Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jejkuuu

Spóżniłam się z rozliczeniem podatku Co mi grozi?

Polecane posty

Dzisiaj sobie przypomniałam, że nie poszłam wczoraj na pocztę. Jestem wściekła okropnie. Co mi grozi?

Gość gfdjniutrey
piekloooooooooooooo :P

Gość niewiedza chodzaca
wpadnie abw!!!

Gość henk1
Zgłoś szybko w skarbówce to spiszą protokół i może rozejść sie po kościach

Jutro z rana biegne do US mam nadzieje, ze nic sie nie stanie... Ale moze jestem w bledzie.

Gość no od 100
zl wzwyz nawet do 4 tyszl. kary

idz do skarbowki tak szybko jak sie da, generalnie powinni ci dopieprzyc kare - od 1 do 2 minimalnych pensji, takkze nieciekawie..:O

Gość wiolaj
ja sie spóźniam prawie co rok i nic nie robią może dlatego że pit mam na zero ani zwrotów ani dopłat a jak u ciebie bo jak masz do dopłaty to pewnie się przyczepią a jak nie to wydaje mi sie że na 2 dniowe spóźnienie przymykają oko. A w tym roku miałam zwrot i juz 2 miesiące pit leży w skarbówce:))

Gość bez kitu
jak kurwa mozna sie spoznic z tym majac tyyyle czasu ???:O kara sie nalezy i to dotkliwa!!!!!

Bez kitu, jak widzisz zdaza sie. Ten topik nie jest poswiecony opni na temat spoznienia sie z rozliczeniem tylko odpowiedzi na pytanie co mi grozi. Wiec z tego typu posty serdecznie dziekuje, bo sama nie wiem jak moglam do tego dopuscic. Zwykłe roztargnienie.

Gość ki-
mowili w radiu,że do500 zł tak to wygląda w praktyce może Ci się uda

Gość bez kitu
zadarzylo sie wiec nalezy sie kara i tyle bedzie nauczka na przyszlosc

Gość gdfgdg
jejku jestes niepoważna :o

gdzies czytalam, nie pamietam gdzie, znalazlam teraz na gazeta.pl info, ze kara moze wyniesc nawet do 5 tys zl

wiolaj mam zwrot, ale nie mam zadnych odliczen, nie spieszy mi sie ze zwrotem, wiec odkladalam to na ostatnia chwile, mam duzo zmian praca mieszkanie itp poprostu wszystko mi sie zwalilo na raz

Gość urząd skarbowy
jeżeli to będą 2 dni opóźnienia, to nic się nie stanie, na 100%, w moim us kary są za spóźnienia od 3 dni

skaranie boskie:D zart lkara pieniezna poospiesz sie to nie bedzie az taka duza;0 trzeba bylo dac nawet i zle wypelniony lepiej sie na tym wychodzi wtedy:D;)

Gość wiolaj
no cholera ukamienujcie dziewczynę!!!! nie martw się myślę że nic nie będziesz miała z tego powodu, z tym że co rok się spóźniam to przesada ale też nie raz mi się zdarzyło przegapić termin i nie miałam żadnej kary a i zwrot przysłali jak był i nic nie potrącili! więc luzik :)))

Gość wiolaj
A 5.000 to mają kary ci co sie nie rozliczą z podatku gdzie do zapłaty mają 100,000. Nie straszcie dziewczyny, po prostu późno ci zwrot przyślą!

Karę mogą łupnąć nawet za jeden dzień spóźnienia, a jeśli tego nie robią, to chyba jedynie dlatego, że ktoś tam akurat jest w dobrym humorze ;) Teoretycznie grozi Ci mandat od 100 zł wzwyż. Sprawdzony sposób by uniknąć kary jest następujący... Złóż PIT w najbliższy dzień roboczy dołączając do niego pismo, w którym tłumaczysz zwłokę jakimś ważnym powodem, np. zdrowotnym, jakaś wizyta w szpitalu itp. ;) Powinno się udać.

dziś słuchałam mówili że przez pierwsze dni jest jakieś 100 zł kary póżniej są do 1900 zł

wiolaj dzieki za pocieszenie, bo juz mnie depersja dopadac zaczela po tych postach...

Gość wiolaj
No i powiedzcie że ktoś z was jest urzędasem to dopiero uwierzę!!! A i tak nie do końca:))

Gość dantona
a ja nie rozliczylam sie celowo :) mam ich w pupie :)