Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nully

Problem

Polecane posty

Gość Nully

Hej ! Mam wielki problem dziś jest 29 kwietnia.Ja mam 11 lat i nazywam się Nina jestem z Wawy.Problem polega ,,,jzu mowilam mam 11 lat jestem w okresie dojrzewanie czyli owslosinie itp.Ale wlasnie est jedno "ale" nie mam jeszce okresu.ale cholernie się go boje.W koncu mam 11 lat !!!! Jeju i na doatek plywami jak bede miec to wszystko sie zawali! co aj ma robic?????pomozcie!!! co mam cos kupic?? podpasi??tampony?? nie wiem!!! ratunku ale mamy o okres sie nie zapytam!! bo barzdo sie wstydze RATUNKU !!!!

Gość bosanoga
prowokacion?

hejka :) no ja tez mamy nigdy nie pytałam i tak do tej pory ;) moja rada to na początek zacznij nosic wkładki higieniczne zebys w razie dostania pierwszej misiączki byla jakos przygotowana...z tamponow narazie zrezygnuj na początku uzywaj podpasek ja polecam \"belle\" cienkie i wygodne szczegolnie te granatowe :) i nie boj sie to nic strasznego mnie to spotkalo w najmniej spodziewanym momencie i sie wystraszylam ze to juz, ale...potem jaki to był powod do dumu...ojaa jestem młodą kobietką...myslałam sobie. :) i moze przelam sie i pogadaj o tym z mama one tez wiedzą co dobre ;) miłego dojrzewania :) pozdrawiam

11 lat masz? Co ty robisz na tym forum w tym wieku? Co do okresu to nie jest powiedziane ze dostaniesz go teraz mozesz dostac w wieku 15 lat nawet. A gdy juz dostaniesz i bedziesz chciala plywac to nic innego tylko tampon wlozony przed wejscie do wody i zmiana tamponu zaraz po wyjsciu z basenu.