Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cziqlinqa

pytanie-podklad latem

Polecane posty

Gość cziqlinqa

czy to prawda ze uzywajac podkladu na slonce narazamy sie na plamy?przeciez nie DA SIE CALKOWICIE unikac slonca latem.jak to w koncu jest? moze ktos mnie oswieci.

ejj sorry ale chyba nikt o zdrowych zmyslach nie uzywa w lato podkladu :/ jedynie lekki puder brazujacy ale nie zatykajacy porow ! myslenie nie boli ... skoro swieci slonce, skora sie poci i wtedy caly ten beznadziejny podklad splywa razem z potem, i od tego robia sie plamy i zacieki, chyba bardziej sie tego wytlumaczyc nie da :/

Gość flalaaa
Delicious, faktycznie myślenie nie boli, więc POMYSL, że nie każdy jest nastolatką o zatłuszczonej cerze i nie każdemu z bużki coś tam spływa w upał.

Gość flalaaa
Natomiast co do pytania, nie należy się opalać w podkładzie, nosić w ogóle na twarzy w słoneczną pogodę to co innego. Poza tym zawsze możesz kupić z filtrem albo użyć krem z filtrem pod. Plamy się robią od słońca nie od podkładu.

no ale chyba nikt o zdrowych zmyslach nie zatyka sobie porow latem, przy upale 26 stopni ? przeciez to glupota smarowac sie podkladem, i to wcale nie tylko nastolatki w upal poca sie na twarzy bo to jest natura czlowieka, w dodatku przebarwienia moga sie takze zrobic od nierownomiernego nalozenia podkladu ... nie ucz ojca dzieci robic Flalaaa

po za tym smarujesz podklaem takze szyje itp ? bo smieszy mnie widok dziewczyn ktore wysmaruja sobie twarz zamiast isc sie opalic, a szyje maja biala jak sciana ... nie uwazasz??

Gość vegaa
no wiec tak, filtry w podkladach to wlasciwe sciema. ogolnie w lato nie chroniac buzi zadnymi filtrami narazamy sie na przebarwienia plamy

Gość flalaaa
Dziecko drogie, pogadamy za 20 lat, proste. Jak miałam naście lat i pryszcze to też nosiłam w upał lekki puder w porywach, teraz mam cerę suchą i zapewniam cię że nic mi się nie zatyka nawet przy 30 stopniach. Młode osoby też miewają suchą cerę, to raz, dwa podkład z filtrem jest barierą ochronną dla foto-wrażliwej cery, skłonnej właśnie do przebarwień posłonecznych.

Gość vegaa
filtry w podkladach nie dzialaja i raczej nie sa fotostabilne. aby filtr byl rzeczywiscie takiej mocy jaka podaje producent byloby trzeba nalozyc 2 ml tego podkladu na twarz- a wtedy wiadomo , super efekt maska

Gość flalaaa
Bosh, panna jesteś przykładem naprawdę mało rozgarniętej dziewoi, której się w dodatku wydaje, że rozumy pozjadała. Kto na litość używa podkładu, żeby udwać opaleniznę????? Podkład ma być IDEALNIE w kolorze skóry. Ma tonować i wyrównywać cerę a nie udwawać opaleniznę!!!

hahaha to \"dziecko\" to do mnie?? ojj pomylilas sie troszke :) po pirwsze nie mowie tu o rodzajach cery, po drugie uwierz mi kosmetyczki odradzaja smarowania sie jakimi kolwiek podkladami w lato -> uwierz mi , jestem jedna z nich! po drugie skoro chcesz \"pochwalic: sie swoja wyzszoscia wiekiem itp to wejdz na portal dla dzieci i tam udzielaj im cennych rad ... naprawde nie mam ochoty ciagnac tego narastajacego konfliktu bo widze ze nie da sie z toba normalnie rozmawiac, poza tym skoro nie masz pojecia o tym co mowie mysle ze naprawde nie ma sensu ... zycze milej nocy , pozdrawiam

Gość flalaaa
Toteż ja daję pod podkład specjalistyczny krem z wysokim filtrem. Niemniej jednak traktuje podkład oprócz dobrodziejstw estetycznych jako barierę ochronną przed wpływani środowiska - tak w zimie, jak w lecie. Mam wrażliwą skrórę i podkład daje mi poczucie ochrony.

Gość vegaa
a nie lepiej na lato uzyc kremu tonujacego?:) faktem jest ze niektore dziewczyny robia tak wlasnie z podkladami (podklad udaje opalenizne) ale nie za czesto sie takie spotyka

Gość vegaa
a jaki stosujesz filtr i jaki podklad?

Gość flalaaa
Wiesz co panna, to ty zaczęłaś, naskakując na autorkę agresywno-pouczającym tonem. Vide: twój pierwszy wpływ. A jak jesteś kosmetyczką, to tylko potwierdzasz moją opinię na temat panienek, które miałam przyjemnośc, tak to nazwijmy, poznać w gabinetach. No i jeżeli takim tonem udzielasz rad klientkom to też moje gratulacje.

i wiem takze o tym ze podklad naklada sie w kolorze skory, niestety wiele dziewczynn i kobiet takze nie wie o tym i kupuja sobie podklady o 2-3 odcienie ciemniejsze i potem chodza z \"maska\" ... poza tym co do podkladu to wiele z nich bazuje na wodzie, tak wiec w upale to splywa nie tylko od potu ale takze od zawartosci skladnikow ...

Gość flalaaa
Twój pierwszy wpis miało być.

OK moze rzeczywiscie za mocno to napisalam ale niektore pytania np jak te sa naprawde bez sensu, nie uwazasz??

Gość vegaa
flalaaa- jaki stosujesz filtr i jaki podklad?:)

Gość flalaaa
Krem uzywam w tej chwili pharmaceris screen-sesilium z filtrem 50. Co do podkładu, to próbowałam różnych, w tej chwili mam maxa factora age renew, ale nie jestem z niego zadowolona, jest za ciężki. Wcześniej miałam recover rimmela i był bardzo ok. A przebarwień to się nabawiłam w zeszłym roku po dermabrazji kiedy panna wykonująca ten zabieg przekonała mnie, ze nie ma zupełnie powodu czekać do jesieni, bo niemożliwe, żeby mi słońce zaszkodziło itp., itd. Pól godziny na ulicy z faktorem 50 na twarzy kosztowało mnie przebarwienia, które mam do tej pory.

Gość zunia
rozbawiłam się czytając niektóre wypowiedzi:) polecam puder Manhattan 2w1 bo nawet gdy jest bardzo gorąco to nie tworzą się żadne zacieki, plamy itp. a to, że skóra czasem się błyszczy to normalka i zwykła bibułka matująca to załatwi na bank! Ja uzywam tego pudru już bardzo długo i jestem strasznie zadowolona. Nie zamienię go na żadny inny, nawet latem. Bo latem też go używam, ponieważ mam cerę naczynkową a on idealnie tuszuje wszystko i co najważniejsze chroni mnie też przed zbędnymi promieniami słonecznymi, które nie są wskazane w nadmiarze dla mojej cery. Pozatym pracuję w banku i profesjonalny oraz nienaganny wygląd jest mi bardzo potrzebny, bo niejako jestem wizytówką tej instytucji. Każdy ma oczywiście swoją rację;) Ale czy lato, czy zima moja cera jest piękna i nie ma zatkanych porów! Każdy ma prawo czuć się dobrze w swojej skórze a lato nie jest powodem, żeby rezygnować z podkładu:)

wszedzie mozna znalezc sposobnosc do koltni-nawet na topiku o podkladach i o wkladkach higienicznych. polsko,tesknie do ciebie:-P a ja nawet w najwiekszy upal nakladam odrobine podkladu,bo mam nieladna cere,pelna roznych przebarwien. i nic mi nie splywa ani nie zatyka,bo nakladam po prostu minimalna ilosc,leciutko to przypudrowujac.

Gość Ja tez jestem w gronie
A ja jako 17 czy 18 latka jak głupia uzywałam podkałdu i pudru sypkiego :/ Myśłałam,że to wiele daje i pewnego dnia użyłam tylko pudru sypkiego i doznałam szoku !!! Skóra tak samo gładka i wcale nie miała plamek itp poza tym dzięki temu, że puder jest suchy, skóra była ładna przez kilka dobrych h choć mam skórę tłustą :) tak więc od tamtej pory używam tylko pudru sypkiego i polecam to wszystkim, a nie jakies tam babranie się w pudrach w kremie ! :)

Gość kania*
podklad mozna stosowac rowniez latem, zadne przebarwienia ci nie groza, dobierz kolorystycznie najbardziej podobny do koloru cery, nie bierz ciemniejszego bo zostanie ci maska, najlepiej lekki, np. lancome tent idol napewno ci nie splynie

ja tez uzywam podklau latem. zarowno latem jak i zima nic mi nie splywa z twarzy i nie bardzo wiem o czym mowicie. dermatolog mi powiedzial ze moge uzywac podkladu caly rok bo nowoczesne podklady nie zatykaja porow i nie ma co produkowac mitow ze tak jest. dodal, ze wyglad zewnetrzny w dzisiejszych czasach jest tak wazny, ze wrecz nalezy nalozyc poklad aby ujednolicic cere. no i nie wyobrazam sobie aby w biurze nie miec podkladu na sobie podobnie jak krytych butkow. uzywam podkladu diorskin ultra mat o niezwykle plynnej konsystencji. jest leciutki i nie powoduje efektu maski. wystarczy odrobinka aby pokryc twarz i szyje i wyglada sie cudownie :) pozdrawiam :)