Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki-miki

20paroletnie Mamusie Zapraszam Was do Rozmowy Łączmy Się

Polecane posty

nie mam pojęcia jak żywić mojego małego diabełka :) jest uczulony na kukurydze, brzoskwinie + skaza białkowa. To narazie wykryliśmy :) teraz mu idą znowu zęby i od kilku dni jest ciężko... ciągle marudzi, nic mu się nie podoba, nie chce sie bawić...oj niech wkońcu te zęby wyjdą, bo się biedak męczy

Witajcie. Ja zaszczepiłam swoją Oliwię na pneumokoki. U mnie szczepionka miesiąc temu kosztowała 346 zł plus opłata 12 zł w przychodni za szczepienie. Teraz w poowie czerwca mamy zamiar zaszczepić córeczke też przeciwko kleszczom. Te wszystkie szczepionki sa strasznie drogie, może wiecie gdzie można je kupić taniej lub skąś sprowadzić.

jolu a w jakim wieku szczepiłaś dziecko? to była jednorazowa szczepionka?

Gość figlarna
hej ja szczepiłam Amelkę jak miała 7 miesięcy to płaciłam za szczepionkę na pneumokoki 317 , po miesiacu nastepna dawka 350 ( ale ta sama szczepionka , cena zależna od apteki) a teraz jak skończy 17 miesiecy ostatnia. jak dziecko szczepi się w pierwszym roku potrzeba 3 dawke , strasze potrzebuja 1 dawke, a ona w cenie ok 70 zlotych.

Gość figlarna
jola-ks ja jak chciałam zaszczepić Amelke na kleszcze to pediatra poradził ,że jeśli szczepionka ma zadziałac na obecne lato , to należało zaszczepić dziecko zimą. A tobie co powiedzieli?

Gość kati543

Gość kati543
Witam wszystkie mamusie:))))))))))) mam 21 lat i synka który skończył 9 mies. zastanawiam się nad szczepionką przeciw tym pneumokokom. Co o tym sądzicie?????????/

Ja nadal radzę po roku szczepić, bo jest tylko 1 szczepienie i wychodzi taniej...Mój Myszek ma 14 miesięcy tak wogule, a co uczulenia do kukurydzy to bardzo mało prawdopodobne, mój kuzyn jest alergologiem i kukurydza jest podobno mało alergiczna-praktycznie wogóle...może to coś innego...

Gość figlarna
a ja radze zaszczepic jak najwsczesniej bo na co czekać? mowi ,się takie choroby sie nie zdarzają ! a tu kicha jak moja Mela leżała w akdemii to tam same maluchy a to choroba krwii a to zapalenie ucha a wszystko ponizej roku i chore dzieki pneumokokom 1 na czym mamy oszczedzać na dziecku/ Ja zaszczepiłam w 7 miesiącu i niezałuje bo przynajmiej byłam bardziej spokojna o moj skarb .

Witajcie. Do VIKI-MIKI moją Oliweczkę zaszczepiłam jak skończyłla dwa latka i była to jednorazowa szczepionka. W rodzinie było podejrzenie sepsy i strasznie sie przestraszyłam. Wcześniej tylko sie zastanawiałam ale jakoś to przekładałam. Jak zbliżały sie Oliwi drugie urodziny to rodzinka zamęczała mnie pytaniami typu: Co kupić Oliwi w prezencie? Jakie ciuszki by sie przydały? Jakie lubi zabaweczki? itp. Potem poszli na łatwizne i stwierdzili (większość) że dadzą dla niuni pieniążki, a ja ogłosiłam,że za to Oliwie zaszczepie na pneumokoki. Ale wszyscy byli zadowoleni i zaskoczeni. Ale nie żałuje i uważam, że lepiej mieć zdrowe dziecko niż pełną szafe. Do FIGLARNA pediatra też mi radziła zaszczepić Oliwwie najpierw na kleszcze (3 dawki) a potem na pneumookoki, ale ja jestem człowwiek który robi to co uważa za odpowiednie. Dzisiaj byłam nawet z Oliweczka na Bilansie Dwuulatka i przypomniałam Pani Doktor, że za miesiąc z Oliwwia przyjde do szczepienia na kleszcze i nic nie powiedziała. Ta szczepionka działa 3-5 lat więc moge ją zaszczepić juz teraz. A czy ochrone bedzie miała juz tego lata to niewiem. Pozdrawiam

Gość kati543
do FLIGARNA: to znaczy brzuszek jest w miarę płaski ale co z tą skorą???????????????????? jest strasznie zwiodczała

Ja ide w piątek dopiero na 2 szczepienie z Wojtusiem.Niedawno jak byłam w przychodzi to jakas pani pytała sie o szczepionke wlaśnie na pneumokoki, pielęgniarka powiedziała że pneumokoki jak były zawsze tak są i teraz tylko wcześniej o tym się nie mowiło.Ale nie dziwię się też bym szczepiła jakby Wojtuś był starszy

Do viki miki Moja oliwia też ma skaze bia;lkową i wszelkie produkty mleczne odpadają. Ja również mam straszne problemy z ułożeniem menu la Niej. Ale staram sie daać dużo owoców i miesko. Pozdrawiam

Gość figlarna
adorable dziecko mozna szczepic juz od 3 czy 4 mięśiecy a może i nawet wcześniej najwięcej zachorowan na powikłania pneumokokowe występują o 0 - 5 lat często kończace się zgonami . Pneumokoki przyczyniają sie do choroby sepsy , a tyle tych zgonow dzieci i dorosłych na śląsku i teraz ten 26 latek na opolszczyźnie , więc ja kazdego gorąco polecam , wiem że to koszty ale ja wychodzę z filozofią ,że nie dojem a dziecko musi mieć.

Gość Ador

Kurde coś mi net wolno chodzi i w ogole szwankuje... Figlarna a Ty skąd jesteś ?? :)

Gość figlarna
z gdanska jestem a ty adorable

ja z daleka ;) Lublin ide kąpać marudzacego Wojcieszka, bye Niedługo wracam

Gość figlarna
ok ja jestem

Gość figlarna
no to ja tez powklejam

Gość figlarna

kurde cos mam problemy dziś z otwieraniem zdjęć, jedne wchodządrugie nie chcą

Chyba dokończe jutro oglądanie bo dziś tak wolno mi wchodza stronki że tylko się więcej denerwuje.Te co widziałam z tatusiem i sama Amelka super :) Ładna dziewczynka, taka juz duża :) Nio ja to lecę się teraz kąpać bo późno się robi.Wpadne jutro, dobrej nocki, ciaoooo :***