Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona16

co wybrac??

Polecane posty

Gość ona16

mam 16 lat. od miesiaca kocham sie ze swiom chlopkakiem(od miesiaca w ogole sie kocham). do tej pory uzywalismy prezerwatyw, ale teraz wydaje mi sie to hmm... uciazliwe.ty bardziej ze zblizaja sie wakacje i nie zawsze pewnie bedziemy mieli przy sobie gumke :( wiec jaki rodzaj antykoncepcji byl by najlepszy??? dodam jeszcze ze okres mam od 4 lat (regulerny od 2,5):) dzieki za pomoc :)

Gość proponuje dla ciebie
szklanke zimnej wody zamiast lub aspiryne miedzy nogi

Gość małolaty
nie powinny sie bawic w seks.Jesli myslisz o hormonach ,to moja droga,jestes za młoda na to

Gość nie sluchaj tego wczesniej...
skoro jestes pewna ze chcesz sie kochac no to wio do gina, ustalcie tabletki i ..antykoncepcje masz z glowy :)

skoro jestes pewna ze chcesz sie kochac no to wio do gina, ustalcie tabletki i ..antykoncepcje masz z glowy :)

Gość eeeeeeeeeeeeeee
zgadzam sie z wypowiedzia wypowiedzia " nie sluchaj tego wczesniej..."

Gość martazmijka
Bardzo dobrze, że myslisz o zabezpieczeniu. Ja zaczęłam współżycie w podobnym wieku jak Ty. Od tamtej pory miałam tylko dwóch partnerów. Z pierwszym stosowaliśmy tylko prezerwatywy, co było bardzo uciążliwe i stresujące, bo zawsze się bałam, że gumka pęknie. Poza tym nie znoszę zapachu lateksu.Będąc Z drugim i jednocześnie obecnym partnerem od początku stosowałam pigułki anty. Uważałam,że to jest najlepsze zabezpieczenie. I było, ale po 6 latach brania pigułek bardzo przytyłam, przestałam krwawić i w ogóle nie miałam chęci na sex. Do tego dochodzą stany depresyjne, szukanie problemów tam, gdzie ich nie ma, ból piersi i ciągłe pamiętanie o tym ,żeby nie zapomnieć o następnej tabletce. Dziś odradzam wszystkim stosowanie pigułek. Sama nie wiedziałam jak negatywnie na mnie działają, dopóki nie zrobiłam przerwy. Najlepiej będzie, jeśli pójdziesz do ginekologa i razem wybierzecie odpowiednią metodę. A tak poza tym to patrząc na to z perspektywy czasu uważam, że uprawianie seksu w tym wieku to jednak zdecydowanie za wcześnie.To raczej ciekawość. Obyś nigdy tak nie pomyślała. Pozdrawiam