Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1 3 5 7 9

PIT - na którym formularzu się wypełnia jesli nic się nie zarobiło?

Polecane posty

Gość 1 3 5 7 9

pomóżcie proszę

Gość isudhfcieshfe
wcześnie o to pytasz :O

Gość 1 3 5 7 9
nie chce tu tlumaczyc, ale nie na wszytsko mialam wplyw

Gość 1 3 5 7 9
..dzięki 🌻

Gość tracę cierpliwoć
na żadnym nie musisz! pit 37 to jest zeznanie dotyczące dochodu! jeśli nie było dochodu w roku podatkowym, to nie musisz w ogóle nic składać!

Gość jak nie trzeba jak trzeba
Nie zarabiasz? Nie szkodzi. I tak musisz wypełnić PIT Jesteś bez pracy? W ciągu roku nie zarobiłeś nawet złotówki? Jedyne pieniądze, jakie masz, to zasiłek dla bezrobotnych? Nie ma lekko. I tak musisz rozliczyć się z urzędem skarbowym. Choć fiskus dokładnie wie, że nie zarabiasz i jesteś na garnuszku państwa, i tak wymaga wypełnienia formularza PIT. Musisz więc wybrać się do urzędu skarbowego po odpowiedni druk, wypełnić go, a potem jeszcze iść na pocztę, by go wysłać. Widocznie urzędnicy wychodzą z założenia, że skoro nie pracujesz, masz dużo czasu. A przecież Ludwik Dorn - jeszcze jako minister spraw wewnętrznych i administracji - obiecywał, że to urzędnicy będą za nas wypełniać te formularze. Bo jak zapewniał, pracownicy skarbówek i tak mają nasze wszystkie dane, więc na podstawie informacji od pracodawców uzupełnią nasze PIT-y i tylko poinformują o wysokości podatku do zapłacenia lub do zwrotu. My nie musielibyśmy wtedy stać w kolejach, a oni mieliby pewność, że druki są dobrze wypełnione. to z tej strony http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=292&ShowArticleId=37657

Gość yyyyyy
wybacz, ale ja nie pracuje i zadnego pitu nie wypelniam. w zeszlym roku tez nie wypelnilam i wszystko jest ok

Gość bless
nie trzeba wypełniać-pracuje w biurze rachunkowym

Gość jak nie trzeba jak trzeba
Ja tam specjalista nie jestem ale wkleiłam co przeczytalam na stronie.

Gość karmensita
Pracuje w US i pierwsze słysze, żeby osoba nie osiągająca żadnych dochodów musiała się roliczać, nie wprowadzajcie ludzi w błąd.Z zasiłków rownież się nie rozliczamy, jest to bezzwrotna pomoc państwa od której nie płacimy żadnego podatku!Jeżeli natomiast osoba, która nie miała dochodów będzie potrzebowała zaświadczenie do przedłożenia np. w ośrodkach pomocy społecznej wtedy musi złożyć zeznanie na druku PIT 0.

Gość bless
chyba zerowy pit 37 a nie pit 0 ?

Gość sdfsdfsdf
mój dochód w roku podatkowym był ujemny i pani w US kazała składać pot 37 tylko wszędzie trzeba było zera wpisać w miejsce tych ujemnych liczb

Gość bless
a tak poza tym karmensita to slaby z Ciebie urzednik bo akurat zasilek trzeba rozliczac, do sdfsdfsdf> kazala, ale nie ma takiego obowiazku wypelnia sie po to zeby pozniej nie bylo problemu z zaswiaczeniem o dochodach jesli by Ci bylo potzrebne

Gość bless
a jaki to jest dochód ujemny? tzn strata?

Gość 1 3 5 7 9
juz, dziękuję Wam za pomoc co do pytania to nie bralam zasiłków, nie chcę wracać do zeszłego roku i opowiadać co to był za rok:/mam nadzieję, ze nigdy się nie powtórzy i ze nie będzie gorzej 🌻

Gość gość
ja z takimi rzeczami zazwyczaj ide do www.biuro-duet.pl do biura rachunkowego, zawsze boje sie, ze cos pomieszam ;/

Gość Małgosia38_12
Ja wybieram program Fundacji Rosa http://fundacjarosa.pl/program-pit/. Wystarczy wybrać w programie, który pit chcemy wysłać i łącznie z wysłaniem zajmuje to ok 30 minut. Bez wychodzenia z domu i stania w kolejkach. Wg mnie to najlepsze dostępne rozwiązanie :)