Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Czemu tolerancja jest często mylona z akceptacją?

Polecane posty

Gość no cóż...
Temat dyskusji: Czemu tolerancja jest często mylona z akceptacją? przyczyną jest brak pojęcia tychże pojęć.

no pewnie ze tolernacja to nie akceptacja i nie trzeba tego w slownikach wyczytywac.... akceptuje cos bo sie z tym zgadzam i popieram...toleruja cos--mimo ze sie nie zgadzam ale nie przeszkadza mi postawa tego kogo toleruje... ale wydaje mi sie rowniez ze na pewno nie mozna kogos tolerowac czujac do niego nienawisc....jest to wg mnie totalnie niewykonalne:)

Gość no cóż...
jeśli popieram to już jest APROBATA.

Gość do gremlina
Potrafisz ocs innego oprócz powtarzania tych swoich mantr typu "jesteś homofobem" itd. ? :-o

Gość pocieszajace jest to ze
homofobie mozna leczyc. Czym szybciej tym lepiej

Gość ktoś.
i znowu powtarzaja to głupią mantre \"homofobie mozna leczyc\". Co to w ogóle jest \"homofobia\"? To już nie wolno kogoś nie lubić, tudzież gejów?To jest ta wasza "wolność słowa" ? :-o

Gość ktoś.
No to ja teraz pojade: homoseksualizm powinno sie leczyć, bo to choroba psychiczna.

Gość pocieszajace jest to ze
jest roznica pomiedzy wolnoscia slowa, a szerzeniem nienawisci. wyglaszaj homofobiczne hasla w swoim domu, a nie na forum

ktoś. To już nie wolno kogoś nie lubić, tudzież gejów?To jest ta wasza \"wolność słowa\" ? a co Ci oni zrobili, ze ich nie lubisz?

Gość ktoś.
"wyglaszaj homofobiczne hasla w swoim domu, a nie na forum " Wygłaszaj swoje homopropagandowe hasła w domu a nie na forum.

Gość ktoś.
"a co Ci oni zrobili, ze ich nie lubisz" Nie podoba mi się dwóch liżących sie facetów. To że innym się podoba to ich sprawa.

wolno nie lubic nie wolno krzywdzic;) i to jest wlasnie brak akceptacji nie lubic i krzywdzic to jest brak tolerancji bac sie odczuwac lek, wstret nienawisc do tych ludzi to jest homofobia oczywiscie nie mowie krzywdzic w sensie...bic..niszczyc..ale np krzywdzic obelgami itd...

Gość do ktos
Ja nikogo nie obrazam, ani nie nazywam chorym

Gość pomaranczowsza
slowo tolerancja nie tyle jest trendy, tylko ostatnio trzeba o nim zbyt czesto przypominac :P nikt wam nie kaze kochac gejow, ale nie badzcie obludni i nie mowcie, ze ich tolerujecie, skoro ich nienawidzicie i wolelibyscie, zeby znikneli z powierzchni ziemi. to, ze ich na ulicach nie bijecie nie oznacza waszej tolerancji, tylko fakt, ze potrafic zyc zgodnie z kodeksem prawnym, ktory zabrania fizycznej przemocy wobec wspolobywateli. pisze akurat o gejach, bo o nich tu najwiecej szumu, ale to samo mogloby dotyczyc kazdej mniejszosci, ktora wszechpolakom stoi koscia w gardle ... :P

13:37 ktoś. \"a co Ci oni zrobili, ze ich nie lubisz\" Nie podoba mi się dwóch liżących sie facetów. To że innym się podoba to ich sprawa. nie pytalam, co Ci sie podoba, a co nie. pytalam, co TOBIE homoseksualisci zrobili, ze ich nie lubisz. wtargneli Ci do domu i zmuszali do patrzenia na nich, jak sie caluja? nie? to o co chodzi?

Gość Upajdeczka
ludzie akceptuja tylko to co wiąże się z ich światopoglądem, a to co poza nim jest już dyskryminowane. Czytam co poniektóre wypowiedzi i zastanawiam się skąd sie w ludziach tyle nienawisci do innych bierze??? Anyżowka dobrze gada;). Mi tam nie przeszkadza to że ktoś jest innej wiary, innej nacji, etc mam swój świat swoje zabawki a reszta niech sobie zyje spokojnie przecież ma takie prawo, żyć godnie i po swojemu .

Gość ktoś.
--> do ktoś "Ja nikogo nie obrazam, ani nie nazywam chorym" Taaa, jaaasne : "homofobie mozna leczyc. Czym szybciej tym lepiej" :-o

Gość co jeszcze napiszecie
?

Gość Alonka17
Wszechpolko, ja nie rozumiem, powiedz, dlaczego nienawidzisz gejów, przecież większości nie znasz, więc nie możesz powiedziec że ich nienawidzisz, w ogóle to przerażają mnie takie cofnięte osoby, jak ty. A ciekawe czy ludzi z innych ras też nienawidzisz???