Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliaaaa

czy sa tu jacys buddysci??

Polecane posty

Gość liliaaaa

pisze prace mgr na temat religii na swiecie m.i.n buddyzmu - a to bardzo rozlegla tematyka i chcialam prosic jesli sa tu ludzie bardzo zaangazowani w te religie o sprecyzowanie co jest tam najistotniejsze. z gory dziekuje;)

Gość addaa
masz net, więc poszukaj:) google nie gryzą;)

Gość liliaaaa
wyobraz sobie ze nawet korzystam z googli, tyle ze w necie jest duzo i nie wiem na czym sie skupic, poza tym pytalam o konkretna rzecz ludzi zaznajamionych z tematem a nie wymadrzanie sie co mozna znalezc w googlach;p

Gość addaa
aha, no to już kumam czaczę:) niestety nie mogę Ci w tym temacie pomuc bowiem jestem rastafarianką;) buddyzm jest mi znany tylko z nazwy:)

Gość addaa
ojejciu, miało być "pomóc" hihi;)

Gość no ale nie masz gwarancji
czy ludzie na kafe powiedza naprawde o tym, co najistotniejsze, moga sie malo znac lub chocby jaja roibic. Zreszta w Polsce buddyzm jest czesto bardzo powierzchowny i niekoniecznie ludzie moga znac sedno sprawy.

Gość liliaaaa
no ale nie masz gwarancji : masz racje , o tym nie pomyslalam ze to moze byc powierzchowna wiedza :/ no temat dosc rozlegly a to zaledwie ulamek calej pracy ale powiedzialo sie a to tzreba powiedziec b;-)

Gość tyle na poczatek
karma i reinkarnacja, dazenie do doskonalosci - stanu oswiecenia

Cóż literatury na ten temat nie brakuje. Konkretnych linków nie mam bo zwyczajem dinozaurów korzystam z \"fizycznych\' bibliotek. Proponuję takie prace: S. Hagen - Buddyzm prosto M. Mejor- Buddyzm. Zarys historii... L.S. Das - Przebudzić Buddę w sobie K. rDevi - Znaki Buddy Siła buddyzmu - wywiad rzeka z Dalaj Lamą A. Watts - Droga zen O. Nydahl - Dosiadając tygrysa. Jak buddowie dotarli na zachód

Gość odpowiem jak powiesz mi
Jaki jest dźwięk jednej klaszczącej dłoni?

Gość koan...
a jaka jest twoja Twarz sprzed narodzin twoich rodziców ?;)

Gość proponuje zajrzec na
http://www.benchen.org.pl/ a w skrocie: nie czynic żadnego zła, postepowac w prawy sposób oraz okiełznać własny umysł - oto nauka Buddy (Budda Siakjamuni)

Gość no cóż...
jeśli to praca magisterska to temat który Cię interesuje zna o. Jan Bereza od 30 lat praktykuje Zen.

Gość eeeeeeeeeeeeee
a jakiego Buddyzmu? są rozne szkoly i tradycje

Gość liliaaa
lowca jeleni- dzieki bardzo za troche literatury;) wiem ze sa rozne szkoly i tradycje ale pisze o kazdej religii ogolnie bo inaczej musialabym chyba z 200 stron napisac.Ps; o co chodzi z ta klaszczaca dlonia?:P

Gość --budda
BUDDA ®

Gość liliaaa
fannky : bardzo dziekuje za tego linka;) jakos glupia nie wpadlam na tak oczywisty adres:)

Gość no ale po co pisac
prace na temat , na ktory juz tyle napisano?! Chyba w jakims aspekcie?

Gość liliaaa
po to pisac, zeby napisac ta prace magisterska, prosze cie bardzo wymysl mi lepszy temat:p i tak zaczelam 1, 5 m- ca przed obrona wiec mam nadzieje ze zdaze, lepszego tematu nie wymyslilam niestety:/

Gość naprawde ta praca nie ma sensu
szczerze, spiszesz kawalki encyklopedii i bedziesz za to magistrem? A co to za dziwna uczelnia i promoitor, ktory to zatwierdzil? Po to masz byc magistrem, zeby choc jakis temat w miare odkrywczy i pozyteczny wymyslec. Wystarczy przepisac jakakolwiek ksiazka pt religie swiata na poziomie podstawowki, bo na wyzszym musialoby byc wiecej stron, przeciez to szalenie szeroki temat!! Nie mozesz leciec po wszytkich, to bez sensu, Nawet po samym buddyzmie. Chyba ze buddysc w Polsce, to juz predzej. Ale przez 1,5 mies zadnych badan nie zrobisz. A co robilas przez cale studia, czego cie uczyli? Nie ze zlosliwosci pytam, tylko z prostej ciekawosci, co to za uczelnie?

Gość liliaaa
wiesz co- magistrem to ja bede za 5 lat zaliczania cwiczen ,wykladow a nie za napisanie jednej pracy ktora i tak wszyscy zawsze przepisuja z ksiazek jak leci, a ja nie zamierzam napisac wybitnej pracy magisterskiej tylko taka ktora bedzie na zadowalajacym poziomie. uczelnia jak kazda inna - zadna tam prywatna tylko normalna panstwowa.Ps: teraz to juz wogole sie zdolowalam:(

Gość bzdura większość
magisterek pisze się na zasadzie najprostszej, wałkując temat który wcześniej robiło 10000 innych studentów i jest ok. Praca magisterska nie musi być odkrywcza, ma na celu zupełnie coś innego

Gość jesli to prawda co piszecie
to pelna groza. Dobrze,ze studiuję na dobrej uczelni za granicą.

Gość briseis
U nas pisze sie magisterki schematycznie..niestety.Mysle ze wbrew pozorom kiepski jest poziom naszych uczelni

Gość liliaaa
ja to jestem tylko ciekawa czy osoby , ktore tu pisza o niskim poziomie naszych uczelni sie juz bronily i na jaki temat pisaly.A jesli jestescie jeszcze w trakcie studiow to poczekajmy do waszej obrony.Tak czy siak gratuluje wszytskim tym zaparcia i ambicji. Dla nnie po 5 latach ciezkich studiow na mojej uczelni z tak"niskim poziomem nauczania" nie starczylo juz ambicji na stowrzenie wiekopomnej pracy magisterskiej.ale coz - ja to pewnie zwyczajnie malo inteligentna jestem:P