Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AneekMadlein

Zegar biologiczny-kiedy zaczął wam tykać?!

Polecane posty

Haj kobitki! Może jestem nawiedzona, ale mam 20lat i od jakiegoś roku mój zegar biologiczny zaczął o sobie dawać znać. Jak widzę dzieciaczka to mnie skręca i marzę o swoim, na dodatek w głowie mi też małżeństwo, stabilizacja itp. A jak to było bądź jest z wami? Pozdrawiam

Gość 31 lat
miałam jak zatykał

Jak czujesz że już dorosłaś i chcesz się ustatkować, to jak najbardziej. Nie patrz na koleżanki, które najpierw nauka, kariera i praca a potem co 30 lat na karku i problem z zajściem w ciążę. Można mieć dziecko i też spełniać się zawodowo i jak kto woli, a dziecko będzie miało młodą mamusię. Życzę powodzenia

Gość 31 lat
ja nie miałam problemów - zaszłam za pierwszym razem, a mój syn mam młodą mamusię, bo ważne jest to jak ktoś się czuje a nie ile ma.

Gość samirka
mialam 19 jak zaszlam,. troche zalowalam bo musialam przerwac studia , bo dlugo lezalam w szpitalu a do szkoly mialam kawal drogi pociagiem... teraz mam 21 i wlasnie rozwazam pojscie jeszcze raz :)

Gość 31 lat
32 lata, bo 31 lat miałam jak zaszłam w ciążę - a co w tym złego? Skończyłam szkołę, znalazłam ciekawą pracę, ustabilizowałam się, popodróżowałam po świecie a teraz jest czas na dziecko. Nie widzę w tym nic złego a czuję się lepiej niż 20 latka. Możesz uzasadnić swój osąd "tylko tyle"?

Każda mamusia może być młoda, jesli tak się czuję. Czasem \"20parolatki\" wyglądają starzej niż kobiety przed 40:)

Gość zuza.
31 lat rozumiem Cie i mysle podobnie . Mam 27 lat i jeszcze nie zamierzam ukladac sobie zycia.. :) czekaja mnie chiny i kilka innych miejsc :)

Gość zuza.
i to wcale nie znaczy , ze nie kocham dzieci.. uwielbiam je wrecz,.., ale zdaje sobie sprawe z tego , ze jesli zajde w ciaze nigdy nie pojade na daleki wschod.. taka prawda :)

Gość 31 lat
tak trzymać zuza! Czasy się "trochę" zmieniły. Moja mam w wieku 32 lat nosiła wełniane garsonki i nie wypadało jej wyskoczyć w tygodniu ze znajomymi na piwo. A ja noszę dżinsy i chodzę przynajmniej raz w tygodniu na kawkę lub piwko z koleżankami.

Gość gkakak
Mam 40-tkę i jakoś mi nie zaczął tykać. Dzieci nie lubię jeszcze bardziej.

Ja to powinnam dopiero być \"stara mamuśka\":D A nie uważam za wstyd jazdy na sankach, rolkach, a najlepsza nasza rodzinna impreza to na odludnym jeziorze rzucanie się mułem:P

Gość zuza.
dokladnie :) mam nadzieje, ze tez nie ogranize mojej wolnosci w momencie kiedy zacznie sie moje maciezynstwo. Nie chodzi tutaj o imrezy do bialego rana ( nawet nie praktykuje czegos takiego) ale o zwykle wypady ze znajomymi do knajpki :) Z podrozami to juz problem, ale teraz mam czas na to zeby te marzenia zrealizowac ;) 31lat 🌻

Gość 31 lat
mamo trójeczki - rzucanie mułem???????? muszę wypróbować! Gkakak, szanuję Twój wybór, nie każdy musi lubić dzieci i chcieć je mieć. Szkoda, że nie wszyscy potrafią to zrozumieć.

Gość zuza.
mama trójeczki-->> ja tak bawie sie zawsze z moim siostrzencem.. :D siostra mieszka nad jeziorem wiec mulu starczy dla kazdego :D

Gość 31 lat
zuza, tych Chin to Ci zazdroszczę. Ja mam jeszcze marzenie pojechać do Indii, no cóż, może jak mały podrośnie?

Gość 31 lat
bo ja z gór jestem to i mułu u nas mało ;-)

Rzucanie się mułem i kulig to dla mnie takie zabawy, że powinnam mieć pampersa ze śmiechu. Na samą myśl \"gemba\" mi się śmieje:D:D:D Oczywiście uważamy, żeby dzieci nie dostały od nas w twarz/głowę. Ale dorośli (znaczy ja, mąż, kuzyni, siorka i jej facet) rzucamy się gdzie popadnie:D:D:D

Gość zuza.
31 lat-->> to na polnocny wschod trzeba jechac za mulem.. :D a z chinami to wielka sprawa... marzenie zycia.. "napalanie sie " na sam pomysl przez 5 lat.., zbieranina kasy przez kolejne miesiace .. :) no i jest.. Indie.. tez chcialabym pojechac.. TMtramping ogranizuje wyprawy do indii :) moze jesli z malym chcielibyscie jechac organizowana wyprawa bedzie lepsza :)

Gość 31 lat
Zuza, bliżej mam do jezior w byłym zielonogórskim, ale dzięki za poradę. Co do Indii, cóż... zawsze jeździliśmy sami i nie oklepanymi trasami - można zobaczyć wiele rzeczy, o których nie piszą w przewodnikach, ale czy do Indii się tak da? Życzę wspaniałych wrażeń w Chinach.

Gość 31 lat
Dzięki za link, nie miałam pojęcia, że te wycieczki są takie tanie (tzn. w zasięgu moich finansów). Myślałam, że to kosztuje jakieś niewyobrażalne pieniądze. Oczywiście to nie mało, ale jakaś pożyczka i można pomyśleć. Zacznę pomału przygotowywać się na to. Dzięki! :-D

Gość ---------------------
teraz dopiero ...........po 37 roku zycia

Gość ---------------------
tzn.dopiero zorientowałam się ile mam lat:) do tej pory uważałam ze jestem młoda laska.

Gość 31 lat
Sorry Aneek Madlein, odbiegłyśmy od tematu - Twojego tematu. Myślę, że macierzyństwo w każdym wieku jest piękne. Więc jeśli czujesz "wolę Bożą" już teraz to czemu nie?

Gość 31 lat
do ---------- tzn, że czujesz się młodo a to dobrze, prawda?

Ale co to znaczy, że jeśli mam 20lat i pragnę stabilizacji, małżeństwa i dzidziusia to jest coś ze mną nie tak?

Szczerze to gdybym miała warunki to już bym zaszła, ale mój narzeczony niewiele zarabia, nie mamy gdzie nawet razem zamieszkać, a o kredycie nie ma mowy, bo mój facet ma na karku komornika za ponad 30tyś kredytu. Albo jestem w fatalnej sytuacji albo mi się tylko wydaje...:( A ja tak chcę dzidziusia!!!!!!!

to dość kiepska sytuacja na dziecko, ale prawda jest taka, że wystarczy chcieć a wszystko może się udać. Moim zdaniem dziecko mobilizuje do lepszego wykształcenia, pracy, zmiany warunków mieszkaniowych. Ale oczywiście bardziej racjonalnym jest mieć w miarę stabilną sytuację;)

Gość 31 lat
ależ skąd Aneek Madlein! To świetny wiek na zakładanie rodziny, chodziło mi o to, że jedna czuje to wcześniej a druga później. Ja jak już pisałam "zachciałam" dziecka dopiero po 30tce, ale to nie znaczy, że Ty też powinnaś tyle czekać. Nie sugeruj się innymi, tylko własnymi pragnieniami i możliwościami. Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów.