Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcę patrzeć w lustro

bolące wypryski

Polecane posty

Mam problem z bolącymi krostami. To są takie podskórne, ogromne wypryski, nie są może bardzo widoczne, ale bolą okropnie. Wczoraj mi się zrobiły dwa na brodzie, jeden koło drugiego, to jak ktoś z boku patrzy to jednak widać. Na brodzie to już wiele razy miałam, często robi mi się taki syf tez koło nosa. Ale od jakichś 3 miesięcy mam też na policzku. Nie wiem jak można temu zaradzić. Benzacne, Acnosan, maść ichtiolowa, tormentiol nie pomagają... Dermatolog przepisała maść z antybiotykiem (nie pamietam nazwy), też nie pomogła. Ogólnie nie mam większych problemów trądzikowych, czasem przez kilka miesięcy nie mam takiego obrzydlistwa, czasem mała krostka, a teraz to normalnie inwazja! A za 3 miesiące ślub i trzeba to wyleczyć. Macie może jakieś rady?

podobno brevoxyl (czy jakoś tak) jest skuteczny w walce z trądzikiem, ale słyszałam, że trzeba stosować na całą twarz, a ja mam tłustą, ale poza tymi wypryskami w kilku stałych miejscach jest w miare ok.

Gość półgłówek z połową serca
pogadaj z lekarzem o autoszczepionce

a możesz coś więcej na ten temat napisać?

tylko problemem jest fakt, że jestem w ciąży i nie wiem, czy taka autoszczepionka byłaby wskazana... Miałam nadzieję, że ktoś pomocny poradzi jakąś maść...

podnoszę, może ktoś coś poradzi...

Hejka ja tez mam,tzn mialam ten sam problem od ladnych paru lat,ale odkad uzywam brevoxylu od 3 tygodni jest ogromna poprawa!!!!Naprawde!Mam skore bardzo tlusta i mialam zawsze pelno ogromnych bolacych gul na policzkach i czole.Tak bolaly ze cholera mnie brala.I zawsze przebijalam je igla bo normalnie nie dalo rady i teraz mam pelno blizn!!!Ale odkad uzywam brevoxylu nic mi nie wyskakuje.Tzn mowie o tych ropnych.Moze wrato sprobowac???

Gość urovaxom
Miałam ten problem przez kilka lat i byłam też na granicy wyczerpania nerwowego. Robiły mi się ogromne, podskórne, bardzo bolesne cysty w róznych miejscach na twarzy. Polecam Ci świetny antybiotyk na tą dolegliwość o nazwie Summamed. Jest bardzo wygodny w użyciu, bo są to tylko trzy tabletki. Bierzesz jedna na dobę. Mi ten lek naprawdę bardzo pomógł.

dzięki za rady, to ja pójdę do apteki po ten brevoxyl. Tylko jak możesz, to napisz mi Agula, czy smarowanie tym całej twarzy nie zaszkodziło jej, np. nie przetłuszczała się jeszcze bardziej na skutek wysuszania itp. a przy najbliższej wizycie u lekarza zapytam o Summamed, jeżeli nie w czasie ciąży to po urodzeniu dziecka wypróbuję, bo to naprawdę bolący i denerwujący problem. Ps. Też przebijam to igłą, choć boli jak cholera, bo jak inaczej ta ropa znajdzie ujście... Kiedyś, jak wyjatkowo długo czekałam, to wyszła taka obrzydliwa, widać, że już stara... Brrr Dzięki za rady. Jak ktoś jeszcze ma jakis sposób na to, proszę o napisanie:)

Gość ślędzę sobie
temat, bo mam ten sam problem i juz nie wiem co robic...

Powiem szcerze ze przesuszyla mi sie twarz troszke ale na dzien uzywam nawilzajacego kremu z ziaji i jest oki.Po jakims czasie skora sie bedzie mniej przesuszac.

Gość śledzę sobie
kupilam ten brexoxyl... zobaczymy, mam nadzieje ze zadziala

Gość fdfdfdfdfdf
ja mam I D E N T Y C Z N I E wiesz od czego to jest? od śmieciowego żarcia !!! ja pochalniam mase slodyczy i innych przetworzonych swinstw, pale itd, tak to cere mam spoko, tzn. jako tako, ale pryszcze takie bolace zawsze mam, zrob sobie test, przez jeden - dwa dni pij tylko soki zrobione wlasnorecznie, albo sama wode, albo same warzywa, nie poznasz sie w lustrze, jak piekna moze byc cera gdy odzywiamy sie zdrowo, sproboj a sie przekonasz.

Gość x1111x
Widze, ze temat przygasl, ale moze komus innemu pomoge. Zawsze mialam drobne problemy z cera. Od paru lat (jestem po 30tce) stan mojej skory bardzo sie pogorszyl, walczylam czym sie da bez wiekszej poprawy. Po bardzo dlugim czasie doszlam do wniosku, ze tego typu infekcje skorne + tzw. kaszka (na brodzie, dekolcie, plecach, czasem ramionach i najczesciej na szyi) u mnie pojawiaja sie jak spozywam mleko (doslownie szklanke dziennie). Zaleczenie tej infekcji nie jest latwe i troche trwa, mi pomaga Brevoxyl (odbarwia ubrania - trzeba uwazac) i olejek z drzewa herbacianego lub smarowanie skory czosnkiem - ale 2 ostatnie metody maja niezbyt przyjemny zapach. Potem trzeba zaleczyc jeszcze blizny. Oczywiscie o regularnym piciu mleka moge zapomniec.

Gość żANETTT
MOŻE WYDA WAM SIĘ TO OBRZYDLIWE ALE BOLĄCE MIEJSCE Z KROSTĄ PODSKÓRNĄ POSMARUJ SOBIE WŁASNYM MOCZEM. TEŻ ZMAGAŁAM SIĘ Z TAKIM PROBLEMEM MIALAM JUŻ DOŚĆ BOLĄCEJ TWARZY I KOLEŻANKA MI DORADZIŁA TAKĄ METODĘ. nAPRAWDE DZIAŁA