarzowi, ale chyba bede musiala cos z tym zrobic w koncu.

A do jakiego lekarz z tym iść?

Gość gość
czesc chcialam Wam powiedziec jak bylo u mnie, zawsze miałam problem z nadmiernym poceniem zwłaszcza dłoni i stóp Juz miałam sie decydowac na zabieg ale jeszcze poczekałam i kupilam z allegro domowej roboty urzadzenie do jonoforezy i chociaż za bardzo nie wierze w takie wynalazki to mimo wszystko zdecydowalam sie na zakup bo koszt w sumie (niewielki 99zł czy jakos tak). O dziwo pocenie znikło całkowicie juz po 7 dniach, a wrecz teraz szukam jakiegos kremu nawilzajacego. Tak wiec polecam moze komus tez pomoze