Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Keiraq

Matura- kto i gdzie

Polecane posty

Gość Keiraq

Tu piszemy, kto i gdzie i na jaki kierunek wybiera się na studia oczywiście jak zda maturkę ;) Ja wybieram się na prawo na UŚ zaocznie a wy? Zdaję polok, angol i histę na podstawie a wy?

Gość dsdddsdsd
ja się wybieram pod ziemie...

Gość Keiraq
nie pytany nie odpowiada

Gość lemke
resocjalizacja i szukam wszelikich informacji na ten teamt:/ zdaje niem, pol bio-podstawoae i wos-rozszrzony.:)

Gość Keiraq
A gdzie się wybierasz na resocjalizację? myślisz o zaocznych czy dziennych?

Gość Dominisia55545
ja zdaje wszystko na podstawie :) historie obowiazkowa tez i dodatkowo wos , jestem załamana historią :( bardzo sie boje ,ale mamy jeszcze duzo czasu i ide rowniez na prawo zaoczne do Lublina , Rzeszowa lub Wawy

Gość Keiraq
a od ilu punktów przyjmują na zaoczne? ile jest wolnych miejsc bo na UŚ aż 700

Gość Dominisia55545
nie wiem dokladnie ile ,ale pewnie tez w tych granicach , robia nawet dodatkowe nabory we wrzesniu bo dzwonilam do tych uczelni i mowili mi,ze nie znaja przypadku ,w ktorym ktos by sie nie dostal bo zabrakłoby miejsc :) a pozniej po prawie masz jakas obraną aplikacje , na którra trudno sie dostac :) ja marze o prokuratorskiej :)

Gość lemke
ja chce na resocjalizacie w poznaniu ale szukam i szukam w necie i nie moge znalzez zadnej szkoły :( i nie wiem nic o mijscach ani datach..nic :(:(:( a juz mało czasu :(:(

Gość Keiraq
ja myslałam bardziej o zwykłym notariuszu ale się jeszcze zastanowie. Masz kogoś w rodzinie kto skończył prawo i pracuje w tym zawodzie?

Gość Dominisia55545
Mam ciotke, siostre mamy jest jakims wyspecjalizowanym starszym kuratorem sadowym zawodowym i wujka prawnik ,ale bez aplikacji pracuje w sądzie. Wiesz powiem Ci,że nie sądze,ze to mi pomoze bo wszystko bedzie zalezalo od aplikacji, na notarialną ,adwokacka , radcowską o wiele łatwiej jest się dostac niz na prokuratorska czy na sądowniczą ,ale zobaczymy :) jestem pełna nadzieii , oby tylko zdac ta cholerna mature której sie okropnie boje, dalej powinno jakos pojsc :( A Ty masz kogos w rodzinie w tym fachu ?? Znam tez sędziego,z którym kiedys rozmawiałam i powiedział ,ze studia to jedna wielka pamięciówka ,ale nie jest tak strasznie i ,że to był najlepszy okres jego życia :) poza tym ksztalcenie na tym kierunku to 5 lat studiow + aplikacja w zaleznosci która sedziowska najdluzsza bo oprocz chyba 3 czy 4 letniej aplikacji sedzia jesli ja zda pracuje przez 2 lata za darmo jako asesor , prokurato ksztalci sie do 8 -9 lat notariusz , 7-8 wiec sama widzisz :)