Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pyt

DO TYCH CO ZAPOMNIAŁY KIEDYS PRZYJĄĆ TABLETKE ANTY

Polecane posty

Tabletki biore juz trzy lata. Nigdy o zadnej nie zapomniałam i zawsze brałam na czas. W tym miesiącu jednak zapomniałam. Zorientowałam sie dopiero teraz ze jednej nie wzięłam. Do konca opakowania zostały mi cztery tabletki a powinny byc trzy bo zawsze w piatek robie przerwe. W ulotce jest napisane ze jesli zapomni sie przyjąć tabletke powyzej 12 godzin to nalezy zapomnianą tabletke pominąć i nie robić przerwy 7-dniowej (jesli zapomniało sie jednej z ostatnich 7 tabletek). Ja niestety nie wiem ktorego dnia zapomniałam tej tabletki. Jestem w szoku, że zapomniałam. Nie wiem co mam robić. Jestem złamana. Boje sie ze mogłam wpaść. Wiem, ze w sumie nic mi tu nie poradzicie:( Czy któras była w podobnej sytuacji i nie wpadła?

Gość poodnosze

zroc test ciazowy i w ogole najlepiej pogadaj z lekarzem. jezeli nie jestes w ciazy to najlepiej, jakbys nie robila tej przerwy, ale jak jestes, to powinnas odstawic tabletki, w kazdym razie nie masz zbyt wiele czasu na zastanawianie

myślę, że anyżówka * ma rację, zbadaj się czy nie jesteś w ciąży i jeśli nie to nie rób przerwy tylko przyjmuj dalej tabletki. Pozdrawiam.

Gość bez roboty ale
zrób test, bo po co się stresować?

Robie jednak tą przerwe 7-dniową, bo i tak w najblizszym czasie nie planuje seksu. W sumie ostatnio rzadko sie kochałam w zasadzie tylko jeden raz od tego jak zapomniałam przyjąć ta pigułke (tydzien przed koncem opakowania). Partner nie konczył we mnie. Mam nadzieje ze sie nic nie wydarzyło. Licze na to ze nie zapomniałam tej pigułki w ostatnich 7 dniach przed koncem opakowania. W poniedziałek powinnam dostac okres. Mysle ze jesli go dostane to bedzie znak ze napewno nie wpadłam