Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona niunia

ginekologia-uplawy od roku, brak pomocy ze str lekarzy

Polecane posty

Gość zmartwiona niunia

z moim problemem pisze juz po raz kolejny ale co chwila odkrywam nowe rzeczy zwiazane z moimi dolegliwosciami. na poczatku od brania tabletek antykoncepcyjnych pojawily mi sie biale uplawy (ok 04.2006, tabletki przestalam brac 07.2006 i bralam tylko 3 m-ce). myslalam ze to grzybica-bralam rozne globulki, podmywalam sie nadmanganianem potasu, robilam irygacje ale problem wracal. uplawom towarzyszyl swiad (czasami nei do zniesienia) przedsionka pochwy i okolic warg mniejszych, jak i czasami mialam wrazenie ze po jednej str w sciane pochyw ktos mi wbijal igle. lekarz caly czas uparcie leczyl mnie na grzybice- wymaz z posiewem nie wykazal zadnych bakterii ani grzybow. w koncu 2 miesiace temu trafilam do innego lekarza-stwierdzil ze to nie grzybica i przepisal mi sterovag 2 opakowania. pozniej zostalam jeszcze raz przeleczona tym lekiem, myslalam ze bedzie dobrze ale.... objawy wrocily. nie wiem juz co robic. dodam ze po kazdej kapieli jest gorzej, wiec moge brac tylko prysznic. nie uzywam zadnych mydel do higieny intymnej. nie wiem juz jak sie tego pozbyc, co to jest ani do kogo sie zwrocic. 09.05 mam wizyte u ginekologa i nie wiem co mam mu powiedziec-zeby mi przepisal to samo jeszcze raz? czy zupelnie co innego? dodam ze jak sie spoce np podczas cwiczen swedzenie bardzo nasila sie. Z gory dziekuje za pomoc bo moj problem zaczal sie mniej wiecej rok temu i wiekszej poprawy nie ma

Gość kurcze no nie wiem co
sluchaj................ a moze masz uczulenie na proszek???? w ktorym pierzesz bielizne??? spróbuj zmienic na jakis delikatny..albo myj w szrym mydle majtusie moze cos pomoze

Gość 543215
A weź no dziewczyno irygator, rano napełniaj go swoim swieżymcieplym moczem i przeplukuj pochwę. Jak ci to nie pomoże to mogila. Pisze poważnie.

hmmmm to w miare not\rmalny widok jal dla mnie

Gość 543215
Chcesz się wyleczyc czy nie chcesz sie szokować. Mnie bardziej szokuje widok tego na zdjęciu.

Gość zmartwiona niunia
no a ja tak nie mialam... takie cos zostaje tez na prezerwatywie- ogolnie mam problemy z seksem bo wejscie swedzi i w ogole pobolewa ;/ kiedys dochodzilo do tego stopnia ze jak siadalam siusiu to slyszlaam takie kap- i duza kropla takiej wydzieliny znajdowala sie w wodzie ;/

Gość zmartwiona niunia
kurcze moze masz racje... ale co mocz ma jakies dzialanie antybakteryjne czy przywraca flore bakteryjna pochwy czy jak? nie chce sobie pogorszyc i chce sie wywiedziec ;/ i to klucie w scianie pochwy potrafi ktos wytlumaczyc?

moge jedynie poradzic picie kefiru jeden razy dziennie i stosowanie paleczek kwasu mlekowego, np. Lacidofil czy inne

dla mnie to normalne ze cos kapie do muszli jak siedze na kiblu!!!

czasem***

Gość zmartwiona niunia
no a dla mnie nie bardzo-rozumiem natutalna wydzielina pochwy itd ale bez przesady. tym bardziej to cholerne swedzenie... jem jogurty, stoswalam irygacje z jogurtu naturalnego bralam lactovaginal...

Gość 543215
Wejdx na strone Urynoterapii. Aktualnie jedna z obecnych tam osób leczy zapalenie pochwy. Wczesnie szybko wyleczyła, ale zbyt pochopnie przerwała irygacje i zaleczona dole3gliwośc powrócila. wejdx poczytaj troche, popytaj. Zdziwisz sie jak uryna leczy.

to moze zrob jeszcze raz posiew ale w dobrym laboratorium?

i zmien proszek do bielizny moze sie cos polepszy warto sprobowac i poobserowac wspólczuje :(

Gość zmartwiona niunia
543215 - tylko poranny mocz sie stosuje? heh proszek mam jeden od ho ho poza tym stosuje wkladki zawsze

no wlasnie a we wkladkach lęgnie sie syf :O nie stosuj ich codziennie

Gość zmartwiona niunia
staram sie czesto zmieniac-no ale jak mam nie stosowac, jak caly czas se mnie leci.. :(

wlasnie mialam zapytac o wkladki. ja uzywam w dni plodne albo przy koncu okresu i potem niestety swedzenie. Nie nalezy uzywac wkladek codziennie a w sytuacjaxch wyjatkowych. zwroc uwage jeszcze na prezerwatywy. ja chyba jestem uczulona na latex. pozdrawiam :)

Gość zmartwiona niunia
hm ale to uczulenie na latek pojawiloby mi sie po 2 latach?;/ nie sadze...

Gość zmartwiona niunia
no ale dziewcyzny patrzac racjonalnie co za roznica czy bede czesto zmieniala wkladki czy majtki? i tu i tu chyba bakterie sie gniezdza?

uczulenia sie rozwijaja. nalezy pamietac ze nie rodzi sie z uczulenie a pewien produkt zaczyna po dluzszym czasie stosowania uczulac.

Gość zmartwiona niunia
dobra to od jutra stosuje ta urynoterapie i przestaje nosic wkladki he zobaczymy. w koncu tonacy brzytwy sie chywta.;........ tylko pytanie do tej uryny- biore mocz z rana i caly dzien nim przeplukuje pochwe? ile razy dziennie?

Gość rettttrrerr
niesmiejcie sie tylko powiedzcie mi co to sa te uplawy bo podejrzewam ze tez moge miec

Gość zmartwiona niunia
wydzielina z pochwy kiedy jej byc nie powinno. przwaznie my kobiety mamy przezroczysta bezzapachowa-w dni plodne jest jej wiecej. jesli sa takie jak na moim zdj, zielonkawe, pieniste, smierdzace czy jeszcze jakies inne to to sa uplawy

Gość zmartwiona niunia
no kurcze kobitki nie zostawiajcie mnie jeszcze

heh powiedzcie cos wiecej o tej urynoterapii

ja nie mam tylko przeźroczystej...a jestem kobietą :O czasami ma mleczną ... a ja radzie Ci zrobic jeszcze raz posiew...na łwasną rękę...w kierunku grzybów i bakterii