Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała biała myszka

Dlaczego tak sie ze mna dzieje

Polecane posty

Aha, i czy nie uważasz, że kobiecie, którą kiedyś kochałeś jednak, albo tak Ci się wydawało, należałoby się w życiu odrobinę szczęścia z kimś, kto by się jej nie brzydził, nie omijał szerokim łukiem, nie miał jej dość i kto by ja kochał? Właśnie, skoro uważasz, ze zmarnowałeś w takiej sytuacji włąsne życie, to po co marnować i cudze?

po pierwsze to dziwki mnie nie grzeją :-O a po drugie ja to nie Ty :-O wychowałem sie troszeczkę inaczej i wiem że jak coś spierdlisz to zacisnij żeby i pokornie znieś konsekwencje:-O a co do brzydzenia sie żona to skoro machnołem z nią dzieciaka to chyba taka zła nie była :P dał bym rade

widzisz słowa nie kocham nie oznacza nienawidze lub brzydze sie:-O a myslisz że 100 lat wczeniej kiedy małżesta były zawierane raczej z przymusu niż z miłości ludzie nie dawali rady ze sobą wytymac??? za duzo filmów o miłości sie naogldałaś, wspólne życie to jest cieżka harówka , i kochanie sie nazzajem tylko ją troche osładza ale z niej nie zwalania :-O

ok skoro ona mnie niekocha to jej sprawa , i ona musi podjąć decyzje , ja zrobie tylko to co uważam ze swojej stony za słuszne znalazła kogoś innego bo sie nie kochamy, ok bierzemy rozwód i staramy sie osłonić dziecko przed patologią

Tak, to chyba Ty się za dużo filmów naoglądałeś:O Kiedyś wszyscy mężowie nagminnie korzystali z kurew, mieli kochanki, a żony kochanków, właśnie dlatego, ze małżeństwa służyły czemu innemu. Eh, chłopie.... Wy to jesteście tacy czuli tylko na punkcie własnego nieszczęscia:o Pomyśl, jakbyś się czuł, gdyby panna nie chciala Cię zostawić, a wiedziałbyś, że myśli o kims innym i ma Cię gdzieś. Nie wiem, czy byś się dobrze wtedy czuł...

Gość koc
witam -jednak nie rozumem czego jeszcze szukasz , masz wszystko chybo tylko brak ci kłopotów .

nie Desko kiedyś 90 % ludzi żyło na wsi a tam zdrada była surowo piętnowana i raczej mało praktykowana:-O wiec nie mów mi że sie na oglądałem filmów bo to czysta antopoligia człowieka teraz każdy na siłe chce być szczeliwy na siłe, wybiera przebiera, jak nie kobieta to facecik, tak sie porobiło jak ludzie zaczeli zdejmowac z sobie odpoweidzilność najlepiej powiedzieć my jesteście winni, bo to zwalenie winy, ale gdzie praca gdzie rozmowa, gdzie szczunek :-O

ja lubie tak pogadac w teori , widze z kim mam doczynienia :)

Tak, na wsi była tak piętnowana, ze taki włąściciel folwarku czy tam dziedzic ziemski, który się ożenił z babą dla majątku oczywiście, zazwyczaj zaliczał 80% wszystkich wieśniaczek oraz pracujących u niego w miasteczku czy na roli dziewczyn, a w końcu doszło do takiej bezczelności, ze s ewprowadzili prawo pierwszej nocy, faktycznie- piętnowane to było bardzo:o Piętnowane to były tylko kobiety, które bez chłopa w ciążę zaszły, a nigdy faceci.

bez wytworów literackiej wyobrażni prosze :-O szlachic to sie brzydził bzykac z chłopkami, ewnetulanie mogł ganiać za tymi naprawde :gładkimi\" zreszta wyobraź sobie chłopka jak perzychodzi z pola i widzi pana jak bzyka jego córkę/żone, zpewniam cie ze władza formalna nie powstrzymła by go przed zrobiniem mu poważnej krzywdy:-O a ludzie ze wsi mją pary w rękach :-O wiec nikt nie był na tyle głupi i bezfemistycznych bzdetów , bo jak ci pwiem że dopiero na soborze w 17 wieku uznano że kobieta ma jednak dusze to mozesz wpaśc w złość a po co Ci to :-P

nie mówię tu ze ludzie wychodzili za mąż w wieku 15-16 lay :-O wiec w tym najgorętszym okresie mieli sie na kim wyżyc :P

I juz kiedyś pisałam o tym, że w XIX wieku wraz z rozwojem miast nastąpił bum na wszelkiego rodzaju burdele. Dla mężczyzny poniżajace był to, z ejego żona, mieszkając w mieście, razem z mężem oczywiście, pracowała w fabryce, bo powszechnie wiadomym było, że właściciele fabryk, a nawet robotnicy grzmocili wszystko, co się rusza. I każdy facet robił co się dało, żeby żona siedziałą w domu. Z góry zakłądano, ze kobiety pracujące na budowach albo w przemyśle tytoniowym, tam, gdzie pracowało wielu mężczyzn a zarobki były marne, trudnią się też prostytucją. Jak jakaś młoda dziewczyna przyjeżdżała do Warzsawy czy Łodzi bez rodziny, nie miała, gdzie się zatrzymac, to praktycznie jak w banku miała, z etrafi do burdelu. Podczas wojen to samo- chłopacy wywołali, chłopacy się bawią- burdele i gwałty na porządku dziennym. No i ja się pytam- gdzie ta wierność?

Szanuje wasze wypowiedzi.Może teraz mnie zrozumiecie.Czytajcie uważnie: Mój mąż jest egoistą , myśli tylko o sobie.Teraz również o dziecku.Zawsze jak mamy rodzinny zjazd rozmowa kręci się wokół niego, stara się być w centrum zainteresowań.Naprawde jeżeli mam jakieś kłopoty to on zamiast mnie pocieszyć to on mnie potępia.Obraża się o byle co!!!!!!!!!!!!!!!!Czasami zażartuje z niego a on obrazi się.Nigdzie nie wychodzimy bo on jest typem domatora.Ma 23 lata a zachowuje się jakby miał koło 50.Ja lubie czasami gdzies wyjść ale on niestety nie.

nie wiem czy wiesz ale jeszcze na pocżatku lat 70 XXwieku ilość ludzi w Polsce zamieszkujacych wieś wynoisła 70 % :-O miesza Ci sie zachodnia rewolucja przemysłowa ze tym co jest w Polsce a woja to wojna nie bez kozery nazywana złem :-O

no chya że ten Szlachcic obstawił na sie strażą :-O ale zawyczaj wyłaził do ludu i uwież mi nie tylko Powstanie Krakowskie było rzezią włascicieli, każdy co wyrządzał krzywde raczej spotykał sprawidliwość od siepa lub od młota [w fabryce] :P

Dlatego szukam kogoś z kim mogłabym porozmawiać.Moja naljepsza przyjacióla wyjechała.Mam koleżanki ale wiem,że są fałszywe dlatego milcze jak grób.A co do sexu:Lubie sex ale to nie jest moja obsesja więc wyluzujcie.

no to teraz mam jużtypowy temat kocham meża ale chce sie bzykać z innym, wszysko jest ok w naszym związku ale pózniej wychodzi ze mój maż to jednak i tu do wyboru: impotent tyran pijak cpuń cham bydlak egoista itp.

No proszę Cię, nic mi się nie myli... Właśnie najczęscie Ci ludzie ze wsi szukali pracy i jedzenia w miastach, bo wieś była przeludniona. I na serio, wiem jak było. 82 filmy o tym zrobiłam, właśnie 83. robię:classic_cool: Jak chcesz, to moge Ci podrzucić kilka książek h i s t o r y c z n y c h. Poczytasz sobie:)

Ja na innym topiku o intymności w związku pisałam, co to jest moim zdaniem. Proszę, przeczytaj moją wypowiedź, jak mas zczas, autorko. Bo nie będe tego tutaj wypisywac 100razy. Otóż moim zdaniem u Was właśnie tego nie ma. A jeżeli w związku nie ma intymności, to niewiele da się zrobić:(

hętnie poczytam coś nowego :) bo akurat historia to mój mocny punkt:) tylko nie historia literatury bo to nie jest wiarodajne :)

no i co z tego że szukali??? ale chodzi i liczby ,a nie k kilku chłopów :-O jak 70 % do XX wieku siedzi na WSI :P to chyba to jeszcze nie była masowa migracja ze WSI do miast :-O

Wiarodajny to nie jesteś Ty, bo nie dajesz mi wiary:) A jako osoba zainteresowana historią powinienneś wiedzieć, ze historia literatury nie mówi o treściach literackich, tylko o tym, co w jakim czasie było napisane i nie podaje informacji z dupy wziętych:) I ona najwyżej nie musi być wiarygodna. Dla niektórych:p To jest historia społeczna, ruchów robotniczych w Warszawie:p :classic_cool:

widzisz z literatra i facetami to jest tak ze , rdzaaj meski wymysla nie stworznwe historie o swoich wyczynach i tym co sie widziało :P a zauwarz zę to raczej faceci pisali owe utwory :P Praga wsią???? poczytaj sobie teksty o wolnej elekcji i sie zastnów co ty do mnie piszesz :P