Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cherries_Apparition

Ktoś przyjmował TETRALYSAL?

Polecane posty

Gość Cherries_Apparition

Przyjmował ktoś lek na trądzik tetralysal? Jak efekty? Był nawrót po skończeniu kuracji? Byłyście zadowolone czy nie bardzo? Biore od 1,5 miesiąca i poprawa jest.. znaczna! :P

Gość Cherries_Apparition
up!

Ja biorę od 2 tygobni i też widzę lekką poprawę tylko skorę mam trochę podrażnioną i ciągle jest czerwona. Ty też tak masz??

Gość Zapryszczonykoleś
Poprawa jest znaczna... ale po odstawieniu wszystko wraca do normy, a nawet jeszcze bardziej wypryszcza bo wątroba jest osłabiona po antybiotykoterapi (pamiętaj o piciu kefirów!!!!)

Gość nie żadne kefiry i jogurty
bo osłabiają działanie antybiotyku tylko leki osłonkowe, a tamto ewentualnie po kuracji. Jest większa szansa, że trądzik nie wróci jeśli antybiotyk odstawi się stopniowo ( coraz mniejsza dawka tabletek) po kilkumiesięcznej kuracji, oprócz tego nadal leczenie zewnetrzne.

Ja brałam przez pół roku, poprawa ogromna, ale gdy przestałam brać od razu wszystko wróciło do stanu uprzedniego.

Oczywiście, przy odstawianiu tetralysalu nadal się smarowałam (kurcze, ile na to kasy poszło, jakieś maści francuskie 50 zł za tubkę 30 ml, a ja miałam syfy od pasa w górę (klata, plecy, ramiona, nawet na brzuchu potrafiły wyskoczyć, no i gęba)) i brałam Diane35, do momentu aż mi wątróbka zaczęła podupadać. Teraz mam 25 lat, syfy nadal mnie męczą, choć nie w tak tragicznej formie jak wówczas. Trądzik mam zaskórniakowy z pojedyńczymi ropnymi wykwitami.

Gość a ilw brałas tabletek na końcu
ja zaczęłam od 4, teraz biorę 1 i jeszcze ze 2 miesiące kuracji. Zewnętrznie Davercin - maść z antybiotykiem.

Cześć! Niedawno miałam swój ślub i pierwszy raz zdecydowałam się pójść na oczyszczanie twarzy. Nigdy nie miałam większych problemów z cerą (mam 26 lat), ale po tym oczyszczaniu po prostu zaczął mi się problem z buzią :o( Poszłam, więc (pierwszy raz w życiu) do dermatologa. Pani doktor przepisała mi właśnie Tetralysal do łykania (2 pigułki przez 15 dni, a później po jednej pigułce do wykończenia pigułek). Cała kuracja ma trwać miesiąc narazie, po miesiącu mam się ponownie zgłosić, żeby zobaczyła jak reaguje moja cera. Dodatkowo przepisała mi też żel Clindacne na rano do smarowania twarzy i naprzemiennie na noc 2 maści: Differin i Metronidazol. Moja kuracja trwa dopiero 5 dzień, narazie nie widzę jakiś zmian, ale wnioskuję z Waszych wypowiedzi, ze to za wcześnie aby były jakieś efekty. Szkoda, bo ja taka niecierpliwa jestem, już chciałabym mieć ten problem z głowy :o) Pozdrawiam Was wszystkie, no i mam nadzieję, ze moja pani doktor mi rzeczywiście pomoże, bo nie jestem przyzwyczajona do jakiś problemów z twarzą :o) Papapa