Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość partice23

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość partice23

Cześć dziewczyny. Chce odstawic tabletki. Biore juz od 2 lat, czuje sie po nich fatalnie, myslalam o zmianie na inne, ale zastanawiam sie tez nad odstawieniem. Czy sa jakies objawy po odstawieniu?

Gość partice23
zabezpieczalas sie jakos dodatkowo? bo tez sie tego boje.

Gość partice23
Czy można zabezpieczac sie jeszcze czyms poza tabletkami i oprócz prezerwatyw?

Gość partice23
no wiem ze prezerwatywa to koniecznośc, ale myslalam jeszcze o czyms dodatkowo, tak na wszelki wypadek. Troche jestem przewrazliwiona na tym punkcie, chce sie zabezpieczac jak najlepiej sie da.

Gość anjanika22
mnie przerażają najbardziej wypowiedzi osób które piszą że po odstawieniu wypadają im włosy, pojawił się straszny trądzik - proszę o wypowiedzi osób które odstawiały tabletki, jak to u Was wyglądało? biorę harmonet trzy lata,ale głownie z tego powodu że miałam bardzo nieregularne i bolesne miesięczki - przez pół roku mogłam nie mieć a potem przez kilka miesięcy dosłownie co dwa tyg - wykańczało mnie to i uniemożliwiało normalne funkcjonowanie - wyjazdy, baseny itp - oraz ze względu na tyłozgięcie macicy - teraz po tabletkach bardzo się poprawiło i w zasadzie mogłabym je odstawić, ale boję się własnie tego trądziku :( napiszcie proszę jak to u Was było ...

Gość ja jestem sama płodość
Ja też biorę ostatnie opakowanie i również się boję ----głównie tycia i pryszczy.Biorę tabletki już od 12 lat a wyniki mam super.Teraz instaluję spiralę bo mam już troje dzieci i jestem wyjątkowo płodna.Nie pozwolę sobie nawet na miesiąc bez zabezpieczenia----tak "powstała" moja córcia.

Gość letni deszcz
ja odstawiłam blisko 3 miesiące temu i poki co jest ok. plusy- brak migren, bez zmian-ciąglegrzybice po okresie inne-miałam 3 fizlologiczne miesiączki po 28, 31 , 28 dniach, w pierwszym cyklu chyba bezowulacyjne , potem owulacja juz chyab była, cera-lecze sie u dermatologa od ponad roku i od kiedy zaczełam sie u niego leczyc to jest ok, również po odstwaieniu tabletek,ale na to odstawienie przypisał mi branie vit b6 i vit pp,poza tym stosuje miejscowo maści i żele, libido- raczej bez zmian ciągle obnizone chociaż ostatnio coś zaczyna sie lekko podnosic,ale powolutku. ogólenie polecam odstawienie. ja już wracać do nich nie planuje.

Gość ja odstawilam
po kilku latach brania bez przerwy. mialam coraz nizsze libido, bardzo wrazliwe piersi, 'ciezkie' nogi. libido - duzo lepiej, nogi ok, cykl jak w zegarku - 28 dni. co do cery - to mam problemy, ale poniewaz jestem w ciazy (glowny powod odstawienia - chcielismy zaczac starania o dziecko) to nie wiem co jest przyczyna - odstawienie tabletek czy ciaza... generalnie po odstawieniu czulam sie duzo lepiej i wolalabym juz do tabletek nie wracac...

Gość magdalenawaw
diore tabletki minulet od 9 lat i pomagaja.Zadnego tradzika nic.do tej pory super zabezpieczenie jezeli oczywiscie sie je regularnie zazywa.bardzo polecam...