Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę by było pięknie ...

Niedługo mój pierwszy raz ... poradźcie mi !!!

Polecane posty

W końcu zdecydowałam się że to zrobie . Mam przecież prawie 20 lat i stałego partnera od przedszkola :) Chciałabym żeby było pięknie dlatego zarezerwowaliśmy sobie wczasy nad morze . Bedzie , kolacja , wino , świece , romantyczna muzyka ...Chcę też mieć pewność że nie bedzie wpadki , dlatego też wybieram sie do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. I tu moja prośba do Was dziewczyny ... Poradźcie mi proszę jakie tabletki są najlepsze .Wiem że to ginekolog zadecyduje ale napiszcie mi ( według własnego doświadczenia ) po których tabletkach najlepiej się czułyście . Ja osobiscie nie chciałabym przytyć ....

Gość ja tez chce wiedzieć
Też chce wiedzieć po których tabletkach sie nie tyje ... piszcie dziewczyny

Gość martazmijka
hej, ja brałam: gravistat 125, stediril, microgynon 21, yasmin, harmonet i po wszystkich źle sie czułam i przytyłam. na każdego działa inaczej i nie widać od razu efektów ubocznych.Teraz nie biore tabletek bo po sześciu latach mam juz dość. pozdrawiam

Gość madziarek55
ja nie wiem jak mozna planowac swoj pierwszy raz. najlepiej jak przyjdzie samo.

Gość madziarek55
a ja jak bralam logest to nie mialam ochoty na wspolzycie (to po co brac tabletki )ale przemeczylam sie 4 miesice i powiedzialm sobie ze koniec nigdy wiecej tabletek. Gumek tez nie znosze zmniejszaja przyjemnosc i wogole.

Gość yyyyyyyyyy
ja kiedys mialm zaplanowany pierwszy raz z chlopakiem ktorego bardzo kochalam jak przyszlo co do czego to sie tak zestresowalalm ze nie dalo rady nobo wkoncu nic na sile.

Gość ethelien
nikt Ci nie doradzi po jakich nie przytyjesz - każdy organizm znosi tabletki inaczej, ja mialam to szczescie ze po harmonecie schudlam nawet ale moje kolezanki tyly nawet 6-7 kilo - kazdy organizm jest inny i potrzebuje innej dawki hormonow :)

Uważaj, żeby przez to planowanie wszystkiego nie popsuć. Czegoś takiego nie można planować. To musi przyjść samo, spontanicznie, w najmniej spodziewanym momencie. Wówczas będzie to przeżycie jakiego nie zapomnisz nigdy w życiu. A co do tabletek, zastanów się dwa razy, zanim zaczniesz zatruwać swój organizm tym świństwem.

Gość Marta1983
takiego momentu nie można zaplanować ;/ A ginekolog dopiero po zestawie badan bedzie mógł przepisać antykoncepcje od ktorej nie przytyjesz i nie bedziesz źle się czuć. Inaczej będzie dawać na oko i nie zawsze trafi.

Gość anteczka
ja biorę cyprest i nie przytyłam nic a nic....

Gość moze ja z autopsji
cilest sa ok

Gość Marta1983
nie można komuś doradzać bo każdy ma inne stężenie hormonów i na każdego inaczej działa.

Nie rozumiem was kobiety . Dlaczego piszrazu nie powinno się planować ? Że wtedy będzie beznadziejnie ? To ecie , że pierwszego znaczy że mam iść na spontan czyli byle gdzie , byle kiedy i byle z kim ? I może jeszcze bez zabezpieczenia ? Widzę że nie trafiłam na takie forumowiczki jakie chciałam :( Mam 20 lat , jestem ze swoim chłopakiem 6 lat . Jesteśmy bardzo szczęśliwi i ogromnie się kochamy . Nie chcieliśmy tego zrobić w wieku 15 , 16 lat ... uważaliśmy że do tego trzeba dojrzeć ! Teraz wiemy że przyszedł już na to czas . Chcemy tego . I nie wyobrażamy sobie kochać się po raz pierwszy na hybcika w jego pokoju ( wiedząc że rodzina jest za ścianą ) , nie chcemy tego zrobić na imprezie ( może niektóre z was wolą po alkoholu ) , ani w samochodzie kolegi itp. Chcemy być sami , chcemy by było romantycznie . Przygotowywalismy się do tego dosyć długo ... Być może dla was wyda się to śmieszne . Po 6 latach wiemy że chcemy być razem do końca życia . Chcemy być jednością , oddać się sobie . Seks to nie tylko seks . To coś więcej niż spontaniczność . Może wy tego nie rozumiecie . Ja wiem że będzie pięknie bo nasza miłość jest piękna . I każdemu takiej życzę !!!

Nie rozumiem was kobiety . Dlaczego piszecie że pierwszego razu nie powinno się planować ? Że wtedy będzie beznadziejnie ? To znaczy że mam iść na spontan czyli byle gdzie , byle kiedy i byle z kim ? I może jeszcze bez zabezpieczenia ? Widzę że nie trafiłam na takie forumowiczki jakie chciałam :( Mam 20 lat , jestem ze swoim chłopakiem 6 lat . Jesteśmy bardzo szczęśliwi i ogromnie się kochamy . Nie chcieliśmy tego zrobić w wieku 15 , 16 lat ... uważaliśmy że do tego trzeba dojrzeć ! Teraz wiemy że przyszedł już na to czas . Chcemy tego . I nie wyobrażamy sobie kochać się po raz pierwszy na hybcika w jego pokoju ( wiedząc że rodzina jest za ścianą ) , nie chcemy tego zrobić na imprezie ( może niektóre z was wolą po alkoholu ) , ani w samochodzie kolegi itp. Chcemy być sami , chcemy by było romantycznie . Przygotowywalismy się do tego dosyć długo ... Być może dla was wyda się to śmieszne . Po 6 latach wiemy że chcemy być razem do końca życia . Chcemy być jednością , oddać się sobie . Seks to nie tylko seks . To coś więcej niż spontaniczność . Może wy tego nie rozumiecie . Ja wiem że będzie pięknie bo nasza miłość jest piękna . I każdemu takiej życzę !!!

A jeśli nie tabletki to co jest najlepsze na ten " pierwszy raz " ?

Gość Wikiiiiiiiiii
ona was pyta o tabletki a nie o to czy planuje czy nie wiec dajcier jej rade a nie jakies ironie ja na tabletkach sie nei znam nie biore i nie mam zamiaru jednak powiem ze moje koelzanki p[rzytyly po tabletkach i neistety sporo musze powiedziec ale widocznie nie kazda tak ma choc ja znam wszystkie przypadki z tyciem nawet mimo zmiany

Gość aneczka-calineczka
Będzie pieknie napewno ! Ja ze swoim partnerem też wszystko zaplanowaliśmy . I było cudownie !!! Nie słuchaj tych bab co straciły cnotę pewnie jeszcze w podstawówce ... phi.... ja niewiem jak ktoś może pisać że tylko " spontaniczny" pierwszy raz zapamieta się na całe życie ... Ty napewno będziesz miała lepsze wspomnienia :)

Gość ani beee ani meee
Tirsa ... przegiełaś .... Hehe ... radzisz by nasza forumowiczka miała swój " pierwszy raz " w najmniej spodziewanym momencie " ? To może niech ktoś ją zgwałci ??? ( bez obrazy " chcę by było pięknie ... " ) Nie mogę powstrzymać się od ironii widząc tak głupie wypowiedzi ........

Gość mercilon

Gość Marta1983
nie można zaplanować zbliżenia kiedy poczujecie między sobą to coś to się wydarzy oby wam było miło trzymam kciuki.

Gość o seksie wiem wszystko
A ja myślę że te wszystkie kobitki poprostu zazdroszczą naszej " jeszcze dziewicy " tak pięknej miłości . Założę się że nie jedna z was marzy o kochaniu się w malutkim domku nad morzem , przy blasku księżyca i ciepłych płomieniach świec w dodatku przy cichej muzyce przypominającej wam wasze pierwsze spotkanie ....

Gość Marta1983
no a może na pierwszy raz to moze pantexy oval?? Dają dodatkowe nawilżenie co może dużo pomóc:)

No jak to nie można zaplanować . To znaczy że napewno będzie beznadziejnie ? Skąd wiecie skoro nie planowałyście swojego pierwszego razu tylko szłyscie na spontan ? to może jak już dojdzie do tej chwili to on akurat nie bedzie miał ochoty ? nie rozumiem was . Wszystko mozna w zyciu zaplanować !

Marta 1983 Słyszałam od koleżanki że te tablety się mocno pienią i nie jest dosyć przyjemnie jak piana wycieka ... uzywałaś je kiedyś ?

Gość Ciagle z wianuszkiem
No właśnie te Patentex ... one dobre są ? Nie dają dyskomfortu ?

Gość Ciagle z wianuszkiem
to co jest najlepsze na ten pierwszy !!! Ja też chce wiedzieć ....

Gość myku muku muk
hej . Ciekawy topik , Tylko gdzie te doświadczone kobitki co o seksie już troszke wiedzą :) Ja też jeszcze dziewica chciałabym wiedzieć jaka pozycja jest najlepsza i czy boli i jak mocno ( chodzi oczywiście o wasze doświadczenia bo wiem że każdy odczuwa inaczej ) . No przecież mamy się o to wszystko nie zapytam ...

Gość Pierwszy raz ...
Moj pierwszy raz byl wymarzony... Panowala niesamowita atmosfera - swiece, kadzidla, cudowne loze, bita smietana i.. My... Jestesmy ze soba 2,5 roku; wspolzyjemy od roku. Moge powiedziec, ze seks jest czyms niesamowitym - laczyl Nasze ciala i dusze... Plakalam, razem plakalismy - gdy To sie juz stalo... Dreszcze, ktory mnie wtedy przeszedl czuje do dzis... Seks z milosci, a nie z ciekawosci jest czyms czego nie da sie wyrazic slowami... Dla mnie jest On 'oczyszczeniem' - swoiste catharsis... Pozdrawiam

Gość Marta1983
używałam i czasem używam nic mi się nie pieni bo dobrze je aplikuje i czekam 15 minut.. Zaden dyskomfort tylko dodatkowe nawilżenie.. Ja zawsze uważałam że do seksu nie da się przygotować bo trzeba być gotowym. Ale z drugiej strony jak wy jesteście już gotowi i chcecie to zrobić z głową na pewno nie będzie beznadziejnie.. U mnie nie było spontanu chwilka przytulania krótka wymiana zdań i wiedzieliśmy czego chcemy. Nie będę tu dokładnie opowiadać bo to dość intymne ale życzę ci żeby było milutko..