Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyszynkaj

spuchlam

Polecane posty

Gość szyszynkaj

spuchlam i wygladam jak bulinka... tragedia normalnie... nie wiem czy jestem taka gruba czy zatrzymala mi sie woda w organizmie:( palce mam jak serdelki- najgorsze jest to ze nie moge zdjac obraczki i zaczyna mnie bolec palec... powoli sinieje.. co ja mam zrobic?? to 38 tc

Gość pasza
a podudzi Ci spuchły? Przyciśnij palec do piszczeli i sprawdź, czy zrobi sie dołek. A sikasz?

ale to prawda- po tym poznasz czy to opuchlizna. obrączkę rzeczywiście zdejmij bo będzie problem ja nie nosze już od jakiegoś czasu........ na zatrzymanie wód pomaga częste sikanie- ale w tym okresie ciąży rzeczywiście tak łatwo nie będzie wiekszość z nas to ma. musisz zbadać czy nie masz zatrucia ciążowego- bo często jest odpowiedzialne za takie spuchnięcia- ale głównie to wina duże go już brzuszka- nie martw sie po porodzie wszystko wróci do normy

Gość szyszynkaj
z tym dolkiem nie bardzowiem o co chodzi;/ a co do sikania to ja od poczatku ciazy sikam niemal co pol godziny... a ostatnio strasznie chce mi sie pic do tego

Gość pasza
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!jesteś w ciązy. To luuuuuuuuuuuz. kiedy idziesz teraz do położnika?

Gość szyszynkaj
samym puchnieciem sie niemartwie w zasadzie- poprostu glupio sie czuje taka wielka... bardziej chodzi mi o ta obraczke i bolacego palca...;/ nie wiem jak ja zdjac;/ wczoraj tak ciagnelam ze spuchl jeszcze bardziej;/ moze go w czyms wymoczyc ? znacie jakies sposoby by zlikwidowac opuchlizne z tego palca?

Gość szyszynkaj
do lekarza juz nie ide..to oncowka ciazy, do poloznej na ktg ide w przyszly tg

chce ci sie pić bo coraz więcej wody idzie na dzidziusia i jest gorącooo....to dobrze że pijesz bo oczyszczasz organizm- najlepiej idź do lekarza- bo z domowych sposobów niestety pomaga tylko leżenie z nogami w górze i czekanie na poród......i nie przejmuj sie to juz niedługo.ja puchłam w poprzedniej ciąży teraz na szczęscie ( jestem w 37 tyg) mnie to ominęlo

nie zlikwidujesz opuchlizny z palca- niestety musisz zdjąć obrączkę- nie mart sie niedługo znów ją założysz ;)

Gość szyszynkaj
wlasnie problem w tym ze palec spuch tak ze zdjac jej nie moge:(

a mydłem próbowałaś??. wiem że tez osoby wkładają palec pod zimną wodę. musisz sie jej pozbyć jak najszybciej - jak nie pomaga mydło może załuż topik \" jak zdjąć obrączkę) bo wiem że są pzypadki że niestety trzeba ją rozcinać.......

Gość Emilcia12
radze szybko sciagnac pierscionek, ja mialam rozcinany :( buuu bylam w 35 tygodniu, bylam opuchnieta ale obraczke moglam sciagnac, a 3 dni pozniej juz palec robil sie siny i dup.. nie dalo sie juz nic zrobic :( do tego mialam b wysokie cisnienie, lekarz mowil ze to woda w organizmie, mialam 15 kg do przodu myslalam ze po porodzie zleci ok 8 kg a tu nic, zlecialo ledwo 3 kg...

Gość Emilcia12
mi po 2 mies tez zelcialo na szczescie ale nie wiem chyba cudu spodziewalam sie zaraz po porodzie dzis 5 mies po waze 3 kg mniej niz przed wiec nie jest tak zle