Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spieszę sięee

Pytanie o baterię do aparatu cyfrowego.

Polecane posty

Gość spieszę sięee

Mam akumulatorki, które muszę często ładować. Jadę na urlop i chciałabym dodatkowo kupić baterie do aparatu cyfrowego? Akumulatorki można ładować, więc jak rozumiem baterie są jednorazowe. Są jakieś specjalne baterię do cyfrówek? Można je od razu włożyć do aparatu i od razu działają? Ile kosztują i które są najlepsze? Sory za tyle pytań, ale to dla mnie ważne.

Gość bleh bleh
ale nie rozumiem pytania masz aparat zasilany zapewne akumulatorami standartowych rozmiarów jak paluszek AA...więc zawsze możesz kupić akumulatory o większej pojemności...są bodajże specjalne akumulatory do aparatów o zwiększonej pojemności...co za problem miec 2 zestawy i gdy jeden się żużyje wkładasz drugi a pierwszy wrzucasz w ładowarkę...w razie wyczerpania jednego i drugiego a braku możliwości naładowania izawsz możesz się poratować zwykłymi jednorazówkami

Gość spieszę sięee
Szybko padną tzn.?? Dam radę zrobić chociaż te 60 zdjęć??

Gość bleh bleh
myślę że swa aestawy akumulatorów litowo wodorowych Li.H o pojemności 2500(nie pamiętam dokładnie jednostki) spokojnie wystarczą...są ładowane standartowymi ładowarkami..można nawet kupić cały zestaw...kwestią jest czas łądowania

Właśnie... sprawdź jaką mają pojemność te akumulatorki. Pewnie mają mniej niż 1000 mAh :o Kup sobie takie 2500 mAh i będzie git.

Gość spieszę sięee
Wiem, że mogę kupić dodatkowo akumulatorki, ale głównie chodziło mi o baterię.

Gość bleh bleh
wlasnie te 3 literki mi uciekły... a co do fotek to myślę że wystarczą ...choć przy włączonym flashu i jeśli aparat będzie ciągle włączony to raczej nie pociągną..jednak wydaje się to być możliwym:P

Gość spieszę sięee
dzięki

Gość bleh bleh
aha są "zwykłe" baterie nie do ładowania dydykowane do apartów cyfrowych..które pobierają dużo mocy tu przykładem może być Duracell Ultra Digital...według producenta moga 2 razy więcej niż standartowe bo sa przystosowane do takie obciążenia....jakbyś miała sposobność kupić takie to chyba byłabyś spokojniejsza o to że uchwycisz to co chcesz i kiedy chcesz