Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsSDD

Jak to jest z tymi swiatłami w samochodzie..

Polecane posty

Gość gdsSDD

NP.OPEL CORSA standartowy nie ma swiateł mijania z tyłu, tylko ma z przodu.Wiec jak to jest w trakcie jazdy, ze siweca sie tylko z przodu te swiatła, a z tyłu co???

włącz światła i sprawdz co świeci z tyłu jesteś taki głupi/głupia czy tylko prowokujesz?

chyba sama nazwa tych świateł sugeruje gdzie ich miejsce i kto powinien je widzieć

Gość gdsSDD
nie mam samochodu, wiec nie wiem, a dopiero ide na kurs, i jak narazie to sama prubuje cos sie nauczyc.Wiec jak z tymi swiatłami , skoro tylko sa z przodu(mijania)?

wiesz co wybacz ale nie mogę---> buhahahaha co ma prawo jazdy do znajomości budowy samochodu i to jeszcze z zewnątrz nigdy nie szłaś/nie szedłeś wieczorem i nie widziałeś co się świeci z tyłu proszę cię nie załamuj mnie... a 2 sprawa google.pl na pewną znają odpowiedź na twoje pytanie

Gość gdsSDD
no dobrze, skoro nie ma ich z tyłu, to jadac wieczorem pala sie tylko one z przodu, a z tyłu ,, zadne sie nie pala?

Gość gdsSDD
a prawo jazdy do budowy samochodu...duzo ma! A szczegolnie jesli chodzi o swiatła, znajomosc swiateł jest koneczna

ahahahahah no nie mogę tak z tyłu nic się nie świeci no bo i po co, a kierowcy jadący za danym pojazdem intuicyjnie wiedzą co robi kierowca w poprzedzającym ich samochodzie. Gratuluję ci i współczuję twojemu instruktorowi. W tym linku masz zajebiście wszystko opisane co jest co niewiem w czym masz jeszcze problem. Faktem jest że jeszcze lepiej by było gdyby poszczególne światła były pozapalane i wtedy opisane

Gość miałkiś jakiś
jesli włączasz światła mijania to: Z PRZODU WŁĄCZAJĄ SIĘ ŚWIATŁA KTÓRE OSWIETLAJĄ DROGĘ A Z TYŁU TAKIE CZERWONE ŚWIATŁA OPRÓCZ ŚWIATEŁ STOPU.

a z tym prawkiem chodziło mi o to że nie trzeba być kierowcą żeby opsiać samochód z zewnątrz Daruj sobie to prawko bo co dopiero będzie jak wjedziesz na skrzyżowanie świetlne z kilkoma pasami ruchu... omfg

Gość gdsSDD
wymardzasz sie ale jak zadałam pytanie to jakos nie mozesz precyzyjnie odpowiedzec,a ionstruktora jeszcze nie mam, dopiero zamierzam isc na kurs.Ja zadałam proste pytanie, a jak widac nawet ty nie znasz odpowiedzi na nie

Gość nnnnnoooooooooo
olik17 cwaniaku lepiej bys napisal jak sie nazywaja swiatla,ktore swieca sie z tylu,a nie wysmiewal sie z kogos!

doskonale wiem jaka jest odpowiedź na twoje pytanie, jestem kierowcą od kilku lat i wystarczy mieć rower żeby wiedzieć co za światło świeci z tyłu. Żyjemy w 21 wieku a nie w czasach gdzie samochód to był luksus niesamowity i mało kto go miał No ale lepiej zrobić z siebie idiotkę niż wyjrzeć wieczorem przez okno

Gość gdsSDD
wiec z przodu zapalaja sie swiatła mijania, ale ja puyam o nazwe swiateł tylnich w momecie kiedy jedzioemy wieczorem i mamy wlaczone z przodu swiatła mijania, a jak pisałam wczesniej ten tym auta ma tylko mijania z przodu, wiec jednozcesnie ze swiatłami z przodu jakie siweca sie swiatła z tyłu? chodzi mi o nazwe

Gość nnnnnoooooooooo
pozycyjne

Gość gdsSDD
no chyba jadąc to nie palą sie pozycyjne, bo pozycyjne to postojowe

Gość nnnnnoooooooooo
z tylu to pozycyjne.

Gość gdsSDD
ciekawe czy wczesniej zanim zdobyles prawko potrafiles opisac w aucie wszystkie swiatła i pokazac ktore to są? watpię.Bo to ze swieca w autach swiatła to chyba nawet psy widzą, ale ktore jak sie nazwywaja i gdzie sa umiejscowione, opisac je, to watpie abys kiedys widział(wczesniej zanim zdales prawko

w życiu to nie są pozycjne (jeśli chodzi o normalną jazdę) Pozycyjne to światła które świecą bez uruchamiania silnika (oczywiście muszą być te światła właczone na przycisku) niewiem jak w innych autach, ale np. w golfie 2 jeśli włączę światła przy zgaszonym silniku to w zależności który kierunkowskaz włączę ta strona postojówek świeci

Gość jejku jejku aaaaaaa
przód auta światła: *kierunkowskaz *mijania *pozycyjne *drogowe tył auta światła: *kierunkowskaz *pozycyjne i stop *bieg wsteczny *przeciwmgielne *światło które oświetla tablice rejestracyjną jadąc wieczorem i nocą zapalasz światła POZYCYJNE! na nieoświetlonych drogach drogowe

Gość cCIEKAWSKIE-JAJO.....
sama jestem kierowca i jeszcze nie widziałam auta bez tylnych świateł mijania ...moąe widziałeś/aś takie ,które miały popalone żarówki hi hi hi

Gość jejku jejku aaaaaaa
tfuuuu MIJANIA tam miało byc a nie pozycyjne sorry :D:D:D

światła pozycyjne włączasz jak stoisz np. na poboczu. Wtedy na zgaszonym silniku stojąc po prawej stronie jezdni włączasz lewe światła postojowe (są to światła boczne bo tylko jedna strona się pali) To tak ciężko zrozumieć?? A nazwę mają dwojaką bo w jednym miejscu reflektora możesz uzyskać kolor mocnej czerwieni (hamulec), takiej średniej czerwieni (przy normalnej jeździe) i bardzo słabej czerwieni (postojowe)

Gość dfsakhfdhfishd
świateł mijania nie ma z tyłu! fajny z Ciebie kierowca gratuluję

Gość gdsSDD
ale ten link co podałam wyraznie pokazuje i pisze ze ten samochod nie ma swiateł mijania tynich...ma tylko swiatła mijania przednie- stad moje pytanie :Jesli ten samochod jedzie wieczorem z właczonymi swiatłami mijania (tylko przednimi- bo tylko takie ma, wiec jakie sie wtedy w tym czasie palą swiatła z tyłu????

do posta wyżej a jest na nie wogóle jakaś nazwa bo ja się z takową jeszcze nie spotkałam. Mijania z przodu są co sama nazwa sugeruje...

Gość dfsakhfdhfishd
to nie było do Ciebie tylko do ciekawskiego jaja

Gość matko matko no nie
aaaaaaaaaaa latarke sobie przyczep i będziesz miała pewność że coś Ci się tam pali i po kłopocie